لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۶

فوتبال ساحلی آسیا: ايران، امارات و ژاپن در راه جام جهانی


تیم ملی فوتبال ساحلی ایران.
تیم ملی فوتبال ساحلی ایران.

سايت فيفا گزارش ويژه ای از رقابتهای فوتبال ساحلی قهرمانی آسيا و راهيابی سه تيم امارات، ژاپن و ايران به جام جهانی انتشار داده است.


در گزارش سايت کنفدراسيون بين المللی فوتبال آمده است: يک بار ديگر ثابت شد که زدن پلی در فاصله قدرتهای فوتبال ساحلی آسيا و ديگر تيمهای رده پايين تر قاره غيرممکن است زيرا سه تيم نام آشنای اين شاخه فوتبال آسيا جايگاه خود را برای جام جهانی ۲۰۰۸ مارسی در ماه ژوييه ذخيره کردند.


برای دومين سال پياپی امارات ميزبان و ژاپن به صحنه اوج رقابتها راه يافتند و به مسابقه پايانی رسيدند – جايی که تيم غربی آسيا با پيروزی نفسگير چهار بر سه، از عنوان قهرانی اش دفاع کرد. در همين حال ايران با پيروزی چهار بر يک بر چين، به راحتی سکوی سوم برای راهيابی به جام جهانی فوتبال ساحلی را از آن خود کرد.


پس از ميزبانی و قهرمانی سال پيش امارات به رهبری مارسلو مندس برزيلی، اين تيم به نمايش کوبنده خود در تمام مسابقه های مقدماتی امسال در دبی ادامه داد. آنان در مسابقه های گروهی کار آسانی داشتند- ابتدا شش بر دو ازبکستان را له کردند و سپس پنج بر صفر چين را خرد کردند.


اين تيم در حالی که به شدت از سوی تماشاگران اماراتی تشويق می شد، سه بر يک تيم ملی ايران را در مسابقه نيمه پايانی شکست داد تا ضمن راهيابی به مرحله پايانی، جواز حضور در مارسی ۲۰۰۸ را دريافت کند.


پس از آن در مسابقه پايانی تيم ژاپن را که طی يک سال آمادگی اش را حفظ کرده بود، با پيروزی ميلی متری چهار بر سه شکست داد. اين دومين جرقه تيم مندس مربی بود که با پيروزی بر تيم شرق آسيا به ثبت رسيد.


در اين مسابقه ابتدا تيم ميزبان دو بر صفر پيش افتاد ولی ژاپن دو بار عقب ماندگی را جبران کرد تا بازی سه بر سه شود. با اين حال در لحظه های حساس اين بازی، اين بخيت آلابادلا، با ارزشترين بازيکن سال پيش بود که گل پيروزی را به ثمر رساند.


مندس با دومين قهرمانی پياپی با امارات در قاره آسيا به موفقيتی بزرگ دست يافت. او معتقد است که تيمش می تواند در اين شاخه فوتبال در برابر تيمهای بزرگ حاضر در مارسی ۲۰۰۸ بدرخشد. او به سايت فيفا می گويد: « با بازيکنانی مثل بخيت، ما کيفيت مبارزه با تيمهای رده بالا را داريم. اگر دفاع ما محکم باقی بماند ما بيشتر توانايی ايجاد چند شگفتی در رقابتهای جام جهانی را خواهيم داشت».


جايزه نخست برای يامواوچی


با اين حال برای ژاپن شکست از امارات مانعی نبود تا موقعيت آنان به عنوان يکی از محکمترين تيمهای قاره نمودار نشود. اين تيم به رهبری تاکشی کاواهارازوکا در راه مسابقه پايانی فيلی پين را هشت بر دو شکست داد و سپس پيروزی خفيف دو بر يک بر ايران را داشت تا به مرحله نيمه پايانی برسد – جايی که يک پيروزی آسان هفت بر يک بر چين بجا گذاشته شد تا يک بار ديگر در مسابقه پايانی با امارات رو به رو شود.


شوسه يی سامواوچی نيروی پيش برنده در پشت حرکت چشمگير ژاپن بود زيرا او با زدن ۱۲ گل عنوان بهترين گلزن اين جام را بدست آورد که شامل سه گل در مسابقه پايانی بود. يکی از کسانی که گلزنی او را ستايش کرد مندس برزيلی بود. ستازه افسانه ای پيشين فوتبال برزيل يادآور شد: « پيش از مسابقه ما می دانستيم که يامواوچی می تواند در جلو دروازه ما خطرناک باشد. با اين حال او باز توانست سه گل بزند».


يامواوچی با وجود بردن جايزه بهترين گلزن اين رقابتها تواضع نشان داد و با بلند نظری گلهايش را حاصل کار تيمی ژاپن دانست. او به فيفا گفت:«هر چقدر گل زده باشم مهم نيست. من تنها جزيی از تيمی بودم که هرکس برای ديگری می جنگيد».


رويارويی چين با سرنوشتی آشنا


با وجودی که چين و ايران برای سومين بار در قهرمانی آسيا بازی می کردند، هر دو رقابتی پرشور را به نمايش گذاشتند. و اين دو تيم بودند که باز شيپور جنگ برای مسابقه سرنوشت ساز رده سوم را به صدا در آوردند.


در مسابقه همين رده درنخستين دوره در سال ۲۰۰۶، تيم ملی ایران شش بر چهار چين را شکست داده بود و رقابتهای اين بار شاهد بود که تيم فرشاد فلاحت زاده با پيروزی پنج بر دو بر فيلی پين، زمينه حضور و رويارويی با چين در نيمه پايانی را پايه گذاشت، زيرا همين حرکت را چين با پيروزی چهار بر سه بر ازبکستان داشت.


وقتی چين با شگفتی در همان دقيقه نخست به ايران گل زد، الهه انتقام را برای آنان مجسم کرد و ورق بازی ظاهرا از انتقام گيری آنان حکايت داشت. اما ايرانيان به سرعت آهنگ خود را باز يافتند و با بازگشت به بازی بر حريف مسلط شدند تا گل تساوی بخش را بزنند. ايران با زدن دو گل توسط فريد بلوک باشی و گلهای مسلم مسگر و حسن عبداللهی چهار بر يک بر چين پيروز شد.


فلاحت زاده، مربی اين تيم پس از بازی ادعا کرد که اين روحيه جنگندگی تيم بود که آنان را به پيروزی و راهيابی به جام جهانی رساند. او چنين نتيجه گرفت که :« پس از شکست از امارات و ژاپن و عقب افتادن يک گل از چين در همان نخستين دقيقه بازی، بازيکنان ما باز توانستند قدرت خود را بيابند و به پيروزی برسند. من به روحيه ای که آنان در همه مسابقه ها نشان دادند، خيلی افتخار می کند».


XS
SM
MD
LG