گزارشها از «ندامتگاه مرکزی کرج» حاکی است که تعدادی از دانشجویان و معترضان بازداشت شده در این زندان برای اعتراض به «تایید حکم اعدام چند تن از معترضان»، اعتصاب غذا کردهاند و همزمان در زندان کچویی کرج نیز اعتصاب غذای پانزده زن معترض همچنان ادامه دارد.
کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور در همین ارتباط از «اعتصاب غذای ارژنگ مرتضوی، دانشجوی بازداشت شده، به همراه تعدادی از زندانیان ندامتگاه مرکزی کرج در اعتراض به قطعی شدن حکم اعدام چند تن از زندانیان» خبر داد.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور افزود: «طبق اخبار دریافتی تعدادی از زندانیان ندامتگاه کرج، از جمله ارژنگ مرتضوی در اعتراض به قطعی شدن حکم اعدام چند تن از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، از شب گذشته دست به اعتصاب غذای خشک زدهاند.»
این کانال تلگرامی فعالان دانشجویی کشور یادآوری کرد که ارژنگ مرتضوی دانشجوی رشته علوم کامپیوتر دانشگاه خوارزمی کرج، از روز ۲۳ مهر تا روز ۲۶ آذر ممنوعالورود به دانشگاه بود و در پی تماس حراست برای دریافت کارت دانشجویی خود به دانشگاه مراجعه کرد اما مقابل درب دانشگاه توسط نیروهای امنیتی و با همکاری حراست» بازداشت و به ندامتگاه کرج منتقل شده است.
پیشتر هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خبر داده بود که محمدمهدی کرمی از بازداشت شدگان در اعتراضات در کرج به دنبال تایید حکم اعدامش توسط دیوان علی کشور از روز چهارشنبه ۱۴ دیماه دست به اعتصاب غذا زده است.
طبق این گزارش، محمدحسین آقاسی وکیل منتخب محمدمهدی کرمی گفته است که «موکلم در اعتراض به عدم اجازه داشتن وکیل اختیاری، در ندامتگاه مرکزی کرج دست به اعتصاب غذای خشک زده است.»
مهدی کرمی متهم ردیف اول در پرونده مرگ یک بسیجی به نام روحالله عجمیان در جریان اعتراضات چهلمین روز کشته شدن حدیث نجفی در کرج است.
دادگاه انقلاب کرج محمدمهدی کرمی را به «افساد فیالارض» متهم کرده است، اتهامی که بر اساس قوانین کیفری جمهوری اسلامی ایران میتواند حکم اعدام در پی داشته باشد.
پیشتر اکانت «۱۵۰۰ تصویر» از آزار جسمی و روانی «شدید» آقای کرمی توسط ماموران حکومتی در طول بازداشت خبر داده بود.
او به خانواده خود گفته است: «هنگام بازداشت او را طوری کتک زدهاند که بیهوش شده بود و نیروهای حکومتی فکر کردند که او مُرده و «جنازهاش» را اطراف دادگاه نظرآباد انداختند، اما موقع ترک آنجا متوجه شدند که هنوز زنده است.»
محمدمهدی کرمی در ادامه از آزارهای جنسی ماموران حکومتی در طول بازداشت خبر داده و گفته است که آنها «هر روز اندامتناسلیاش را لمس و تهدید میکنند که به او تجاوز خواهند کرد.»
همزمان با اعتصاب غذای تعدادی از دانشجویان و معترضان در «ندامتگاه مرکزی کرج»، گزارشها حاکی از تداوم اعتصاب غذای ۱۵ تن از زنان معترض بازداشت شده در زندان کچویی کرج است.
الهام مدرسی، آرمیتا عباسی، شهرزاد درخشان، فاطمه حربی، فاطمه جمال پور، نیلوفر شاکری، حمیده زراعی، نیلوفر کردونی، سمیه معصومی، فاطمه نظرینژاد، انسیه موسوی، ژاسمین حاج میرزامحمدی، مائده سهرابی، فاطمه مصلح حیدرزاده و مرضیه میرقاسم از جمله ۱۵ زن معترض هستند که در زندان کچویی کرج اعتصاب غذا کردهاند.
ناهید مدرسی خواهر الهام مدرسی یکی از زنانی که در زندان کچویی اعتصاب غذا کردهاند، در مصاحبه با رادیو فردا گفت که خواهرش به شدت بیمار است و درمان او در خارج ضروری است اما از چهار روز پیش که به جای آزادی و بستری شدن در بیمارستان، باردیگر قرار بازداشت او را تمدید کردند، مجبور شده تا اعتصاب غذا کند.
خواهر الهام مدرسی افزود که مقامهای زندان، خواهرش را پس از آغاز اعتصاب غذا «ممنوعالتماس» کردهاند.
ناهید مدرسی تاکید کرد که به الهام مدرسی چون دیگر بازداشت شدگان اجازه داشتن وکیل انتخابی داده نشده و تاکید کرد که مسئولیت جان خواهرم با جمهوری اسلامی، قوه قضائیه و همه کسانی است که پرونده خواهر در دست آنهاست.