لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۱

آینده ربات‌های چهارپا


ربات‌های چهارپا احتمالا در آینده نزدیک در زندگی بشر نقش پر رنگی خواهند داشت. ربات‌هایی که هم اکنون توسط شرکت‌های مختلفی در جهان در حال تکامل هستند و در این میان بوستون دینامیک از همه پیش‌روتر است.

شرکت بوستون دینامیک در دهه نود میلادی شکل گرفت و اکنون «آلفابت» صاحب آن است. آلفابت، شرکت فناوری هلدینگ مستقر در کالیفرنیا است که شرکت گوگل زیرمجموعه‌ای از آن است.

با این پیش‌زمینه می‌توان تصور کرد که مجموعه گوگل چه نقشی در توسعه چنین ربات‌هایی خواهند داشت. هم اکنون مجموعه گوگل روی هوش مصنوعی در حال کار هستند. هوشی که از مترجم‌های گوگل و موبایل‌های پیکسل تا خودروهای خودران و حتی ربات‌های چهار پا را در خواهد گرفت.

ربات‌های چهار پا یا سگ‌نما، در ابتدا کاربردهای نظامی داشتند اما به‌تدریج کاربرد این وسایل به بخش‌های دیگر زندگی بشر هم سرایت خواهد کرد.

شرکت بوستون دینامیک توانسته است تعادل بسیار بالایی را در این ربات‌ها ایجاد کند. در سال ۲۰۰۵ این شرکت سگ بزرگ یا بیگ داگ را معرفی کرد. این محصول دارای پاهای هیدرولیکی بود. رباتی که حدود ۱۵۰ کیلوگرم وزن داشت و حدود یک متر و ۸۰ سانتی متر طول داشت. این ربات برای حمل بار در مناطق جنگی و صعب العبور ساخته شده بود. این ربات به راحتی می‌تواند از مناطق کوهستانی بالا رود و همچنین می‌تواند ۱۵۰ کیلوگرم بار را حمل کند.

در سال ۲۰۰۹ این شرکت ربات سگ کوچک را معرفی کرد. این ربات بیشتر حالت آزماشی داشت و باتری آن تنها ۳۰ دقیقه می‌توانست دوام بیاورد.

در سال ۲۰۱۲ آلفا داگ معرفی شد. ارتش آمریکا برای این ربات سرمایه گذاری کرده بود. این ربات در یک ماموریت توانست در مسیر حدود ۳۰ کیلومتر، ۱۸۰ کلیو بار را جابجا کند. این نمونه نسبت به سگ بزرگ، صدای کمی تولید می‌کرد و برخلاف سگ کوچک برقی نبود و از یک موتور احتراق داخلی استفاده می‌کرد. این ربات مسیر خود را از طریق جی پی اس مکان یابی می‌کند.

اسپات مینی

این ربات از طریق لیدار اطراف خود را بررسی می‌کند. فناوری لیدار از طریق لیزر و تجزیه و تحلیل نور منعکس‌شده، فاصله‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. رادار و لیدار اصول مشباهی در کار کردن دارند؛ با این تفاوت که رادرها از امواج رادیویی استفاده می‌کنند و لیدارها از امواج لیزر بهره می‌برند.

در سال ۲۰۱۳ این شرکت ربات سگ بزرگ را بهینه سازی کرد و این ربات حالا می‌توانست با یک بازو اجسامی تا حدود ۲۰ کیلوگرم را بلند کند.

در سال ۲۰۱۵ این شرکت یک ربات جدید را معرفی کرد. اسپات نام این محصول جدید بود که ۷۵ کیلوگرم وزن داشت و با الکتریسته کار می‌کرد. این محصول به سامانه لیدار ۳۶۰ درجه مجهز شده بود. این ربات جدید هم سریع تر بود، هم چابک تر و هم کم صدا تر.

در سال ۲۰۱۶ مدل اسپات مینی معرفی شد که تنها ۲۵ کیلوگرم وزن داشت. این ربات برقی بر خلاف مدل‌های قبلی از پاهای هیدرولیکی استفاده نمی‌کرد. این ربات با یک بار شارژ می‌توانست حدود یک ساعت و نیم کار کند. این ربات در سال ۲۰۱۷ توسعه بیشتری پیدا کرد و توانست حرکات نرم تری را انجام دهد.

در سال ۲۰۱۸ آنگونه که اعلام شده است این ربات همچنان توسعه یافته و مدل جدید آن می‌تواند به خوبی مسیرها را پیدا کند. این محصول هم اکنون به یک بازو هم مجهز شده که می‌تواند حتی اجسام ظریف را بلند کند.

این ربات‌ها در آینده نزدیک تجاری خواهند شد. این محصولات احتمالا در آینده نزدیک به یکی از کارگران توانمند در خانه‌ها و کارخانه‌ها تبدیل خواهند شد.

XS
SM
MD
LG