مجمع ملی پاکستان در پاسخی رسمی، اظهارات اخیر رئیس جمهوری آمریکا درباره این کشور را «خصمانه» و «تهدیدآمیز» توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مجمع روز چهارشنبه، هشتم شهریور، با تصویب قطعنامهای «اتهامات» دونالد ترامپ را محکوم کرد و انتقادهای او را «خصمانه» خواند.
آقای ترامپ روز سیام مرداد راهبرد تازه دولت این کشور در قبال افغانستان را اعلام کرد. آقای ترامپ همچنین ضمن انتقاد از پاکستان در همین چارچوب تاکید کرد که تعهدات آمریکا در برابر این کشور نامحدود نیست.
وی در سخنرانی خود پاکستان را «مامن تروریستها» خواند و از رویکرد اسلامآباد در مبارزه با تروریسم انتقاد کرد. رئیس جمهوری ایالات متحده گفت که این کشور پناهگاه امنی برای «عاملان آشوب، خشونت و ترور» است.
یک روز بعد رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، در روز ۳۱ مردادماه به پاکستان هشدار داد که باید در مبارزه با تروریسم رویکرد دیگری در پیش بگیرد و تداوم روابط و کمکهای واشینگتن به اسلامآباد مشروط به چنین تغییری خواهد بود.
اما نخست وزیر پاکستان پیش از هر گونه پاسخی به این اظهارات پنجشنبه هفته گذشته در جلسه شورای امنیت ملی پاکستان به دیدار امرای ارتش قدرتمند این کشور رفت تا بهاتفاق درباره پاسخ رسمی به آمریکا تصمیم بگیرند.
شاهد خاقان عباسی، نخستوزیر پاکستان، در این زمینه روز پنجم شهریور به شبکه خبری بلومبرگ گفت که راهبرد تازهاعلامشده رئیسجمهوری آمریکا در مورد افغانستان، به گفته او به موفقیت نخواهد انجامید.
در این ارتباط، مجمع ملی پاکستان نیز روز چهارشنبه قطعنامهای شدیداللحن منتشر کرد و به رئیس جمهور آمریکا پاسخ داد.
به گزارش رویترز، وزیر خارجه این کشور نیز در این مجمع رسما از دولت خواسته است تا هر گونه دیدار و سفر متقابل مقامات آمریکایی و پاکستانی به گشورهای یکدیگر را به تعویق بیندازد.
در همین زمینه وزارت خارجه پاکستان روز یکشنبه اعلام کرده بود که دیدار یکی از معاونان وزارت خارجه آمریکا به این کشور برای گفتوگو درباره استراتژی افغانستان را به تعویق انداخته است.
پاکستان ادعای حمایت از تروریسم درباره خود را غیرمنصفانه میخواند و میگوید که خود یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم در جهان است.
مقامات این کشور تخمین میزنند که از زمان پیوستن این کشور به ائتلاف آمریکایی علیه تروریسم در پی حملات ۱۱ سپتامبر ۷۰ هزار شهروند پاکستان در اثر حمله شبهنظامیان کشته یا زخمی و مجروح شدهاند.
اما پیش از آن که پاکستان رسما به رئیس جمهوری آمریکا پاسخ دهد، چند مقام بلندپایه این کشور تا اندازه ای موضع احتمالی اسلام آباد را در این باره روشن کرده بودند.
از جمله بلندپایهترین ژنرال ارتش پاکستان روز چهارشنبه هفته گذشته در دیدار با سفیر آمریکا گفت که اسلامآباد «اعتماد و درک متقابل میخواهد، نه پول آمریکا را».
مشاهد حسین، رئیس کمیته دفاعی سنای پاکستان، نیز در گفتوگو با خبرگزاری رویترز رویکرد دولت ترامپ به این کشور را «کاملا یکسویه و غیرمنصفانه» توصیه کرد.
آقای حسین پا را از این نیز فراتر گذاشت و به صراحت گفت که آمریکا دیگر آن «نفوذ و قدرت» را در منطقه ندارد و «ما از فضا و گزینههای استراتژیکتری در سیاست خارجی خود برخورداریم».
این سخنان در حالی ابراز شده اند که پاکستان سالانه صدها میلیون دلار کمک از آمریکا دریافت می کند.