سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه ۳۰ آذرماه در بیانیه ای ضمن استقبال از اقدام ائتلاف به رهبری عربستان در بازگشایی بنادر یمن، از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است ایران را به دلیل نقض مکرر قطعنامه های این شورا پاسخگو کند.
در این بیانیه آمده است: ایالات متحده از اعلام عربستان سعودی در خصوص بازگشایی بندر یمنی الحدیده به روی تمام کمک های انساندوستانه و کالاهای تجاری از جمله سوخت توسط ائتلاف به رهبری عربستان، استقبال می کند.
کاخ سفید اضافه کرده است: به عنوان بزرگترین اعطا کننده کمک های انساندوستانه به مردم یمن، آمریکا همچنان خود را متعهد می داند که برای کاهش رنج و آلام مردم یمن اقدام کند.
به دنبال حمله موشکی شبه نظامیان حوثی به عربستان، ائتلاف عربی به رهبری بنادر و فردوگاه های یمن را محاصره کرد. این ائتلاف می گوید، هدف از این اقدام جلوگیری از انتقال جنگافزار و موشک برای شبه نظامیان حوثی است.
این در حالی است که نهادهای بین المللی نسبت به بروز فاجعه انسانی در یمن هشدار داده اند و کشور های آمریکا و بریتانیا نیز از عربستان خواسته بودند تا به محاصره یمن پایان دهد.
حمله موشکی به ریاض
در بیانیه کاخ سفید همچنین آمده است، آمریکا حمله موشکی شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران به کاخ پادشاهی عربستان در ریاض در ۱۹ دسامبر (روز سه شنبه ۲۸ آذر ماه) را با « شدیدترین لحن» محکوم می کند.
کاخ سفید تصریح کرده است: از اوایل ماه نوامبر سپاه پاسداران ایران توانایی لازم را در اختیار حوثی ها قرار داده است تا بتوانند فرودگاه بین المللی ریاض را هدف موشک های خود قرار دهند.
کاخ سفید تاکید کرده است: ما از شورای امنیت سازمان ملل می خواهیم ایران را به دلیل نقض مکرر قطعنامه های این شور پاسخگو کند.
به دنبال این حمله موشکی نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز گفت که حمله موشکی تازه حاوی تمام نشانههای حملات قبلی است که با کمک سلاح های تامین شده توسط ایران انجام شده است.
در همین زمینه روز گذشته نیز دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، و ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، تلفنی در این باره صحبت کرده و بر «اهمیت پاسخگو کردن ایران» در قبال حملات موشکی حوثیها تأکید کردهاند.
این در حالی است که مقام های ایران هرگونه ارسال موشک برای حوثی ها را رد می کنند.
در تازه ترین واکنش، علیاکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بینالملل، روز چهارشنبه با اعلام اینکه «به عراق، سوریه یا لبنان سلاح دادهایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند» گفت که «جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن ندادهاست»
ائتلاف به رهبری ریاض میگوید برای جلوگیری از انتقال سلاح به شورشیان است که یمن را محاصره کردهاست.
بیش از ده هزار نفر در جریان درگیریهای سه سال گذشته کشته شدهاند و آنطور که سازمان ملل میگوید یمن در آستانه بدترین قحطی معاصر و شدیدترین همهگیری بیماری وبا قرار دارد.