یک منبع دیپلماتیک روز جمعه ۱۴ اردیبهشت گفته است،بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی پس از نمونه برداری و مصاحبه با شاهدان عینی درباره حمله شیمیایی به شهر دوما در حومه دمشق به ماموریت خود پایان داده و سوریه را ترک کرده اند.
به گزارش رویترز، این منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود اضافه کرده است: این بازرسان که سه هفته پیش برای تحقیق درباره حمله شیمیایی در دوما به دمشق رفته بودند، شامگاه پنجشنبه به هلند بازگشته اند.
همزمان با عملیات نظامی نیروهای دولتی سوریه و متحدان آن در غوطه شرقی در حومه دمشق ۱۸ فروردین ماه گزارش هایی درباره یک حمله شیمیایی به شهر دوما در این منطقه منتشر شد. آمریکا، بریتانیا و فرانسه در واکنش به این «حمله شیمیایی» عملیات نظامی تلافیجویانه انجام دادند و سه پایگاه نظامی و تاسیسات شیمیایی حکومت سوریه را هدف با موشک هدف قرار دادند.
طبق گزارش فعالان حقوق بشر و گروههای امدادی، دستکم چهل نفر بر اثر «حمله مظنون به شیمیایی» در دوما کشته شدهاند.
قدرتهای غربی از یک سو، و دولت سوریه و همپیمانانش، یعنی ایران و روسیه از سوی دیگر، در مورد ماهیت و مسئول این حمله اختلافنظر دارند.
آمریکا و کشورهای اروپایی حکومت سوریه را مسئول حمله شیمیایی اخیر می دانند.
این در حالی است که ارتش سوریه مدعی است در سال ۲۰۱۳ و پس از توافق ایالات متحده و روسیه در واکنش به یک حمله شیمیایی در آن زمان، همه زرادخانه شیمیایی خود را نابود کرده است.
رویترز می گوید،بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی توانسته اند از دو محوطه که گفته می شود حمله شیمیایی در آنها روی داده نمونه برداری کنند و این نمونهها را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاههای مورد تأیید این آژانس بفرستند.
طبق این گزارش، بررسی و آزمایش این نمونه ها دستکم سه تا چهار هفته طول خواهد کشید.
رویترز می گوید، روسیه و سوریه هفته گذشته شواهد و مدارک خود در خصوص درباره عدم وقوع حمله شیمیایی در دوما را به بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی ارائه کردند.
این در حالی است که بریتانیا، فرانسه،آلمان و آمریکا گفته اند، مدارک و شواهد موجود نشان می دهد که حمله شیمیایی در دوما روی داده است.