تداوم اعتراضات بازنشستگان در شهرهای مختلف ایران
شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی در برخی از شهرهای ایران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان تجمع کردند.
بر اساس گزارش شبکههای اجتماعی، گروهی این بازنشستگان معترض روز یکشنبه مقابل ساختمان اداره تأمین اجتماعی اهواز تجمع کرد.
همزمان تجمعهای مشابهی نیز در شوش و کرمانشاه برگزار شد.
در سالهای اخیر بسیاری از بازنشستگان ایران در اعتراض به شرایط نامناسب معیشتی بارها در شهرهای مختلف تجمع کردهاند.
اوکراین میگوید دستکم ۵۰۰ کودک از زمان تهاجم روسیه به این کشور کشته شدهاند
دستکم ۵۰۰ کودک از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اسفندماه ۱۴۰۰ کشته و بیش از هزار کودک دیگر در این دوره زخمی شدهاند. این آمار را روز یکشنبه دفتر دادستانی عمومی اوکراین در گزارشی اعلام کرد.
مقامهای اوکراینی تأکید میکنند که این آمار نهایی نیست، چرا که جمعآوری اطلاعات از مناطقی که در اشغال روسیه هستند، به آسانی مقدور نیست.
ماه گذشته کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گزارش کرد که نزدیک به ۹ هزار و ۴۰۰ شهروند غیرنظامی اوکراینی از زمان تهاجم روسیه به این کشور کشته و بیش از ۱۶ هزار و ۶۰۰ شهروند اوکراینی دیگر هم در این مدت مجروح شدهاند.
حملات هوایی روسیه به مناطق مختلف اوکراین که از زمان آغاز تهاجم به این کشور صورت گرفته، همچنان ادامه دارد.
پنج نفر در مازنداران بابت تولید محتوا با موضوع «تمسخر حجاب» بازداشت شدند
خبرگزاری فارس روز یکشنبه ۲۲ مرداد اعلام کرد که پنج نفر در مازندران به دلیل تولید محتوا با موضوع «تمسخر حجاب» در اینستاگرام، بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش، مکانهای ساخت این محتواها شامل آرایشگاه زنانه و باشگاه ورزشی، پلمب و صفحات مربوط در اینستاگرام نیز مسدود شد.
در ادامه اعتراض مدنی زنان ایرانی با کنار گذاشتن حجاب اجباری در ماههای گذشته که موج گسترده پلمب واحدهای صنفی، مراکز تفریحی، کافهها و رستورانها را در پی داشته است، همزمان برخی فعالان شبکههای اجتماعی نیز بهدلیل تولید محتواهای اعتراضی یا حتی تبلیغات تجاری احضار و بازداشت شدند.
انفجارهای پیاپی در حوالی پایتخت سوریه
رسانههای دولتی سوریه و ساکنان دمشق اعلام کردند که بامداد یکشنبه ۲۲ مرداد صدای انفجارهای پیاپی در اطراف پایتخت شنیده شده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اطلاعرسانی از سوی مقامات دولتی سوریه در این باره انجام نشده، ولی رویدادهای مشابه معمولاً ناشی از حملات هوایی منتسب به اسرائیل بوده و هر بار پدافند هوایی سوریه نیز مدعی رهگیری شماری از موشکهای شلیک شده است. آخرین حمله از این دست هفته گذشته علیه مناطقی در اطراف دمشق رخ داد که در جریان آن، به گزارش رسانههای دولتی سوریه، چهار سرباز زخمی شدند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه، یک گروه مخالف حکومت بشار اسد که تحولات جنگ داخلی سوریه را از بریتانیا رصد میکند، گفته بود که در حمله هفته گذشته انبارهای تسلیحات و مواضع متعلق به شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در اطراف دمشق هدف قرار گرفت.
مقامات ارشد نظامی و سیاسی اسرائیل با تأکید بر سیاست کشورشان در مقابله با تثبیت نفوذ ایران در سوریه، به ندرت مسئولیت صدها مورد از حملات گزارش شده سالهای اخیر در سوریه را برعهده گرفتهاند.
حملات منتسب به اسرائیل در یک دهه گذشته مرگ شمار زیادی از نظامیان و غیرنظامیان و ویرانی بسیاری عمدتاً در صنایع وابسته به ارتش سوریه در استانهای مختلف سوریه را در پی داشته است. متعاقب حملاتی در ماههای گذشته به فرودگاههای بینالمللی دمشق و حلب که کار آنها را برای روزهایی مختل کرد، رسانههای اسرائیلی آن را با دریافت اطلاعات در ارتش اسرائیل در خصوص نقل و انتقال تسلیحات ایرانی مرتبط دانسته و گزارش داده بودند که مواضع نیروهای زیر فرمان شاخه قدس سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است.
جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه در چارچوب موافقت قانونی با دولت سوریه برای «مبارزه با تروریسم» در سوریه فعالیت دارد، اوایل بهار امسال تکرار کرد که از نیروها و منافع خود در این کشور متحد محافظت خواهد کرد.
«هدفگذاری» وزارت بهداشت برای کاهش آمار سزارین در راستای اجرای قانون «جوانی جمعیت»
وزیر بهداشت جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۲۲ مرداد از هدفگذاری این وزارتخانه برای کاهش آمار سزارین در مقابل زایمان طبیعی خبر داد.
بهرام عیناللهی بدون اشاره به جزئیات برنامه خاصی از سوی وزارت بهداشت گفت که باید «نسبت سزارین به زایمان طبیعی را به کمتر از ۲۰ درصد برسانیم» و تأکید کرد که «مراکز درمانی بر این اساس رتبهبندی میشوند.»
صابر جباری فاروجی، رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، اوایل ماه دی پارسال گفته بود که بیش از نیمی از زایمانها در ایران بهروش سزارین انجام میشود، در حالی که استاندارد جهانی ۱۵درصد است.
مقامات وزارت بهداشت ایران از حدود ۲۰ سال پیش درباره لزوم کاهش سزارین و طرحهایی در این باره سخن گفتهاند. پس از ابلاغ قانون «جوانی جمعیت» از آبان پارسال و عزم حکومت برای افزایش نرخ باروری در کشور به هر شکلی، لزوم کاهش آمار سزارین بار دیگر در اولویت وزارت بهداشت قرار گرفته است.
سودابه کاظمی، رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان، اواخر ماه تیر امسال در گفتوگو با خبرگزاری فارس، ترس از درد زایمان، نگرانی از دیر شدن زمان زایمان و خفگی بچه و کمبود متخصصان و نیروهای زن در اتاق عمل را از جمله دلایل تمایل زنان باردار به سزارین عنوان کرده بود.
محرومیت یک پرستارِ بازداشتشده از دسترسی به وکیل یک ماه پس از بازداشت ادامه دارد
کیوان جلیل، پرستار اهل لُردگان از توابع استان چهارمحال و بختیاری، یک ماه پس از بازداشت توسط سازمان اطلاعات سپاه همچنان از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم است.
سایت حقوق بشری «ههنگاو» روز یکشنبه ۲۲ مرداد ضمن اعلام این خبر به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که از وضعیت آقای جلیل و محل نگهداری او اطلاعاتی در دست نیست.
درباره اتهامات آقای جلیل نیز تاکنون خبری منتشر نشده است.
در ماههای گذشته گزارشهایی درباره احضار، بازجویی و بازداشت چند پزشک و نیروهای کادر درمان بهدلیل کمکرسانی به معترضان مجروح در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» منتشر شد.
قالیباف بازداشت دانشآموزان و افراد زیر ۱۸ سال بر اساس لایحه حجاب را تکذیب کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهارات یک نماینده مبنی بر امکان بازداشت یک دانشآموز بر اساس لایحه حجاب را تکذیب کرد.
محمدباقر قالیباف روز یکشنبه در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی تقاضای رسیدگی به لایحه «عفاف و حجاب» طبق اصل ۸۵ قانون اساسی گفت: «در هیچ جای گزارش کمیسیون حقوقی درباره لایجه حجاب نیامده که فرد و خانم زیر ۱۸ سال احضار شود. این دروغ محض است.»
در همین جلسه، نوری قزلچه نماینده بستانآباد در مخالفت با تقاضای رسیدگی به لایحه «عفاف و حجاب» طبق اصل ۸۵ قانون اساسی گفته بود: «در این لایحه حتی به حوزه دانش آموزی نیز ورود شده است.»
او افزود: «وقتی یک دانش آموز ۱۰ سالهای در مدرسهای خلاف این قانون عمل کند باید والدین که صبح دانشآموز خود را به مدرسه فرستادهاند، شب او را از کلانتری تحویل گیرند و این میتواند جامعه را بهم ریزد.»
لایحه حجاب از زمان طرح آن تاکنون جنجال بسیاری به وجود آورده و بررسی و تصویب مخفیانه آن بر اساس اصل ۸۵ به ابهامهای این لایحه خواهد افزود.
رأی مثبت نمایندگان به بررسی لایحه حجاب در قالب اصل ۸۵
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه با اکثریت آرا، به بررسی لایحه بحثبرانگیز حجاب در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی رأی دادند. این لایحه اکنون با حمایت ۱۷۵ نماینده مجلس به کمیسیونی واگذار شده تا بررسی و تصویب آن به جای صحن علنی توسط این کمیسیون انجام شود.
مطرح نشدن لایحه «عفاف و حجاب» در صحن علنی به این معنی است که مذاکرات درباره آن به شکل زنده پخش نمیشود و در فرایندی غیرشفاف در کمیسیونی ویژه تصویب و نهایی میشود. بر اساس گزارشها از شمار حاضران در جلسه روز یکشنبه مجلس، تنها ۴۹ نفر با بررسی غیرشفاف این لایحه مخالفت کردهاند و پنج نماینده نیز به این روند رأی ممتنع دادهاند.
پیشتر یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایران با اشاره به این که تصویب لایحهٔ «عفاف و حجاب» در صورت ارسال به صحن علنی حدود سه ماه طول میکشید، از روند غیرشفاف تصویب آن ذیل اصل ۸۵ و بدون رأیگیری در مجلس دفاع کرده بود.
لایحهٔ «عفاف و حجاب»، مدتی پس از آغاز اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» در شهریور ۱۴۰۱، توسط قوه قضائیه در ۹ ماده تهیه شد، دولت ابراهیم رئیسی تعداد مواد آن را به ۱۵ رساند و به مجلس ارسال کرد و کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شمار مواد لایحه را به ۷۰ ماده افزایش داد که حاوی مجازاتهای مالی بیسابقهای برای زنان مخالف حجاب اجباری است.
هفته گذشته اما رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت که بعد از انتشار متن لایحه ۷۰ مادهای «عفاف و حجاب»، درباره آن «۱۵۰۰ پیشنهاد» در مجلس ارائه شده است.
حجاب یکی از موضوعهای چالشبرانگیز برای جمهوری اسلامی بهشمار میرود که پس از جان باختن مهسا امینی در شهریور سال گذشته به مسئلهٔ بزرگ و پیچیدهٔ حکومت تبدیل و از سوی دیگر با مقاومت دنبالهدار زنان ایرانی مواجه شده است.
شریعتمداری خواستار مصادره و اداره دیجیکالا، طاقچه و دیگر سامانههای آنلاین توسط حکومت شد
حسین شریعتمداری، مدیر منصوب رهبر جمهوری اسلامی در روزنامهٔ کیهان، از «زمزمههایی» مبنی بر واگذاری مدیریت پلتفرمهای بزرگ «به افراد صاحب صلاحیت نظام» خبر داد.
آقای شریعتمداری در یادداشتی که روز یکشنبه ۲۲ مرداد منتشر کرده است ضمن انتقاد از عملکرد پلتفرمهایی نظیر اسنپ، تبسی، دیجیکالا، طاقچه، دیوار، فیلیمو، روبیکا، آپارات که به گفته او از «ظرفیتهای نظام سوءاستفاده میکنند» گفت: «چرا مالکیت و مدیریت آنها در اختیار نظام نباشد؟!»
بنا بر اعلام مدیر مسئول روزنامه کیهان «زمزمههایی برای تحقق این خواسته در میان مسئولان شنیده میشود.»
در ماههای گذشته چند پلتفرم بزرگ و شناختهشده در ایران از جمله دیجیکالا و طاقچه به دلیل انتشار تصاویری از پوشش کارکنان زن آنها توقیف و چندی بعد رفع توقیف شدند.
ارتش لبنان ۱۳۴ پناهجوی عازم اروپا را بازداشت کرد
نیروهای ارتش لبنان ۱۳۴ پناهجو را که تلاش داشتند روز شنبه با یک قایق به اروپا بروند، در نزدیکی مرز سوریه بازداشت کردند.
ارتش لبنان با انتشار بیانیهای نوشت که این گروه از پناهجویان احتمالی متشکل از ۱۳۰ سوری و چهار تبعه لبنانی، در شهر ساحلی الشیخ زناد در استان عکار در شمال لبنان و در نزدیکی مرز سوریه بازداشت شدند.
در این بیانیه اضافه شده که «طراح عملیات» نیز که یک لبنانی است، بازداشت شده است.
ارتش لبنان در بیانیه جداگانهای اعلام کرد که ۱۵۰ سوری را که به طور غیرقانونی وارد لبنان شده بودند، در جای دیگری از استان عکار بازداشت شدهاند.
بر اساس گزارش بانک جهانی، لبنان اکنون در یکی از بدترین بحرانهای اقتصادی تاریخ معاصر خود به سر میبرد.
فروپاشی اقتصادی، این کشور را به سکوی پرتاب مهاجران تبدیل کرده و پناهجویان لبنانی، سوری و فلسطینی تلاش میکنند از لبنان با سوار بر قایق و طی کردن مسیری خطرناک در دریای مدیترانه، خود را به اروپا برسانند.