یک پژوهش جدید نشان داده است که کاهش ۳۰ درصدی مصرف گوشتهای فرآوریشده و گوشت قرمز غیرفرآوریشده میتواند باعث کاهش چشمگیر بیماریهای قلبی و سرطان روده بزرگ شود.
این تحقیق که توسط آکادمی جهانی کشاورزی و سیستمهای غذایی دانشگاه ادینبورگ و دانشگاه کارولینای شمالی انجام شده، با استفاده از ابزارهای شبیهسازی پیشرفته و دادههای سلامت افراد بزرگسال در آمریکا، تأثیر مصرف گوشت بر سلامت را بررسی کرده است.
نتایج این مطالعه که در نشریه پزشکی لانست منتشر شده نشان داد کاهش مصرف گوشتهای فرآوریشده میتواند طی یک دهه، منجر به کاهش ۳۵۰ هزار مورد دیابت، حدود ۹۲ هزار و پانصد مورد بیماری قلبی-عروقی و ۵۳ هزار و سیصد مورد سرطان روده بزرگ شود.
پیش از این، مطالعات زیادی نشان داده بودند که مصرف زیاد گوشتهای فرآوریشده با بیماریهای مزمن ارتباط دارد، اما تعداد کمی از این مطالعات به بررسی تأثیر این نوع گوشت بر روی چندین بیماری بهطور همزمان پرداخته بودند.
در این پژوهش جدید، محققان دریافتند که کاهش مصرف گوشت قرمز غیرفرآوریشده هم به تنهایی میتواند مفید باشد. به عنوان مثال، خوردن یک همبرگر کمتر در هفته میتواند در طول یک دهه از ابتلای ۷۳۲ هزار نفر به دیابت جلوگیری کند.
البته محققان تأکید میکنند که در مورد تأثیر گوشت قرمز غیرفرآوریشده بر بیماریهای مزمن اطلاعات کمتری وجود دارد و برای نتیجهگیری قطعی نیاز به تحقیقات بیشتری است.
غذاهای فرآوریشده، غذاهایی هستند که با استفاده از ماشینآلات خاص و مواد افزودنی تهیه میشوند و به راحتی در دسترس هستند. این غذاها از دهه ۸۰ میلادی به بازار آمدند و شرکتهای تولیدکننده با سرمایهگذاری زیاد، طعم، بافت و رنگ آنها را برای جلب مشتری بهبود بخشیدند.
در طول سالها، بیش از ۱۵۰۰ مطالعه نشان دادهاند که مصرف غذاهای فرآوریشده با چاقی، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و حتی شدت بیماری کووید-۱۹ ارتباط دارد.