محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران، روز چهارشنبه گفته است، مذاکرات حقوق بشری با اتحادیه اروپا، اقدامی مبتنی بر خواست «نظام» است، ولی این مذاکرات مشروط به مواردی خواهد بود.
به گزارش میزان، خبرگزاری قوه قضاییه، محمد جواد لاریجانی در برنامه تلویزیونی «گفت وگوی ویژه خبری»اظهار داشت:در مذاکرات حقوق بشری با اروپا که توسط افراد کارکشته دیپلماسی انجام خواهد شد، ما هر نوع کمکی را که نیاز باشد، دریغ نخواهیم کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران اضافه کرده است: در گفت و گوی تعاملی با اروپاییها درباره حقوق بشر ترکیبی از مسئولان قضایی، حقوقدانان و سیاستمداران علاقمند به حوزه حقوقی شرکت خواهند کرد.
وی تصریح کرده است:«مذاکرات حقوق بشری با اروپاییان برامده از خواست نظام است و مشروط به مواردی خواهد بود.»
محمد جواد لاریجانی با اشاره به این که قوه قضاییه ایران «همواره آماج بیشترین حملات حقوق بشر غربی است»، گفته است: غربیها به قوانین ما که منبعث از اسلام است بیشترین انتقادها را وارد می کنند.
وی اضافه کرده است: ۹۰ درصد اعدام هایی که در کشور اتفاق می افتد، به علت جرایم مربوط به قوانین مواد مخدر است.
پیش از محمد جواد لاریجانی، صادق لاریجانی آملی، رییس قوه قضاییه در همین روز از «ستاد حقوق بشر، شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه» درخواست کرد تا بحث و گفتوگو درباره حقوق بشر را با اروپاییها باز کنند.
وی در عین حال گفتوگو درباره حقوقبشر با اروپا را مشروط به «دوطرفه» بودن مباحث اعلام کرد.
در حالی مقامهای قوه قضاییه ایران موضوع گفت وگوی حقوق بشری با اروپا را مطرح می کنند که روز دوشنبه معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران گفته بود«دو نماینده اتحادیه، در سفارت هلند برای پیگیری امور مربوطه»به دفتر مستقل این اتحادیه در تهران در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند.
در پایان سفر فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا،به تهران بیانیه مشترکی منتشر شد،که در آن ضمن تأکید بر گفتوگوی سیاسی «سالانه» و «منظم» و همچنین همکاریهای اقتصادی، تأکید شده بود که دو طرف «وارد گفتوگوهای حقوق بشری شوند».
ایران و اتحادیه اروپا در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی در چارچوب «گفتوگوی انتقادی با ایران» بر سر موضوع حقوق بشر نیز مذاکراتی انجام دادند.
این مذاکرات در دوران ریاست محمد خاتمی هم ادامه داشت.