لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۵

کرونا؛ «کمک» سپاه در مرز برای جلوگیری از ورود ویروس جهش‌یافته، درخواست انسداد کامل مرزها


همزمان با اعلام خبر «کمک» سپاه پاسداران در کنترل مرزها برای جلوگیری از ورود نوع جهش‌یافته ویروس کرونا از هند، یک نماینده مجلس ایران خواستار انسداد مرزهای کشور شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت، گفت: «برای جلوگیری از ورود ویروس هندی به کشور از سپاه پاسداران برای کنترل مرزهای شرقی کمک گرفته‌ایم و در مرزهای جنوبی نیز اقدامات بسیار جدی انجام می‌دهیم.»

اظهارات وی در یک برنامه زنده تلویزیونی پس از آن مطرح شده است که همزمان با افزایش قابل‌ توجه شمار قربانیان کرونا در ایران، نگرانی‌ها از ورود آن نوع جهش‌یافته ویروس کرونا که نخستین ‌بار در هند دیده شده به کشور نیز افزایش یافته است.

با شیوع گسترده کرونا در هند، طی یک ماه گذشته گونه جهش‌یافته جدیدی در این کشور شناسایی شده که گفته می‌شود در مقایسه با گونه‌های قبلی، ۵۰ درصد سریع‌تر منتقل می‌شود و ۶۰ درصد کشنده‌تر است.

آقای حریرچی روز دوشنبه، ششم اردیبهشت، را «بدترین» روز دوران کرونا در ایران نامیده و گفته وزارت بهداشت پیش‌بینی می‌کند «روند مرگ و میر حداقل تا دو هفته آینده صعودی باشد.»

روز گذشته، بر اساس آمار دولتی که نسبت به درستی آنها از سوی منابع مستقل، تردید وجود دارد، ۴۹۵ نفر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و ۳۷۰۰ نفر نیز بستری شدند. منابع مستقل معتقدند آمارها باید بسیار بیش از این باشد.

آمارهای ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در ایران، پس از آن که ممانعت جدی در خصوص سفرهای نوروزی اعمال نشد، به صورت فزاینده‌ای افزایش یافت.

همزمان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در نامه‌ای به رئیس جمهوری ایران خواستار مسدود شدن فوری مرزهای هوایی، دریایی و زمینی به منظور جلوگیری از ورود بیماری با سویه جهش‌یافته هندی شد.

به گزارش روز سه‌شنبه، هفتم اردیبهشت در خبرگزاری ایسنا، حسینعلی شهریاری افزوده در صورت مسدود نشدن مرزهای سه‌گانه، دست‌کم مرزها «به نحوی کنترل شود تا از طریق مسافر یا بار، این انتقال مرگبار صورت نگیرد.»

درخواست وی در حالی صورت می‌گیرد که روز چهارم اردیبهشت، سازمان هواپیمایی کشوری، از لغو تمامی پروازها به هند و پاکستان و از این کشورها به ایران به درخواست وزارت بهداشت خبر داده بود.

مقام‌های جمهوری اسلامی از زمان شیوع کرونا در ایران نتوانستند با قرنطینه شهر قم که این ویروس در ابتدا در این شهر دیده شد، مانع سرایت آن به کل کشور شوند و پس از آن نیز در هر دوره بحرانی، درخواست‌های قرنطینه با توجیهات مختلف، یا اجرا نشد یا به درستی به مرحله اجرا درنیامد.

علی مطهری، نماینده پیشین مجلس پس از شیوع کرونا در کل ایران، گفته بود مسئولیت جان مردم با مخالفان قرنطینه قم است و این افراد باید مورد پیگرد قضایی قرار بگیرند.

با استفاده از گزارش‌های مهر، ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG