لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۷

متهم اول پرونده فساد پتروشیمی «در نهاد زیرنظر رهبر جمهوری اسلامی سمت داشته است»


رضا حمزه‌لو، مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و سازمان خیر اسلامی (سخا)
رضا حمزه‌لو، مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و سازمان خیر اسلامی (سخا)

مجمع تقریب مذاهب اسلامی ضمن تکذیب گزارش‌ها درباره اینکه رضا حمزه‌لو متهم ردیف اول پرونده فساد پتروشیمی، معاون اقتصادی این مجمع بوده است در عین حال ریاست او بر یک سازمان وابسته به خود را تکذیب نکرد.

به گزارش سایت باشگاه خبرنگاران جوان، این نهاد روز دوشنبه ۲۰ اسفند در اطلاعیه‌ای همچنین اعلام کرد که آقای حمزه‌لو یک سال رئیس کمیسیون اقتصاد‌ی «کنفرانس بین‌المللی وحدت» بوده و روسای کمیسیون‌های این کنفرانس توسط نهادهای دیگر و «شخصیت‌های برجسته» جمهوری اسلامی معرفی می‌شوند.

در گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های مجازی و تصاویر منتشر شده از سایت سازمان خیر اسلامی (سخا)، وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب، از آقای حمزه‌لو به عنوان مدیر عامل این سازمان نام برده شده است.

در همین حال مجمع تقریب مذاهب اسلامی در اطلاعیه‌ خود ریاست آقای حمزه‌لو بر این سازمان را تکذیب نکرد.

این نهاد اعلام کرد: «سازمان خیر اسلامی (سخا) از سری مراکز وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب است که تعیین مسئولین آن مانند دیگر مجموعه‌ها منوط به استعلام از نهاد‌های مسئول است که در رابطه با شخص مذکور استعلامات مربوطه انجام شده و مطلبی دالّ بر منع یا قطع همکاری اعلام نشده است».

در این اطلاعیه اعلام شده که اتهامات آقای حمزه‌لو، مربوط به مسئولیت‌های او «در سال‌های ۹۱ و ماقبل از آن در دولت بوده است و هیچ ارتباطی با مجمع جهانی تقریب ندارد».

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با هدف «تقریب (نزدیک کردن)» مذاهب اسلامی فعالیت می‌کند و رئیس آن توسط رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می‌شود.

رضا حمزه‌لو تا مهرماه سال ۹۰ مدیر شرکت بازرگانی پتروشیمی بوده است. در برخی از گزارش‌ها از آقای حمزه‌لو به عنوان معاون اقتصادی مجمع تقریب مذاهب اسلامی نام برده شده بود.

مجمع تقریب اما در اطلاعیه خود اعلام کرده که حمزه‌لو «هیچ مسئولیتی» در این نهاد« نداشته و ندارد» و در ساختار این نهاد معاونتی «تحت عنوان معاونت اقتصادی وجود ندارد».

این نهاد خبر داد که آقای حمزه‌لو یک سال رئیس کمیسیون اقتصاد‌ی «کنفرانس بین‌المللی وحدت» بوده است.

براساس این اطلاعیه، رئیس و مسئولین اصلی کمیسیون‌های این کنفرانس با معرفی سایر نهادها و «شخصیت‌های» برجسته کشور از جمله علی اکبر ولایتی، منوچهر متکی، محمد حسن ابوترابی، محمود نبویان، یحیی رحیم صفوی، غلامرضا مصباحی مقدم، مهرداد بذرپاش، وحید یامین پور وشیخ نعیم قاسم، قائم مقام حزب‌الله لبنان، معرفی می‌شوند.

در این اطلاعیه در عین حال اعلام نشده که آقای حمزه‌لو از طرف کدام یک از این افراد و یا نهادهای جمهوری اسلامی معرفی شده است.

حمزه‌لو به عنوان شریک تجاری مرجان شیخ‌الاسلامی، دیگر متهم این پرونده، در ترکیه چند شرکت تاسیس کرده و به برخی افراد دیگر هم دستور داده که برای دور زدن تحریم‌ها، در خارج از ایران شرکت‌هایی را تاسیس کنند.

​بر اساس برخی گزارش‌های تایید نشده، آقای حمزه‌لو به رغم اینکه متهم ردیف اول این پرونده است ولی در حال حاضر آزاد است.

مرجان شیخ‌الاسلامی مدیرعامل سابق خبرگزاری خصوصی میراث فرهنگی در جلسات دادگاه به عنوان «شریک اصلی» رضا حمزه‌لو معرفی شده است.

او ساکن کانادا است اما به گفته قاضی پرونده «برای این متهم و دو متهم دیگر این پرونده که در ایران نیستند وکیل در دادگاه حضور دارد».

خانم شیخ الاسلامی مالک ۵۰ درصد شرکت «دنیز» بوده که با سرمایه ۷۵۰ هزار لیر در شهر استانبول به ثبت رسیده است. ۵۰ درصد دیگر این شرکت را رضا حمزه‌لو داشته است.

شرکت دنیز از جمله در استانبول با سعید کریمیان و جم‌تی‌وی هم ارتباط تجاری داشت.

دادگاه این پرونده در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشته است.

با استفاده از وب‌سایت باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه‌های اجتماعی و سایت رادیو فردا /ا.م / ک.ر
XS
SM
MD
LG