لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۴

دو ايرانی بازداشتی در کنيا اتهامات علیه خود را رد کردند


 احمد ابولفتحی (راست) به همراه سید منصور موسوی
احمد ابولفتحی (راست) به همراه سید منصور موسوی
دو ايرانی مظنون به طراحی بمب گذاری در دادگاهی در کنیا کليه اتهامات مطرح شده عليه خود مبنی بر توطئه بمب گذاری در شهرهای این کشور را رد کرده اند.

اولين جلسه دادگاه این دو متهم ایرانی روز دوشنبه، ۲ مرداد، در نايروبی پايتخت کنیا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری رويترز، درست بعد از زمانی که نيروهای نظامی کنيايی اکتبر سال گذشته برای درهم کوبيدن نيروهای ستيزه جوی اسلامی «الشباب» به خاطر ايجاد ناآرامی و آدم ربايی به سومالی حمله کردند، حداقل ۳۲ نفر در يک سلسله بمب گذاری در نايروبی پايتخت کنيا، بندر مومباسا و شهر شمالی گاريسای کنيا کشته شدند.

اين گزارش می افزايد که احمد محمد و سيد موسوی دو شهروند ايرانی در دادگاه نايروبی متهم به در اختيار داشتن ۱۵ کيلوگرم مواد منفجره، تلاش برای اقدام به عمليات جنايتکارانه و قصد ارتکاب سوء قصد به جان مردم هستند، اما هر دو اذعان داشته اند که بی گناه هستند.

قبلا خبرگزاريهای بين المللی از دو ايرانی که از آنها با نام‌های «احمد ابوالفتحی محمد» و «سيد منصور موسوی» ياد کردند، خبرداده بودند که دوم تيرماه توسط پليس کنيا در حالی بازداشت شدند که به گفته پليس با خود ۱۵ کيلوگرم ماده منفجره حمل می‌کردند.

کِنِدی موسيوکی، مامور واحد پليس ضد تروريسم کنيا به پاول بيووت، رئيس دادگاه اظهار داشت که اين دو شخص ماه گذشته زمانی که راهی فرودگاه بودند، بازداشت شده اند. يک روز قبل از بازداشت اين دو شهروند ايرانی، يک کانتيتر به ظن حمل مواد منفجره در مومباسا توقيف شده بود که مبدا آن کشور عراق بود. هر دو شهروند ايرانی در ازای پرداخت دو ميليون شلينگ وثيقه، معادل ۲۳۸۰۰ دلار، برای هر کدام و تحويل گذرنامه های خود به دادگاه موقتا آزاد شده اند.

رويترز می نويسد که در صورتی که اين دو شخص گناهگار تشخيص داده شوند، ممکن است با حداکثر مجازات که حبس ابد است مواجه شوند.

چند روز قبل از بازداشت اين افراد، کنيا اعلام کرد که قرارداد واردات سالانه ۴ ميليون تن نفت خام با ايران را بخاطر تحريمهای بين المللی لغو می کند.

اتهام شکنجه توسط ماموران اسرائيلی

خبرگزاری آسوشيتدپرس طی گزارشی در هفتم تيرماه، از ادعای يکی از بازداشت شدگان ايرانی مبنی بر مورد بازجويی قرار گرفتن اين افراد توسط نيروهای اسرائيل در کنيا و تحت شکنجه قرار گرفتن خبر داده بود. برپايه اين گزارش ابولفتحی، هفتم تيرماه، در دادگاهی در کنيا گفته بود که در زمان بازداشت، از سوی مأموران اسرائيلی مورد بازجويی قرار گرفته و اين مأموران، برخلاف ميلش، داروهايی را به وی تزريق کرده‌اند.

به گفته وی در جريان بازداشت تحت شکنجه قرار گرفته و در اين مدت ساعتهای طولانی را بدون غذا سپری کرده و مجبور بوده تنها با يک ژاکت بر روی زمين سيمانی بخوابد.

آن زمان، نماينده پليس کنيا در دادگاه اظهارات متهم در خصوص شکنجه را رد کرد، اما رئيس دادگاه اين اتهام‌ها را جدی خوانده و خواستار تحقيق در اين مورد شده است.

خبرگزاری اسوشيتدپرس با توجه به ادعای ايرانيها مبنی بر بازجويی ماموران اسرائيلی از آنها، نوشته بود که اين مساله می‌تواند بدان معنا باشد که دو ايرانی متهم قصد داشتند مراکز اسرائيلی در کنيا را هدف قرار دهند.

در واکنش به بازداشت تبعه های ايرانی، رامين مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه ايران ۳ تيرماه در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت که وزارت خارجه از هويت دو فرد بازداشت شده اطلاعی ندارد و در تلاش برای کسب اطلاعات بيشتر و دسترسی کنسولی به افراد بازداشت شده است.

وی در ادامه گفت که «با توجه به روابط بسيار خوب و دوستانه بين جمهوری اسلامی ايران و کنيا به نظر می رسد که برخی از محافل و طرف های رسانه ای خارجی در تلاش هستند تا با طرح، نشر و پردازش اينگونه اخبار و اتهامات به مناسبات مستحکم و احترام آميز فيمابين خدشه وارد کنند.»
XS
SM
MD
LG