عربستان سعودی اعلام کرد که یک موشک بالستیک «ایرانیحوثی» را برفراز ریاض منهدم کرده است. محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثیها، در یمن گفته بود که موشکی به سوی کاخ پادشاه عربستان سعودی در ریاض شلیک شده است.
سخنگوی شورشی های حوثی در توئیتی نوشت که موشک برکان [آتشفشان] اچ ۲ در این حمله مورد استفاده قرار گرفته است.
وزارت اطلاع رسانی عربستان سعودی در توئیتی گفت «نیروهای ائتلاف تائید می کنند که یک موشک ایرانیحوثی را ساقط کرده اند».
طبق گزارش تلویزیون دولتی عریستان، این حمله موشکی تلفات جانی درپی نداشته است.
حوثیها در یمن اعلام کرده بودند که موشک به سوی کاخ یمامه پرتاب شده است.
ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، در این کاخ با مقامهای بلند پایه این کشور و نیز مقامهای خارجی دیدار میکند.
فیلمهای متعددی در مورد این حمله موشکی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
بیانیه وزارت اطلاع رسانی عربستان سعودی در شرایطی انتشار یافت که نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز ۲۳ آذر در پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده، موشکی را به خبرنگاران نشان داد که به گفته او، از عربستان سعودی به واشینگتن انتقال داده شده، و همان موشک بالستیکی است که حوثیهای یمن به فرودگاه ریاض پرتاب کرده بودند.
به گفته این مقام آمریکایی، این موشک آرم گروه صنعتی شهید باقری را روی خود داشته و با مشخصات موشکهای ایرانی همخوانی دارد.
در واکنش به سخنان خانم هیلی، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد که درباره آنچه «اتهام جدید آمریکا» علیه ایران نامید، شکایتی به سازمان ملل متحد ارائه خواهد شد.
امیر حاتمی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، نیز گفت که ایران به دنبال قطعهای از موشک پرتاب شده به فرودگاه ریاض از سوی حوثیهاست تا ادعای آمریکا مبنی بر ایرانی بودن این موشک بررسی شود.
یمن به یکی از صحنههای جنگ نیابتی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در خاورمیانه تبدیل شده است. در حالی که ائتلاف منطقهای به رهبری ریاض از دولت منصور عبدربه، رئیسجمهوری مورد تایید سازمان ملل در یمن، حمایت میکند، تهران از حامیان اصلی گروه حوثیهاست که صنعا، پایتخت، و بسیاری از مناطق این کشور را در دست دارند.
حوثیها در ماههای اخیر موشکهایی به خاک عربستان سعودی پرتاب کردهاند که به گفته ریاض و آمریکا، ساخت ایران بوده و تهران با تحویل دادن آن به این گروه شورشی، قطعنامههای سازمان ملل درباره تحریم تسلیحاتی را نقض کرده است.
با این حال، خبرگزاری فرانسه میگوید که کارشناسان سازمان ملل همچنان در حال بررسی اطلاعات و دادههای دریافتی درباره این موشک هستند و هنوز ارتباط آن با ایران را تایید نکردهاند.
جنگ یمن که از فروردین سال ۱۳۹۴ و با حمله ائتلافی به رهبری عربستان سعودی به این کشور آغاز شد تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته و آنگونه که سازمان ملل گزارش داده است، هشت میلیون نفر از مردم این کشور در آستانه قحطی هستند.