لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۱

آمریکا: به رغم «راه‌های ارتباطی مستقیم» کره شمالی علاقه‌ای به گفت‌وگو نشان نداده است


پس از آنکه وزیر خارجه ایالات متحده از وجود کانال‌های ارتباطی مستقیم میان این کشور و کره شمالی خبر داد، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که به رغم وجود این راه‌های ارتباطی مقام‌های کره شمالی رغبتی به گفت‌وگو در مورد خلع سلاح هسته‌ای نشان نداده‌اند.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا که در پکن به سر می‌برد، روز شنبه به خبرنگاران گفت که به رغم تنش بر سر برنامه موشکی و هسته‌ای کره‌شمالی، «آمریکا راه‌های ارتباطی مستقیمی با این کشور دارد» و «در حال بررسی تمایل پیونگ‌یانگ به گفت‌وگوست».

او در عین حال در پاسخ به این پرسش که آیا چین در برقراری چنین ارتباط‌هایی دخیل است تصریح کرد که «ما مستقیماً راه‌های ارتباطی خود را داریم».

آقای تیلرسون همچنین تأکید کرد که «ما در وضعیتی نامشخص و بن‌بست قرار نداریم و دو یا سه کانال ارتباطی باز برای پیونگ‌یانگ داریم».

او بدون اشاره به پاسخ احتمالی کره شمالی به تماس‌ها گفت که «ما می‌توانیم با آنها گفت‌وگو کنیم و گفت‌وگو می‌کنیم».

ساعتی پس از این سخنان وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ضمن تأکید دوباره بر «باز بودن چند کانال ارتباطی» با مقام‌های کره شمالی، یادآور شد که رهبران این کشور نشانه‌ای از آمادگی برای گفت‌وگو در مورد توقف آزمایش‌های هسته‌ای ارائه نکرده‌اند.

این بیانیه تصریح می‌کند که «مقام‌های کره شمالی هیچ نشانه‌ای حاکی از رغبت یا آمادگی برای گفت‌وگو بر سر خلع سلاح هسته‌ای نشان نداده‌اند».

بیانیه وزارت خارجه آمریکا، شامگاه شنبه توسط هدر نائورت سخنگوی این وزارتخانه صادر شده است.

گرچه مقام‌های آمریکایی در هفته‌های گذشته پس از آزمایش‌های موشکی پی در پی و نیز آزمایش هسته‌ای اخیر پیونگ‌یانگ با لحنی قاطع از لزوم حل بحران کره شمالی و نیز احتمال توسل به همه گزینه‌ها سخن گفته‌اند، اما همزمان بر لزوم پیگیری حل این بحران از طریق دیپلماتیک تأکید کرده‌اند.

در سخنان روز شنبه وزیر خارجه آمریکا در پکن، ضمن تأکید بر اینکه آمریکا هیچگاه یک کره شمالی هسته‌ای را به رسمیت نخواهد شناخت، تصریح شده که برکناری رهبر کره شمالی از قدرت خواست دولت آمریکا نیست.

همین موضوع در بیانیه وزارت خارجه آمریکا نیز مورد اشاره قرار گرفته و در این زمینه گفته شده عدم رغبت رهبران کره شمالی به گفت‌وگو، به رغم آن است که «ایالات متحده علاقه‌مند به کمک به فروپاشی حکومت کنونی کره شمالی، دنبال کردن تغییر حکومت، تسریع در ادغام شبه‌جزیره یا بسیج نیروها در شمال منطقه غیرنظامی کره نیست».

منطقه غیر نظامی کره، نواری است که این شبه‌جزیره را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند و در حکم منطقه حائل میان دو کشور کره شمالی و کره جنوبی است.

دو کشور در حال حاضر عملاً در وضعیت جنگی قرار دارند، چرا که جنگ کره در سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ با آتش‌بس به پایان رسیده و نه یک معاهده صلح.

XS
SM
MD
LG