نواز شریف نخستوزیر سابق پاکستان بعد از چهارسال تبعید خودخواسته در بریتانیا، روز شنبه ۲۹ مهرماه به کشورش بازگشت.
آقای شریف ۷۳ ساله که سه بار سابقه نخستوزیری دارد، برای راهاندازی کارزار انتخابات اوایل سال آینده میلادی به کشور بازگشته است.
منابع حزب «مسلملیگ نواز» میگویند او پس از اقامتی کوتاه در فروگاه و تحویل درخواست تجدیدنظر در محکومیتهای قضایی علیه خود، قرار است با ۱۵۰ تن از اعضای حزب و نهادهای رسانهای طی روز جاری در زادگاهش شهر لاهور راهپیمایی کند.
یک سخنگوی حزب «مسلملیگ نواز» گفته است جمعیتی از شهرهای دیگر به لاهور سرازیر شده و پلیس پاکستان نیز اعلام کرده است برای تامین امنیت این تجمع، در محل مستقر شده است.
آقای شریف پیشتر به ۱۴ سال زندان به اتهام فساد مالی محکوم شده بود، اما در سال ۲۰۱۹ برای مداوا کشور را ترک کرد و به لندن رفت.
یک دادگاه محلی در روز پنجشنبه از مقامات پاکستان خواست تا پیش از حضور او در دادگاه در روز سهشنبه هفته جاری، او را بازداشت نکنند.
هنوز معلوم نیست حکم دادگاه تجدیدنظر درباره محکومیت او چه خواهد بود، اما طی ۱۶ ماه گذشته پست نخستوزیری کشور در دست شهباز شریف، برادر کوچک نواز شریف بوده و طی این مدت تغییراتی در برخی قوانین اعمال شده است. طبق قوانین جدید، کسانی که از محکومیت قضایی آنها پنج سال گذشته باشد، میتوانند برای انتخابات نامزد شوند.
نواز شریف فعلا به خاطر اتهاماتش نمیتواند نامزد نخستوزیری شود، اما طرفداران و حزبش امیدوارند که با تجدیدنظر حکم دادگاه، او صلاحیت حقوقی را برای احراز پست نخستوزیری برای چهارمین بار به دست آورد.
رویترز مینویسد بزرگترین چالش آقای شریف رقابت با عمران خان، نخستوزیر سابق کشور است که او هم برکنار و با اتهامات مشابهی زندانی شده، اما هم پایگاه اجتماعی گسترده و محبوبیت خود را حفظ کرده و هم درخواست تجدیدنظر در حکم دادگاه داده است.
بعد از برکناری آقای خان در سال گذشته، شهباز شریف، برادر بزرگتر نواز شریف، با ائتلافی از چند حزب پست نخستوزیری را در دست داشته است.
بسیاری در پاکستان امیدوارند که روی کار آمدن دوباره دولتی به رهبری نواز شریف، وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشد.
نواز شریف زمانی که در سال ۲۰۱۷ از پست نخستوزیری برکنار شد، کشور رشد اقتصادی نزدیک شش درصدی و تورم چهار درصدی داشت؛ اما اکنون تورم در کشور به ۳۱ درصد اوج گرفته و انتظار میرود رشد اقتصادی پاکستان در سال جاری میلادی تنها ۲ درصد باشد.
آقای شریف قبل از پرواز به پاکستان گفته بود بسیار متاسف است که وضعیت اقتصادی کشور بدتر شده است.
هم نواز شریف و هم عمران خان میگویند برکناری و محاکمه آنها به خاطر اعمال نفوذ ارتش بوده است؛ موضوعی که ارتش پاکستان آن را رد کرده است.