لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۲

مذاکرات ايران و آژانس برای«رفع ابهامات باقی مانده»


دور دوم مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در وین برگزار می شود
دور دوم مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در وین برگزار می شود

دور دوم مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی برای تعيين چارچوبی برای رفع ابهامات باقی مانده در مورد برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی روز سه شنبه ۲۴ ژوئيه در وين برگزار می شود.


علی اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی، گفت اين مذاکرات در مقر آژانس و راس ساعت ۱۰ برگزار خواهد شد.


هيات اعزامی آژانس بين المللی انرژی اتمی در راستای پيشنهاد جمهوری اسلامی برای «رفع ابهام از برنامه هسته ای ايران»، روز های ۱۱ و ۱۲ ژوئيه با مسئولان ايرانی در تهران مذاکره و گفت وگو کرده بود.


به گفته آقای سلطانيه، اين مذاکرات به دنبال دور اول مذاکرات به سرپرستی جواد وعيدی، معاون امنيت بين المللی دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و اولی هاينونن، معاون مديرکل آژانس که در تهران برگزار شد، انجام می‌شود.


آقای سلطانيه درباره دور دوم مذاکرات گفت: «اين مذاکرات در سطح معاونان لاريجانی و البرادعی در مقر آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره‌ تعيين چگونگی پاسخگويی به مسايل باقی مانده به پرونده هسته‌ ای ايران در آژانس انجام می‌شود».


اولی هاينونن، در پايان سفر به تهران، گفت و گو با مسئولان ايرانی را «سازنده» خوانده و گفته بود «گام های مهمی» در اين زمينه برداشته شده است.


پس از دور اول گفت وگوهای ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در تهران، جمهوری اسلامی اعلام کرد به بازرسان آژانس اجازه می دهد تا برای «اعتمادسازی و اطمينان يافتن از ادامه‌ فعاليت‌ های ساخت‌ وساز راکتور اراک» از اين پروژه به زودی بازديد کنند.


دور اول مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی با حضور اولی هاينونن، معاون مديرکل آژانس در تهران برگزارشد.

در همين زمينه، آژانس بين المللی انرژی اتمی روز جمعه، ۱۳ ژوئيه، با انتشار بيانيه ای اعلام کرد که در مذاکرات دو روزه هيات اعزامی آژانس با مقام های ايران در تهران، به توافق هايی از جمله اجازه بازديد بازرسان آژانس از طرح رآکتور آب سنگين اراک دست يافته است.


در بيانيه آژانس تصريح شده بود که در مذاکرات ميان آقای هاينونن و مقام های ايرانی، توافق شد که « برای روشن شدن دامنه و ماهيت برنامه غنی سازی اورانيوم ايران، از جمله منشاء آلودگی تجهيزات موجود در برخی مراکز و همچنين ماهيت تحقيقات جمهوری اسلامی در ارتباط با طرح های مشخص دو طرف اقداماتی را آغاز کنند».


ايران پيشتر اجازه بازديد آژانس بازرسی از راکتور آب سنگين اراک را لغو کرده بود.


شورای امنيت سازمان ملل متحد در قطعنامه های ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ از ايران خواسته بود تا پروژه راکتور آب سنگين اراک را متوقف کند.


جمهوری اسلامی ايران با سرپيچی از اين درخواست اعلام کرد به کار ساخت ساز پروژه آب سنگين اراک ادامه می دهد.


هيات آژانس بين المللی انرژی اتمی می کوشد بر سر تدوين برنامه کاری، با مذاکره کنندگان هسته يی ايران به توافق برسد که در چارچوب آن، ايران بايد در طی دوماه به پرسش ها و ابهام های بر جای مانده درباره برنامه هسته يی اش پاسخ دهد.


ابهام ها ومسايل حل نشده در رابطه با برنامه هسته ای ايران باعث شده که پرونده هسته ای ايران از دستور کار آژانس بين المللی انرژی اتمی خارج شود و دراختيار شورای امنيت سازمان ملل متحد قرار گيرد.


XS
SM
MD
LG