لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۶

شورای امنیت قطعنامه تحریم ایران را تصویب کرد


شورای امنيت سازمان ملل به اتفاق آرا به دنبال خودداری ايران از تعليق برنامه غنی سازی خود اين قطعنامه را تصويب کرد
شورای امنيت سازمان ملل به اتفاق آرا به دنبال خودداری ايران از تعليق برنامه غنی سازی خود اين قطعنامه را تصويب کرد

قطعنامه تحريم ايران روز شنبه بيست و سوم دسامبردر شورای امنيت سازمان ملل متحد و بر اساس اصل ۴۱ از فصل هفتم منشور سازمان ملل تصويب شد.


شورای امنيت سازمان ملل به اتفاق آرا، به دنبال خودداری ايران از تعليق برنامه های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانیوم اين قطعنامه را تصويب کرد.


آمريکا ايران را متهم می کند که هدف از برنامه هسته ای تهران دستيابی به سلاح های اتمی است. ایران این اتهام را رد می کند و می گوید برنامه هسته ای این کشور «صلح آمیز» است.


طبق قطعنامه تصویب شده روز شنبه، صادرات مواد و فن اوری های موشکی و هسته ای برای غنی سازی اورانيوم، نيروگاه های آب سنگين و بازآمايی، و قطعات و فن اوری سامانه موشکی دور برد به ايران از سوی همه کشورهای جهان ممنوع می شود.


طبق اين قطعنامه صادرات مواد و فن اوری موشکی و هسته ای برای غنی سازی اورانيوم، نيروگاه های آب سنگين و بازآمايی، و قطعات و فن اوری سامانه موشکی دور برد به ايران از سوی همه کشورهای جهان ممنوع شد

براساس اين قطعنامه کليه دارايی شرکت ها و افراد، طبق ليست ارايه شده توسط سازمان ملل، که در ارتباط با برنامه موشکی و هسته ای ايران فعاليت می کنند مسدود خواهد شد.


قطعنامه از اقدام های بعدی عليه ايران، در صورت عمل نکردن به خواست های شورای امنيت سازمان ملل متحد، نام می برد.


بند هفتم منشور سازمان ملل متحد قطعنامه عليه ايران را الزام آور می کند. اما بر پايه ماده ۴۱ اين بند، اين الزام شامل اقدام نظامی عليه ايران نمی شود.


واکنش ایران به تصویب قطعنامه


به گزارش خبرگزاری رويترز، محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امورخارجه، در گفت وگو با تلويزيون دولتی ايران گفت: «قطعنامه نمی تواند محدويتی برای برنامه های صلح آميز هسته ای ايران ايجاد کند و تنها تصميم شورای امنيت را بی اعتبار خواهد کرد».


در همين زمينه، جواد ظريف، سفير ايران در سازمان ملل با انتقاد ازتصويب قطعنامه، شورای امنيت را به داشتن «استانداردهای دوگانه» متهم کرد که با ناديده گرفتن برنامه هسته ای اسراييل ايران را مجازات می کند.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان، وزارت امور خارجه ايران نیز در بيانيه ای تصويب قطعنامه شورای امنيت را اقدامی «فراقانونی، خارج از چهارچوب و برخلاف مقرارت صريح منشور سازمان ملل» دانست و آن را محکوم کرد. در اين بيانيه تاکيد شده است که تصويب قطعنامه مانع از ادامه برنامه «صلح آميز» هسته ای ايران نخواهد شد.


واکنش آمریکا به تصویب قطعنامه شورای امنیت


آمريکا با استقبال ازتصویب قطعنامه اظهار اميدواری کردکه قطعنامه تحريم ايران گامی برای اقدامات شديدتر برای متوقف کردن برنامه غنی سازی اورانیوم ايران باشد.


نيکلاس برنز، معاون وزير امورخارجه آمریکا، گفت که «ما فکر نمی کنيم که اين قطعنامه به تنهايی کافی باشد».


آقای برنز افزود:« ما از جامعه جهانی می خواهيم که دست به اقدام های بيشتری بزنند البته ما همه تلاش هايمان را تنها معطوف سازمان ملل نخواهيم کرد».


او گفت ما از کشور های دنيا می خواهيم که تجارت با ايران را متوقف کنند.


معاون وزير امورخارجه آمريکا تاکيد کرد که هدف اين است تا زمانی که ايران به برنامه غنی سازی اورانيوم ادامه می دهد، هزينه چنين اقدامی را افزايش داد. چراکه برنامه غنی سازی اورانيوم می تواند در راستای تولید سوخت برای راکتورهای برق و هم تولید سلاح هسته ای استفاده شود.


شورای امنيت سازمان ملل متحد، تا تاريخ ۳۱ ماه اوت سال جاری ميلادی، به ايران فرصت داده بود که فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف سازد اما ایران این در خواست را نادیده گرفت.


جونز پری سفير بريتانيا در سازمان ملل متحد گفت: «اين قطعنامه، تاکیدی است بر جديت وضعيت موجود از جمله اين موضوع که جامعه جهانی به مسير سياست های ايران اعتمادی ندارد».


با اين حال اوافزود: «اين مهم است که در به روی ايران بسته نيست. ما خود را همچنان به يافتن يک راه حل ديپلماتيک مبتنی بر مذاکره وبر اساس همکاری با ايران متعهد می دانيم».


روز شنبه پيش از تصويب قطعنامه غلامعلی حداد عادل، رييس مجلس شورای اسلامی گفته بود:« در صورت تشديد فشارها و صدور قطعنامه عليه ايران در شورای امنيت و يا هرروش ديگری غير از مذاکره، مجلس در نوع رابطه خود با آزانس بين المللی انرژی اتمی تجديد نظر خواهد کرد».



XS
SM
MD
LG