لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۴

ادامه تجمعات اعتراضی در شهرهای ایران؛ وزیر کشور هشدار داد


اعتراضات در دانشگاه تهران
اعتراضات در دانشگاه تهران

بر اساس تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، روز شنبه دانشجویان معترض با تجمع در برابر دانشگاه تهران شعارهایی ضدحکومتی سر دادند. گزارش‌های مختلف هم‌چنین حاکی از برگزاری تجمعات اعتراضی در شهرهای کرمانشاه، شاهین‌شهر اصفهان، اردبیل، گچساران، ساوه، شهرکرد، ابهر، زنجان، همدان و ملایر است.

بر اساس ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، برخی معترضان در همدان با نیروهای ضد شورش درگیر شده‌اند و معترضان در زنجان شعار «می‌میریم می‌جنگیم، ایران را پس می‌گیریم» سر داده‌اند.

بنا بر گزارش خبرگزاری ایسنا، محسن محمدیان، مدیر روابط عمومی شرکت بهره‌برداری مترو، روز شنبه گفت دو ایستگاه متروی تئاتر شهر و میدان انقلاب تهران «در حال حاضر مسافرگیری ندارد و این عدم پذیرش مسافر تا پایان ناآرامی‌ها ادامه خواهد داشت.»

همزمان با ادامه تجمع‌های اعتراضی در تعدادی از شهرهای ایران از جمله تهران، وزیر کشور از مردم خواست که «در تجمعات غیرقانونی شرکت نکنند» و اگر قصد تجمع دارند، درخواست دهند تا «بررسی شود».

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، روزشنبه، ۹ دی، با اشاره به فراخوان‌ها در فضای مجازی برای دعوت مردم به تجمع‌های اعتراضی اعلام کرد که «این تجمعات قطعاً غیرقانونی است».

وی تأکید کرد که نیروی انتظامی و قوه قضائیه تلاش کرده‌اند این تجمعات را «مدیریت کنند» تا «تجمعات غیرقانونی تبدیل به مسئله‌ای نشود که نگرانی ایجاد کند».

وزیر کشور ایران از شرکت‌کنندگان دراین تجمع‌ها خواست که «در این نوع تجمعات غیرقانونی شرکت نکنند چراکه برای خودشان و دیگر شهروندان زحمت ایجاد می‌کنند».

آقای رحمانی فضلی اضافه کرد: «افرادی که می‌خواهد تجمعی داشته باشند، باید درخواست دهند، وزارت کشور و استانداری‌ها درخواست آنان را بررسی می‌کنند».

سخنان آقای رحمانی فضلی درحالی بیان شده‌است که در قوانین ایران شرایط پیچیده‌ای برای صدور مجوز تجمع یا راهپیمایی پیش‌بینی شده و وزارت کشور در سال‌های گذشته تنها با تقاضاهای معدودی در این‌باره موافقت کرده‌است.

براساس قوانین و مصوبات هیئت دولت دربارهٔ تجمع‌ها، هر گروهی که تقاضای تجمع دارد، «موظف است برای انجام راهپیمایی یا تشکیل اجتماعات تعهدی مبنی بر عدم حمل سلاح و عدم اخلال نسبت به مبانی اسلام و امنیت به وزارت کشور» ارائه کند.

گروه‌هایی که تقاضای برگزاری تجمع یا راهپیمایی دارند همچنین علاوه بر مواردی چون موضوع و زمان راهپیمایی باید «مشخصات کامل مسئولین اجرایی و انتظامی» را به وزارت کشور اعلام کنند.

با این وزارت کشور ایران در سال‌های گذشته به ندرت مجوزی برای راهپیمایی‌ها و تجمع‌ها صادر کرده و از جمله با تقاضاهای میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و احزاب حامی آنها برای برگزاری تجمع مخالفت کرده‌است.

«اصلاح گرا، اصول گرا، دیگه تمومه ماجرا»
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:09 0:00

تجمع اعتراضی در تهران

پس از تجمع‌های اعتراضی در تعدادی از شهرهای استان خراسان رضوی و مناطق اطراف در روز پنج‌شنبه، روز جمعه هشتم دی نیز تجمعاتی در تعدادی از شهرهای ایران از جمله کرمانشاه، رشت، اصفهان، قم، ساری، قوچان، قزوین و اهواز برگزار شد و برخی از این تجمع‌ها پس از تاریکی هوا نیز ادامه یافت.

در همین حال براساس تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، شماری از معترضان روز شنبه با تجمع در برابر دانشگاه تهران شعارهایی ضدحکومتی سر دادند.

در ویدئوهای منتشرشده از این تجمع شعارهای «سیدعلی حیا کن، مملکتو رها کن»، «اصلاح‌طلب اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» و «ایرانی باغیرت، حمایت حمایت» شنیده می‌شود.

همچنین بنابر ویدئوهای منتشرشده، پلیس ضدشورش در برابر دانشگاه تهران مستقر است و مأموران امنیتی نیز در اطراف محل حضور دارند.

از سوی دیگر خبرگزاری فارس در گزارشی ضمن حمله به تجمع‌کنندگان نوشت که «برخلاف دیگر تجمعات در شهرهای مختلف که بیشتر در اعتراض به وضعیت معیشتی و در اعتراض به گرانی بود، تجمع امروز بیشتر رنگ و بوی سیاسی داشت».

نماینده مجلس: مردم دیگر نگران گرانی‌ها نباشند

در همین حال غلامعلی جعفرزاده، نماینده رشت در مجلس، گفت که پیام این تجمعات «از جانب مجلس و دولت دریافت شده‌است و نیاز به ادامه تجمعات نیست».

به گزارش خبرگزاری ایلنا، وی اضافه کرد: «مردم دیگر نگران گرانی‌ها نباشند؛ چرا که مجلس برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ندارد و قول می‌دهیم در بحث هدفمندی یارانه‌ها هیچ نیازمندی را از قلم نیاندازیم».

سخنان این نماینده مجلس درحالی بیان شده که در تجمع‌های روزهای گذشته علاوه بر اعتراض به «گرانی» شعارهایی نیز در مخالفت با حکومت جمهوری اسلامی و همچنین شعارهایی برای آزادی زندانیان سیاسی سر داده شده‌است.

در هفته‌های گذشته همچنین تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی علاوه بر اعتراض به مواردی چون افزایش عوارض خروج از کشور و حذف یارانه‌ها به بودجه حوزه‌های علمیه و نهادهای مشابه اعتراض کرده‌اند.

دانشجویان معترض دانشگاه تهران در خیابان انقلاب. ۹ دی ۱۳۹۶
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:17 0:00

نماینده رهبر جمهوری اسلامی: تجمع‌ها فتنه جدید است

برخی چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی ازجمله شاهزاده رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، و مریم رجوی، از رهبران ارشد سازمان مجاهدین خلق از این تجمع‌ها استقبال کرده‌اند.

هیچ گروه سیاسی در ایران برای شرکت در تجمع روز پنج‌شنبه در شهرهای استان خراسان رضوی فراخوان رسمی صادر نکرده بود.

با این حال اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران، تلویحاً تجمع روز پنج‌شنبه در مشهد را به مخالفان دولت نسبت داده و گفته‌است که «آغازکنندگان حرکت‌های خیابانی پایان‌دهنده آن نخواهند بود».

درهمین حال حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور، تلویحاً طرفداران محود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران، را به سازماندهی این تجمع‌ها متهم کرد و نوشت که «باندهای دسیسه و نیرنگ حداقل دوبار ثابت کرده‌اند که می‌توانند توده‌ها را بفریبند».

وی تأکید کرد: «‏سال‌ها پیش از ضرورت رفع فتنه‌های خطرناک و خاموش کردن آتشی که هم اکنون دودش در فضا قابل مشاهده است» سخن گفته شد؛ اما آن فتنه‌ها نه فقط در پروسه انتخابات بلکه در پروژه احمدی‌نژاد ریشه داشت».

تعدادی از امامان جمعه ایران اعتراض‌ها به گرانی را «به حق» دانسته و درعین حال تجمع‌کنندگان روز پنج‌شنبه در تعدادی از شهرهای استان خراسان رضوی را «آمریکایی، اسرائیلی و ضداسلام» و برگزاری تجمع «به بهانه گرانی» را «نقشه جدید دشمنان برای براندازی نظام» خوانده‌اند.

در همین حال، حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، نیز «ایجاد نارضایتی در مردم به وسیله معیشت را فتنه جدید فتنه گران» خواند و افزود: «در روزهای اخیر جریانات اعتراضی در برخی شهرها شکل گرفته که شعارهای آنان بوی فتنه می‌دهد».

در مقابل این سخنان برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله محمود صادقی، نماینده مجلس، تأکید کرده‌اند که این تجمع‌ها «اعتراض به نابسامانی‌ها و کاستی‌ها در نظام کلان تدبیر و مدیریت کشور در ادوار مختلف است» و «به جای تلاش برای خاموش کردن و سیاسی و جناحی جلوه دادن آن، صدای مردم را بشنویم و برایش چاره‌اندیشی کنیم».

XS
SM
MD
LG