لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۲۰

سخنگوی وزارت دفاع عربستان: موشک و پهپاد را ایران به‌دست حوثی‌ها رسانده است


سرهنگ ترکی المالکی، سخنگوی وزارت دفاع عربستان
سرهنگ ترکی المالکی، سخنگوی وزارت دفاع عربستان

درپی حمله تازه موشکی و پهپادی حوثی‌ها به عربستان سعودی، سخنگوی وزارت دفاع این کشور روز دوشنبه ایران را متهم کرد که برای شورشیان حوثی یمن، به‌طور قاچاقی موشک و پهپاد می‌فرستد.

ترکی المالکی که در عین حال سخنگوی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ علیه حوثی‌ها نیز هست، این مطلب را روز دوشنبه ۱۸ اسفند در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی العربیه بیان کرد.

نیروهای حوثی شامگاه یکشنبه با پهپادها و موشک‌های خود، تأسیسات نفتی آرامکو عربستان سعودی در منطقه «رأس تنوره» و همچنین پایگاه‌های نظامی عربستان در شهرهای دمام، عسیر و جیزان را هدف قرار دادند.

مقام‌های سعودی می‌گویند موفق شده‌اند ۱۲ فروند پهپاد و دو فروند موشک پرتاب‌شده توسط حوثی‌ها را منهدم کنند و این حملات تلفات یا خساراتی نداشته است.

با وجود این، بهای نفت خام به‌دنبال این حمله به بیش از ۷۰ دلار در هر بشکه رسید که بالاترین رقم از ژانویه ۲۰۲۰ است.

ایالات متحده هم روز دوشنبه به حمله حوثی‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد که متعهد است از هم‌پیمان خود، عربستان سعودی، در برابر چنین حملاتی دفاع کند.

سفارت آمریکا در عربستان روز دوشنبه در پیامی نوشت که «حملات فجیع حوثی‌ها علیه غیر نظامیان و زیرساخت‌های حیاتی، نشانگر احترام نگذاشتن به جان انسان‌ها و بی‌اعتنایی به تلاش‌های صلح است».

این پیام افزوده است که «ایالات متحده در کنار عربستان سعودی و مردم این کشور ایستاده است و تعهد ما برای دفاع از پادشاهی سعودی و امنیت آن پابرجاست.»

حمله تازه حوثی‌ها به خاک عربستان در زمانی صورت می‌گیرد که دولت جدید آمریکا به ریاست‌جمهوری جو بایدن، بر خلاف دولت پیشین ایالات متحده، بر سر مسائل حقوق بشری و مسئله ادامه جنگ در یمن، برخی فشارهای سیاسی را علیه عربستان آغاز کرده است.

جو بایدن از زمان آغاز به‌کار دولت خود اعلام کرد که کشورش دیگر از عملیات تهاجمی عربستان در یمن حمایت نمی‌کند، اما تأکید کرده است که به این کشور در دفاع از خاک خود کمک خواهد کرد.

دولت بایدن همچنین گروه حوثی‌ها را از فهرست تروریستی آمریکا خارج کرده است و روز یکشنبه سخنگوی ائتلاف سعودی گفت که به باور مقامات سعودی، از زمانی که حوثی‌ها از این فهرست درآمده‌اند «گستاخ‌تر شده‌اند».

دولت بایدن همچنین برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران ابراز تمایل کرده است و در این رابطه، ریاض همواره تأکید داشته که مهار برنامه موشکی ایران و پشتیبانی جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه، ازجمله در یمن، باید بخشی از هرگونه مذاکره تازه بر سر برجام باشد.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا / پ.پ /ک.ر

XS
SM
MD
LG