سخنگوی وزارت خارجه لهستان پنجشنبه ۲۵ مرداد گفته است که کشورش در حال بررسی موضوع پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا برای حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز است، ولی هنوز به صورت رسمی در این زمینه تصمیم نگرفته است.
به گزارش رویترز، یک سخنگوی وزارت امور خارجه لهستان در بیانیهای گفته است: از نظر ما اقداماتی که برای ایجاد ثبات در این منطقه انجام شود، قابل دفاع است.
این سخنگو اضافه کرده است، به هر حال باید منتظر نتیجه این بررسیها بود که لهستان در چه سطحی به این ائتلاف خواهد پیوست.
رویترز میگوید، مشخص نیست که دولت وابسته به «حزب قانون و عدالت» در لهستان که به دنبال تقویت روابط خود با آمریکا است، چه زمانی در خصوص پیوستن به این ائتلاف نظامی تصمیم خواهد گرفت.
یاجیک جاپوتوویچ، وزیر امور خارجه لهستان، هم روز جمعه در مصاحبه با خبرگزاری آلمان «دی پی ای» این موضوع را مطرح کرده بود.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، تاکنون چند بار تاکید کرده است که کشورش تمایلی به پیوستن به ائتلاف پیشنهای آمریکا برای تامین امنیت تنگه هرمز ندارد٬ ولی از تشکیل نیروی دریایی مشترک اروپایی جهت اعزام به خلیج فارس حمایت میکند.
صدراعظم آلمان هم روز چهارشنبه گفته بود که مسئله تشکیل ناوگان مشترک دریایی اروپایی برای انجام ماموریت در تنگه هرمز احتمالا بار دیگر در نشستهای غیررسمی وزیران خارجه و دفاع کشورهای اروپا در فنلاند به بحث گذاشته خواهد شد.
وزیران خارجه و دفاع کشورهای اتحادیه اروپا اواخر ماه اوت نشستهای غیررسمی در هلسینکی خواهند داشت. فنلاند از ابتدای ماه گذشته (ژوئیه) ریاست دورهای اتحادیه اروپا را عهدهدار شده است.
به دنبال توقیف یک کشتی بریتانیایی در تنگه هرمز، اول مرداد امسال اعلام شد که فرانسه، ایتالیا، دانمارک «موافقت اولیه» خود را برای حمایت از طرح بریتانیا در زمینه ایجاد ناوگان اروپایی به منظور پشتیبانی از ناوبری امن در منطقه خلیج فارس اعلام کردهاند.
طرح تشکیل ناوگان اروپایی نخستین بار از سوی جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، مطرح شد و آن را گامی برای مقابله با «راهزنی دریایی» ایران خواند.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، به دنبال توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز از طرح خود برای اسکورت نظامی کشتیهای تجاری در این منطقه خبر داد.
یک مقام نظامی آمریکایی هم گفته بود که واشینگتن تلاش میکند ائتلافی را تشکیل دهد تا کشتیهای تجاری با اسکورت ناوهای نظامی در منطقه تردد کنند.