لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۲

اعلام وضعيت فوق العاده در پاکستان


پرويز مشرف، رييس جمهوری پاکستان، روز شنبه در سراسر اين کشور اعلام «وضعيت فوق العاده» کرد
پرويز مشرف، رييس جمهوری پاکستان، روز شنبه در سراسر اين کشور اعلام «وضعيت فوق العاده» کرد

پرويز مشرف، رييس جمهوری پاکستان، روز شنبه با اعلام «وضعيت فوق العاده» در سراسر اين کشور، قانون اساسی نیز را به حالت تعليق در آورد.


به گزارش خبرگزاری رويترز، نيروهای ارتش در خيابان های شهر اسلام آباد پايتخت اين کشور مستقر شده اند.


تلويزيون دولتی پاکستان اعلام کرده است که ژنرال مشرف، که همزمان فرماندهی کل ارتش اين کشور را برعهده دارد، با اعلام تعليق قانون اساسی وضعيت فوق العاده اعلام کرده است.


برقراری وضعيت فوق العاده ، در آستانه اعلام نظر مهم ديوان کشور پاکستان انجام گرفت. قرار بود ديوان کشور، رای خود را در باره تاييد يا رد پيروزی پرويز مشرف در انتخابات اخير رياست جمهوری، اعلام کند.


گزارش خبرگزاری ها حاکيست که خيابان های منتهی به ساختمان ديوان کشور، توسط پليس بسته شده است و تلويزيون دولتی پاکستان اعلام کرد که پرويز مشرف بزودی پيامی خطاب به ملت خواهد فرستاد.


به گزارش آسوشيتد پرس، پخش برنامه توسط شبکه های تلويزيون خصوصی نيزمتوقف شده است.تلويزيون دولتی پاکستان ، دليل اعلام وضعيت فوق العاده را اعلام نکرد.


گزارش خبرگزاری ها حاکيست که خيابان های منتهی به ساختمان ديوان کشور، توسط پليس بسته شده است و تلويزيون دولتی پاکستان اعلام کرد که پرويز مشرف بزودی پيامی خطاب به ملت خواهد فرستاد

طی هفته های اخير، همزمان با نتش های سياسی در اين کشور،وضعيت امنيتی نيز در اين کشور مسلح به سلاح اتمی به وخامت گراييده است.


در جریان انفجار در مراسم استقبال از بی نظیر بوتو، نخست وزیر پیشین پاکستان، دست کم یکصد و سی نه نفر کشته شدند.


پرويز مشرف که سال ۱۹۹۹ ميلادی با يک کودتای بدون خونريزی، نواز شريف نخست وزير وقت اين کشور را از قدرت برکنار کرد و خود قدرت را در دست گرفت، در حال حاضر در يکی از ضعيف ترين موقعيت های خود طی هفت سال اخير به سر می برد.


گروهی از ناظران، انتخابات پارلمانی ماه ژانويه و تقسيم احتمالی قدرت ميان مشرف و بوتو را پايان دوره قدرت پرويز مشرف توصيف می کردند.


حضور اسلام گرايان تندرو در پاکستان و همچنين در اختيار داشتن بمب هسته ای، موجب شده تا تحولات سياسی اين کشور با حساسيت بسيار از سوی قدرت های غربی دنبال شود.


نتايج غير رسمی اين انتخابات حاکی از آن بود که از ۲۵۷ رای اخذ شده در پارلمان، ۲۵۲ نفر به رياست جمهوری پرويز مشرف رای داده اند.


اما مخالفان ژنرال مشرف می گويند که النتخابات رياست جمهوری وجاهت قانونی ندارد.


صديقه آل فاروغ، از سياستمداران ارشد حامی نواز شريف – نخست وزير سابق پاکستان – به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته بود: «ما او را به عنوان رييس جمهوری نخواهيم پذيرفت. او قانون اساسی را به سخره گرفته و کسی است که هيچ احترامی برای قانون قائل نيست.»


XS
SM
MD
LG