رومانو پرودی نخست وزير ايتاليا که يکشنبه گذشته خواهان شرکت دادن حماس در روز صلح خاورميانه شده بود و گفته بود « دست يابی به صلح بدون شرکت افراطی های اسلامی به هيچ وجه امکان پذير نيست»، ۴۸ ساعت بعد، در پيامد اعتراض های شديد نيروهای سياسی در ايتاليا، که برخی از وزرای کابينه ائتلافی اش را نيز دربرمی گيرد، و هم چنين مخالفت های اسراييل و مقامات حکومت خوگردان فلسطين، مجبور به عقب نشينی شد.
رومانو پرودی که هم چنان سرگرم گذراندن تعطيلات تابستانی اش در شهرک ساحلی کاستليون دپسکايا است، در پاسخ به انتقادها، اعتراض ها و گوشزدها، گفت البته حماس قبل از اينکه بتواند به ميز مذاکرات بازگردد و نقشی را در روند صلح به عهده گيرد بايد موجوديت اسراييل را به رسميت بشناسد.
نخست وزيری ايتاليا در بيانيه ای که سه شنبه شب منتشر شد توضيح داد رومانو پرودی بر اين نظر است که اگر حماس موجوديت اسراييل را به رسميت نشناسد، تروريسم را محکوم نکند و رهبری محمود عباس و مرکزيت قدرت خودگردان فلسطين را نپذيرد، در هيچ گفت و گويی شرکت داده نخواهد شد.
اظهارات يکشنبه شب رومانو پرودی شديدا از سوی مقامات اسراييلی و رهبران حکومت خودگردان فلسطين مورد انتقاد قرار گرفته بود.
نبيل شعيث يکی از نزديکان محمود عباس، رهبر حکومت خودگردان فلسطين نيز پيشنهاد رومانو پرودی مبنی بر شرکت دادن حماس در گفت وگوهای صلح را در مرحله کنونی غيرقابل قبول خوانده بود.
در ايتاليا نه تنها رهبران احزاب اپوزيسيون سخنان پرودی را محکوم ساخته بودند، بلکه برخی از وزرای کابينه ائتلافی ميانه و چپ نيز حساب خود را از نخست وزير جدا ساختند.
آنتونيو دی پيترو وزير راه ايتاليا می گويد «با تروريست ها به هيچ وجه و در هيچ شرايطی نبايد به گفت و گو نشست».
اومبرتو رانيری رييس کميسيون خارجی پارلمان اظهارات رومانو پرودی را نسنجيده می خواند. لامبرتو دينی نخست وزير سابق و عضو کميسيون اکثريت در سنا می گويد وقتی که حتی ايران و سوريه نيز عملکرد حماس را به زير سوال برده اند، پيشنهاد گفت و گو در شرايط کنونی با اين سازمان افراطی غير قابل قبول است.
کشورهای عربی منطقه چون مصر و اردن اگرچه رسما موضعی در رابطه با پيشنهاد رومانو پرودی اتخاذ نکرده اند، ولی شرکت دادن حماس در گفت و گوهای صلح را تضعيف فتح و نيروهای ميانه روی فلسطينی می داند.