فتوای آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، در ۲۸ شهریور در خصوص حرام بودن دوچرخهسواری زنان در مجامع عمومی واکنش هایی در شبکههای اجتماعی درپی داشته است.
زنان و دختران ایرانی در شبکه اجتماعی توییتر با استفاده از هشتگی با عنوان «زنان ایرانی عاشق دوچرخه سواریند» (IranianWomenLoveCycling#) عکسهای خود به هنگامی دوچرخه سواری را منتشر کرده اند.
همچنین در «اینستاگرام» نیز یک صفحه با عنوان «من عاشق دوچرخه ام» برای انتشار عکسها و فیلم دوچرخه سواری زنان ایجاد شده است.
در اکثر فیلمهای دوچرخه سواری منتشر شده از زنان و دختران ، آنها از واکنش خود به فتوای آیت الله خامنه ای درخصوص دوچرخه سواری زنان در مجامع عمومی می گویند.
یکی از این زنان در عکسی که در اینستاگرام منتشر شده گفته است:من یه آدمم! چقدر مسخره ست که مجبوریم اینو به زبون بیاریم! تو سرزمینی که ارزش آدمی چیزی درحد کشکه! آهای آقا! ما آدمیم. شام شب شما نیستیم که برامون تصمیم میگیرید.»
یک زوج نیزبا انتشار عکس خود به هنگام دوچرخه سواری گفته اند: من و همسرم. قرار نيست زندگي ما با يك فتوا دگرگون شود.»
دختری نیز با انتشار ویدئو دوچرخه سواری خود گفته است: من اصلا نگران نیستم. برای این که این مشکل پس از چند سال حل خواهد شد و من به شجاعت خودم افتخار می کنم.»
فتوای آیت الله خامنه ای در خصوص دوچرخه سواری زنان به دنبال پرسشی از دفتر رهبر جمهوری اسلامی در خصوص دوچرخه سواری زنان مطرح شد. ، علی خامنهای در پاسخ گفته بود: «دوچرخهسواری بانوان در مجامع عمومی و نیز در جایی که در معرض دید نامحرم باشد، حرام است».
این فتوا به دنبال اختلاف بر سر آنچه که مقامهای دولتی در خصوص دوچرخه سواری زناندر مجامع عمومی گفته بودند منتشر شد.
تقریبا اوایل شهریور ماه سال جاری شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهور ایران در امور زنان و خانواده،در حساب توییتر خود نوشته بود :«طبق اعلام دفتر رهبر انقلاب دوچرخه سواری بانوان با رعایت موازین شرعی بلامانع است.»
موضوع دوچرخه سواری زنان پیشتر نیز در ایران خبرساز شده بود درسال ۱۳۷۱ غلامحسین کرباسچی، شهردار تهران و فائزه هاشمی رییس وقت ورزش بانوان از طرحهایی برای فراهم آوردن امکان دوچرخهسواری زنان در شهر تهران سخن گفتند. اما با مخالفتهای که صورت گرفت این طرحها متوقف شدند.