لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۶

دادستانی فرانسه خواستار ۲۰ سال حبس برای متهم اصلی پرونده جنجالی تجاوز شد


طرح نقاشی‌شده از دومینیک پلیکو، متهم ردیف اول پرونده، در دادگاه
طرح نقاشی‌شده از دومینیک پلیکو، متهم ردیف اول پرونده، در دادگاه

دادستانی فرانسه پس از برگزاری یازده جلسه دادگاه برای پرونده تجاوز ده‌ها مرد به یک زن در جنوب فرانسه، برای متهم ردیف اول این پرونده خواستار حداکثر مجازات، یعنی ۲۰ سال حبس و برای ۲۱ متهم دیگر این پرونده نیز «مجازات شدید» شد.

این کیفرخواست در دوشنبه پنجم آذر همزمان با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان صادر شد و در حالی که این پرونده بازتاب بین‌المللی داشته، نخست‌وزیر فرانسه از این دادخواست استقبال کرده است.

دادستانی فرانسه روز دوشنبه برای دومینیک پلیکو متهم ردیف اول این پرونده به دلیل «اقدامات نفرت‌انگیز» علیه همسرش ژیزل، حداکثر ۲۰ سال حبس درخواست کرد.

دادستانی فرانسه در کیفرخواست خود ابراز امیدواری کرده که این محاکمه امکان «تغییر روابط زن و مرد» را فراهم کند.

ژيزل پليکو به دلیل شهامتش در گوش دادن به جزئيات هولناک اين پرونده به نمادی از مبارزه عليه خشونت جنسيتی بدل شده است.
ژيزل پليکو به دلیل شهامتش در گوش دادن به جزئيات هولناک اين پرونده به نمادی از مبارزه عليه خشونت جنسيتی بدل شده است.

معاون دادستان با حضور در جلسه دادگاه خطاب به رییس دادگاه گفت: «من از شما می‌خواهم که دومینیک پلیکو را به خاطر همه اقداماتی که به آنها متهم شده است، مجرم اعلام کنید.»

این پرونده استثنایی در تاریخ فرانسه دارای ۵۰ متهم است که سنینی بین ۲۶ تا ۷۴ سال دارند. در این پرونده آقای پلیکو ۷۱ ساله متهم است که به مدت ده سال، با خوراندن دارو به همسرش زمینه را برای تجاوز ده‌ها مرد فراهم کرده و از مراحل تجاوز نیز فیلمبرداری و عکسبرداری کرده است.

شهامت ژيزل پليکو ۷۱ ساله برای حضور علنی در جلسات دادگاه و گوش دادن به جزئيات هولناک اين پرونده او را حتی در خارج از فرانسه به نمادی از مبارزه عليه خشونت جنسيتی بدل کرده است.

معاون دادستان در بخشی از سخنانش ضمن ستايش از شهامت خانم پليکو برای شنيدن جزئيات مورد تجاوز قرار گرفتن توسط بيش از ۵۰ مرد، يادآوری کرد که پنجم آذر روز جهانی مقابله با خشونت عليه زنان است «و جامعه فرانسه برای تصحيح نگرش خود در مورد فرهنگ تجاوز راه طولانی در پيش دارد.»

دو روز پیش، فعالان زن با برگزاری تظاهراتی در سراسر فرانسه که در آستانه روز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان برپا شد، بار دیگر عکس‌های زن قربانی این پرونده را در دست گرفتند و خواستار توقف خشونت‌های جنسی شدند.

یلنا ماندنگه، وکیل دادگستری و عضو یک انجمن غیردولتی مدافع زنان، در حاشیه تظاهرات پاریس به خبرگزاری فرانسه گفت: «این محاکمه، قطعا یک شوک برای کل جمعیت فرانسه بود. با توجه به اتفاقاتی که افتاده، این یک شوک بود، اما برای ما زنان، ما اقلیت‌های جنسیتی و ما فعالان، تعجب‌آور نبود، چون ما از مدت‌ها پیش در جنبش‌های فمینیستی، اتفاقاتی همچون اتفاقی را که این محاکمه بر آن برگزار می شود محکوم می‌کنیم.»

همچنین سسیل پالیزه، یک معلم هنر، در این تظاهرات گفت: «این واقعیت هم مهم است که متجاوزان، آن طور که همیشه رسانه‌های دست‌راستی سعی می کنند در جامعه جا بیندازند، خارجی نیستند، متجاوزان مردانی هستند مانند بقیه، و مهمتر از همه، افرادی هستند که ما آنها را می شناسیم، اغلب در خانواده ها هستند، نزدیکان ما، همسران ما، پدران ما، همکاران ما هستند. بنابراین از این منظر، نه، ما را شگفت زده نکرد.»

برخی دیگر از شرکت‌کنندگان در این تظاهرات بر این باور بودند که برگزاری دادگاه برای عاملان تجاوزات گروهی در جنوب فرانسه یک نقطه عطف است؛ از جمله یک شرکت‌کننده که گفته است: «قطعاً در مورد این محاکمه، یک قبل و یک بعد وجود خواهد داشت، زیرا مشخص است که واقعاً همه را تحت تأثیر قرار داده، همه اقشار مردم را، هر که باشد.»

اما به غیر از خشونت‌های جنسی، هنوز حتی در جوامع توسعه یافته، زنان قربانی انواع دیگر خشونت‌ها نیز هستند.

بر اساس آمار وزارت کشور فرانسه در سال گذشته میلادی، حدود ۲۷۱ هزار مورد خشونت خانگی، که قربانیان اکثریت قریب به اتفاق آنان زنان بودند، از سوی نیروهای امنیتی فرانسه ثبت شد.

این رقم نسبت به سال قبل از آن، ۱۰ درصد افزایش نشان می دهد.

خشونت فیزیکی با ۶۴ درصد، بیشترین نوع خشونت خانگی را تشکیل می دهد و بقیه موارد شامل خشونت‌های کلامی یا روانی، تهدید، تجاوز به حریم خصوصی، توهین و افترا و خشونت جنسی می‌شود.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا؛ م.ت ش.ر/ ع.م
XS
SM
MD
LG