در آیندهای نزدیک ممکن است بسیاری از ادارات و ساختمانها در کنار دستگاه کپی یا یخچال یک دستگاه جدید هم کار بگذارند: واکنشگر جلبکی.
به گفته دانشمندان، امروزه مقصر اصلی در گرم شدن فزاینده کره زمین دیاکسید کربنی است که ما به طور فزاینده به جو وارد میکنیم. از آنجا که جلبکها از قویترین جذبکنندههای دیاکسید کربن هستند پژوهشگران از مدتها پیش به دنبال راهی برای همهگیر کردن استفاده از جلبک در سراسر جهان بودهاند. اکنون یک شرکت آمریکایی مستقر در تگزاس به نام «صنایع هایپرجاینت» اعلام کرده که راه حل این مسئله را یافته است.
این شرکت به تازگی از دستگاهی رونمایی کرده است به نام «واکنشگر زیستی جلبکی» که به گفته سازندگانش میتواند به اندازه ۴۰۰ درخت، دیاکسید کربن از هوا بگیرد. این دستگاه برای کارایی بالا و رسیدن به این سطح از جذب گازکربنیک از هوش مصنوعی استفاده میکند.
بن لَم، مؤسس و مدیر شرکت هایپرجاینت، با ذکر اینکه سرعت رشد جلبک نسبت به درختان بسیار بالاتر است، به رسانهها گفت: «نکته جالب در مورد جلبکها این است که واقعاً ارزان هستند و به آسانی رشد میکنند، جلبکها برای رشد فقط نیاز به آب، آفتاب و دیاکسید کربن دارند و بس.»
به گفته او این دستگاه که «واکنشگر زیستی ایوس» (Eos Bioreactor) نام دارد میتواند هرساله حدود دو تن کربن جذب کند و اگر در تمام ادارات و پشتبام ساختمانها نصب شود تأثیر بسزایی بر بهبود اقلیمی خواهد گذاشت. نخستین دستگاهها از این نوع اکنون نصب شده و در حال کارند.
جلبک رشدکرده در دستگاه را هم میتوان هر از گاه برداشت کرد و از آن مواد غذایی، کود یا مواد آرایشی درست کرد.
افراد شرکت هایپرجاینت نخستین گروهی نیستند که تصفیه هوا با جلبک را عملی کردهاند. پیش از این گروهی از متخصصان در آلمان ساختمانی را با پنلهای حاوی جلبک پوشاندند و این ساختمان هماینک انرژی خود را هم از این گیاهان میگیرد.
پیش از این برنامههایی هم برای رویاندن مزارع جلبک در دریاها برای جذب دیاکسید کربن مطرح شده است.