لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۲

روس‌ها پول محصولات کشاورزی ایران را با «تأخیر سه ماهه» پرداخت می‌کنند


یک زمین زیر کشت گندم در گناباد
یک زمین زیر کشت گندم در گناباد

نایب رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی می‌گوید روس‌ها پول محموله‌های وارداتی از ایران را با «تأخیر دو تا سه ماهه می‌پردازند».

صدرالدین نیاورانی یکشنبه ۲۶ تیرماه به ایلنا گفته است، روسیه بازار صادراتی مناسبی برای محصولات کشاورزی ایران محسوب می‌شود اما دشواری در بازگشت نقدینگی انگیزه صادرات را از تجار و بازرگانی ایرانی گرفته است.

به گفته او، روسها محموله‌ها را دریافت می‌کند اما با تأخیر دو تا سه ماهه پول آن را باز می‌گردانند، و از سوی دیگر به دلیل نوسان‌های زیاد ارزش روبل، کمتر تجاری این ریسک را می‌پذیرد که با روسیه وارد معامله شود.

رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران نیز به ایلنا گفته است بسیاری از صادرکنندگان از آنجا که نمی‌توانند ارز وارد کشور کند، از طریق صرافان محلی ارز را وارد کشور می‌کنند.

به گفته آقای نورانی تحریم‌ها امکان مراودات مالی مستقیم را برای تجار سلب کرده، و امکان صادرات در مسیرهای دور مانند اروپا و کشورهای آسیایی شرقی برای تجار و بازرگانان ایرانی وجود ندارد.

او اضافه کرده که بیشترین حجم محصولا ت کشاورزی ایران به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس «به صورت
امانی» صادر می‌شود.

روسیه در سال ۲۰۱۴ و با آغاز تحریم‌های غرب علیه این کشور به خاطر الحاق منطقه کریمه اوکراین به خاک خود، واردات میوه و تره‌بار از کشورهای اروپایی را ممنوع یا محدود کرد، اما ایران نتوانست از این فرصت برای ایجاد جایگاه در بازار میوه و تره‌بار روسیه استفاده کند.

آمارهای وزارت کشاورزی روسیه نشان می‌دهد که این کشور سال گذشته ۷.۶ میلیارد دلار واردات میوه و تره‌بار داشته و مهم‌ترین صادرکنندگان این محصولات به روسیه به ترتیب کشورهای ترکیه، آذربایجان و ازبکستان بوده‌اند.

صادرات میوه و سبزیجات ترکیه به روسیه در سال ۲۰۲۱ حدود ۶۰ درصد رشد داشته است. آمارهای مجمع صادرکنندگان منطقه مدیترانه ترکیه نیز نشان می‌دهد این کشور سال گذشته تنها از محل صادرات میوه و تره‌بار تازه به روسیه (بدون احتساب خشکبار)، حدود یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون دلار درآمد داشته که نسبت به سال ۲۰۲۰ یک سوم رشد نشان می‌دهد.

داده‌های مرکز آمار ترکیه نیز نشان می‌دهد این کشور سال گذشته در کل ۵.۸ میلیارد دلار صادرات به روسیه داشته که نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۲۹ درصد رشد داشته است.

در مقام مقایسه، آمارهای گمرک روسیه نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۱ کل وارداتش از ایران حدود ۹۶۷ میلیون دلار بوده که این رقم کمتر از نصف واردات روسیه از جمهوری آذربایجان است.

با استفاده از گزارش‌های ایلنا، وزارت کشاورزی و گمرک روسیه، مرکز آمار و مجمع صادرکنندگان منطقه مدیترانه ترکیه؛ د.خ./م.ا.
XS
SM
MD
LG