لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۸

تداوم واکنش‌های بین المللی به خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس 


دونالد توسک (سمت راست)، لی کگیانگ، نخست وزیر چین (وسط) و ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا
دونالد توسک (سمت راست)، لی کگیانگ، نخست وزیر چین (وسط) و ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا

واکنش‌های بین المللی به اقدام آمریکا برای خروج این کشور از توافق اقلیمی پاریس در روز جمعه ادامه داشت. چین، هند و اتحادیه اروپا بر تعهد خود نسبت به این توافق تاکید کرده اند.

به گزارش رویترز، دونالد توسک،رئیس شورای اتحادیه اروپا روز جمعه گفته است: تصمیم دونالد ترامپ یک اشتباه بزرگ بود.

طبق این گزارش هند نیز در همین روز بر تعهد خود نسبت به توافق اقلیمی پاریس تاکید کرده است.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، هم گفته است، درباره تصمیم دونالد ترامپ هیچ قضاوتی نمی کنم، اما آمریکا بهتر است همچنان به این توافق پایبند باشد.

دونالد ترامپ روز پنجشنبه اعلام کرد که آمریکا از معاهده پاریس خارج می شود، ولی مذاکرات خود را برای دستیابی به یک معاهده منصفانه شروع کرده است.

در همین زمینه، مایک پنس، معاون اول رییس جمهوری آمریکا، روز جمعه گفت، توافق پاریس، هزینه‌های بسیاری را متوجه آمریکا می کرد.

آقای پنس گفته است: این معاهده باعث خروج سرمایه از قویترین اقتصاد جهان به دیگر کشورها می شد.

این در حالی است که فرانسه روز جمعه اعلام کرده است که با ایالت‌ها و شهرهای آمریکا برای مقابله با تغییرات آب و هوایی همکاری خواهد کرد.

به گزارش رویترز، فرمانداران ایالت‌های واشینگتن،نیویورک و کالیفرنیا اعلام کرده اند که یک «ائتلاف اقلیمی» ایجاد می‌کنند که به اهداف توافق پاریس پایبند خواهد بود.

آلمان نیز روز جمعه از اتحادیه اروپا خواسته تا استانداردها محیط زیستی خود را مورد بازبینی قرار دهد .

لی کگیانگ، نخست وزیر چین، نیز روز جمعه با دونالد توسک دیدار کرد. دونالد توسک پس از این دیدار گفته است: اروپا همکاری‌های خود را با چین برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تسریع می کند.

رهبران کانادا و بریتانیا نیز با ابراز تأسف از تصمیم آقای ترامپ گفته‌اند کشورهایشان به معاهده پاریس پایبند خواهند ماند. رهبران آلمان، فرانسه و ایتالیا هم در بیانیه‌ای مشترک، از این اقدام دونالد ترامپ ابراز تأسف کرده‌اند.

دونالد ترامپ روز پنجشنبه گفته بود:‌ معاهده پاریس هزینه‌های سنگین مالی و اقتصادی به آمریکا تحمیل می‌کند .

ترامپ این معاهده را «هزینه‌بر برای مردم آمریکا» خواند و افزوده بود که براساس یک مطالعه انجام شده، اجرای این معاهده تا سال ۲۰۲۵ بیش از دو و نیم میلیون شغل را از بین خواهد برد.

رییس‌جمهوری آمریکا گفت این معاهده برخلاف منفعتی که برای دیگر کشورها دارد سودی برای ایالات متحده ندارد.

پس از سال‌ها مذاکره و ناتوانی جامعه بین المللی برای دستیابی به معاهده‌ای فراگیر در جهت مقابله با تغییرات آب‌وهوایی زمین، سران کشورهای جهان در پاییز سال ۱۳۹۴، در پاریس به‌ توافقی دست یافتند. در آن زمان باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا بود و او این توافق را «تصمیمی برای نجات سیاره زمین» توصیف کرده بود.

هدف بلندمت توافق این است که نگذارد دمای زمین بیش از «۲ درجه سانتیگراد» افزایش یابد. برای تحقق این هدف، کشورهای جهان توافق کردند با اجرای سیاست‌هایی، هرچه سریع‌تر جلوی انتشار گازهای گلخانه‌ای را بگیرند. البته انتظار می‌رود تنها کشورهای توسعه‌یافته موفق شوند به‌معنای واقعی به این هدف برسند.

XS
SM
MD
LG