لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۱۷

عربستان: حمله‌های اخیر امنیت نفتی جهان را هدف گرفته است


پادشاه و ولیعهد سعودی
پادشاه و ولیعهد سعودی

عربستان سعودی روز چهارشنبه، ۲۵ اردیبهشت، گفت که حمله به دو نفتکش و یک خط لوله اصلی این کشور نه تنها امنیت عربستان، بلکه امنیت نفتی جهان را هدف گرفته است.

حملات پهپادی که شورشیان یمنی هم‌پیمان با ایران آن را برعهده گرفتند روز سه‌شنبه باعث مسدود شدن یکی از خطوط اصلی نفتی عربستان شد.

حملات پهپادی روز سه‌شنبه دو ایستگاه پمپاژ خط لوله شرق به غرب عربستان را هدف قرار داد؛ خط لوله‌ای که قادر به انتقال ۵ میلیون بشکه نفت خام در روز است و یک مسیر جایگزین و راهبردی برای صادرات عربستان، در صورت بسته شدن تنگه هرمز، به‌ شمار می‌آید.

حوثی‌های یمن مسئولیت این حمله پهپادی را برعهده گرفته و می‌گویند که این اقدام «پاسخی است به جنایات عربستان سعودی و هم‌پیمانانش در جریان چهار سال جنگ در یمن.»

این اقدام دو روز پس از آن صورت گرفت که خرابکاری در چهار کشتی در نزدیکی سواحل امارات متحده عربی باعث تخریب دو نفتکش سعودی شد و به تنش‌ها در منطقه افزود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام‌های عربستان پس از جلسه‌ای با شرکت ملک سلمان، پادشاه سعودی، در شهر جده گفتند که کابینه این کشور تأکید می‌کند که «اقدامات تروریستی و خرابکاری‌ها نه تنها پادشاهی سعودی بلکه امنیت نفتی جهان و اقتصاد جهانی را هدف گرفته است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، کابینه سعودی با ذکر این‌ که «عملیات تروریستی علیه نفتکش‌های این کشور نگرانی‌های جدید امنیتی به وجود می‌آورد» گفت که وقوع این حادثه «نشان‌دهنده ضعف امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی است.»

هیئت وزیران سعودی گفت: «این مسئولیت مشترک جامعه بین‌المللی است تا امنیت دریایی و امنیت نفتکش‌ها را حفظ کند و با هرگونه خطر علیه بازارهای انرژی و اقتصاد جهانی مقابله کند.»

کابینه سعودی خواستار مقابله با «گروه‌های تروریستی» شد که این خرابکاری‌ها را عملی کرده‌اند، به‌ویژه حوثی‌های مورد حمایت ایران.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، روز یک‌شنبه گفت که دو نفتکش سعودی المرزوقه و امجد خسارات چشمگیری دیده‌اند اما این حادثه خسارت جانی یا نشت نفتی به دنبال نداشته است.

عربستان سعودی و امارات هیچ‌ یک هنوز جزئیات دقیقی از این حادثه ارائه نکرده‌اند، اما تحقیقاتی در این زمینه با مشارکت آمریکا، فرانسه و نروژ در جریان است.

برخی منابع، جمهوری اسلامی ایران را در این زمینه متهم کرده‌اند، اتهامی که مقام‌های ایرانی آن را رد می‌کنند.

عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان هم‌اکنون حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز تولید می‌کند که ۷ میلیون بشکه از آن صادر می‌شود.

در حال حاضر بیشتر صادرات عربستان از طریق پایانه‌های این کشور در خلیج فارس و عبور نفتکش‌های این کشور از تنگه هرمز انجام می‌شود.

همزمان با درخواست کابینه سعودی برای برخورد شدیدتر با حوثی‌ها، به گزارش رویترز، روز چهارشنبه خبر رسید که نیروهای دولت رسمی یمن که از حمایت ائتلاف عربستان برخوردارند در استان ضالع یمن ۹۷ تن از نیروهای حوثی را کشته و ۱۲۰ نفر از آنان را نیز به اسارت گرفتند.

منابع: خبرگزاری فرانسه و رویترز، رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG