لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۵۲

خداحافظی ایران‌خودرو با پژو ۲۰۶


خط تولید پژو ۲۰۶ در حومه تهران
خط تولید پژو ۲۰۶ در حومه تهران

شرکت ایران‌خودرو اعلام کرده است که خودروی پژو ۲۰۶ را از مدار تولید خود خارج و محصولات دیگری را جایگزین آن خواهد کرد.

پژو ۲۰۶ پرطرفدارین و ارزان‌ترین محصول ایران‌خودرو در دو دهه اخیر بوده و ایران‌خودرو در توضیح توقف تولید آن گفته است که «توسعه محصولات و عرضه محصولات جدید و به‌روز» باعث این تصمیم شده است.

ایران‌خودرو چه محصولاتی را جایگزین پژو ۲۰۶ خواهد کرد؟

پلت‌فرم پژو ۲۰۶ هم‌اکنون در دو خودرو رانا و پژو ۲۰۷ ایران خودرو استفاده می‌شود. از طرفی خودرویی با نام تی‌اف۲۱ هم روی پلت‌فرم توسعه‌یافته پژو ۲۰۶ ساخته شده که ایران‌خودرو تصاویری از آن را منتشر کرده است.

وب‌سایت دیجیاتو دربارهٔ جایگزین‌های پژو ۲۰۶ نوشته‌ است: «توقف تولید پژو ۲۰۶ به معنی ورود خودروهای تازه‌نفس و جدید است. با حذف این هاچ‌بک پرطرفدار، نسخه جدیدی از پژو ۲۰۷ و خودروی دیگری با نام فعلی تی‌اف۲۱ در سال آینده به تولید انبوه خواهند رسید. پژو ۲۰۷ جدید از موتور تی یو سه استفاده می‌کند، درحالی‌که تی‌اف۲۱ در قالب یک خودروی کراس‌اوور به بازار عرضه می‌شود و به احتمال زیاد به موتور تی یو پنج پلاس مجهز خواهد بود.»

پژو در سال ۱۹۹۸ با معرفی محصول ۲۰۶ به‌عنوان جایگزین و نسل جدید محصول محبوب ۲۰۵، انقلابی در طراحی و مهندسی خود به پا کرد.

رضا ویسه، رئیس اسبق سازمان گسترش و نوسازی ایران، در مصاحبه‌ای که در قالب مستند تاریخ صنعت خودرو در ایران و کره جنوبی منتشر شده‌است به این موضوع اشاره می‌کند که: «در سال ۱۳۷۸ ایران خودرو پیشنهادی از پژو برای تولید ۲۰۶ دریافت کرد.»

البته به خاطر بالا بودن قیمت محصولات روز پژو، همواره چالشی برای عرضه آن وجود داشت که پژو در مورد ۲۰۶، قیمت بسته سی‌کِی‌دی کامل را چهار هزار و ۲۰۰ یورو پیشنهاد داد. سی‌کی‌دی بسته‌ای کامل، شامل تمام قطعاتی است که برای تولید وسیلهٔ نقلیه باید سوار شود.

ایران‌خودرو در حین مذاکرات خود، درخواست ساخت داخلی ۶۰ درصدی داشت که از طرف پژو پذیرفته نمی‌شد، ولی در نهایت در شهریور ۱۳۸۰ مذاکرات به نتیجه رسید و اولین نمونه‌ها به ایران وارد شدند.

ایران‌خودرو در سال ۱۳۸۱ طراحی پیکان جدید را روی پلت‌فرم پژو ۲۰۶ آغاز کرد اما در نهایت با مخالفت شررکت پژو، ایران خودرو شروع به تولید پژو ۲۰۶ صندوقدار کرد. پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد، پروژه پیکان جدید تبدیل به رانا شد و خودروی رانا روی پلت‌فرم پژو ۲۰۶ متولد شد.

نسخه پژو ۲۰۶ پلاس که نسخه بازنگری‌شدهٔ این محصول با چهره‌ای جدید با بود با نام پژو ۲۰۷آی در ایران تولید شد، حال آنکه پژو ۲۰۷ که در اروپا فروخته می‌شد کاملاً با این محصول تفاوت داشت.

در چند سال اخیر ظرفیت تولید ۲۰۷ افزایش پیدا کرد و جایگزین ظرفیت ۲۰۶ شد. سپس تیپ پنج پژو ۲۰۶ از خط خارج و سپس تیپ دو از مدار تولید خارج شد.

در ادامه اما نظر مدیران تغییر کرد و تصمیم بر آن شد که محصولی با عنوان تیپ سه تعریف شود تا از امکانات تیپ پنج به همراهِ سقف شیشه‌ای و موتور تی یو سه بهره ببرد و عنوان تنها تیپ ۲۰۶ تولیدی را یدک بکشد.

اما در ۲۴ بهمن ۱۴۰۱، ایران خودرو از تصمیم جدید خود مبنی بر کنار گذاشتن همیشگی ۲۰۶ و جایگزینی آن با ۲۰۷ و تعریف تیپ جدیدی با عنوان تیپ پنج به‌عنوان تیپ پایه برای این محصول خبر داده و همچنان قرار است از داشبورد و قطعات تزئینی ۲۰۶ در این تیپ استفاده کند.

با وجود این‌که پس از اعلام خبر توقف تولید پژو ۲۰۶ مخالفت‌هایی در بدنه مجلس و دولت جمهوری اسلامی با این تصمیم ایران خودرو اعلام شده و ممکن است تولید این محصول همچنان ادامه داشته باشد، ولی در صورت توقف تولید پژو ۲۰۶ باز هم این خودرو با پوسته‌هایی متفاوت مانند رانا و پژو ۲۰۷ در ایران ادامه حیات خواهد داد.

XS
SM
MD
LG