لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۷

توقف درگیری‌ها در بندر حدیده یمن


در طول سه سال و نیم جنگ یمن، تاکنون بیش از ده هزار تن کشته شده‌اند
در طول سه سال و نیم جنگ یمن، تاکنون بیش از ده هزار تن کشته شده‌اند

در حالی که روز پنج‌شنبه، ۲۴ آبان، از شدت درگیری‌ها در بندر حدیده یمن کاسته شد، خبرگزاری رویترز از دستور عربستان سعودی و متحدانش برای توقف عملیات در این شهر خبر داده و خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از ساکنان این حدیده، احتمال موقتی بودن این آرامش را مطرح کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع نزدیک به ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی گزارش داد که این ائتلاف «به نیروهای خود دستور داده است که جنگ در داخل حدیده را متوقف کنند».

رویترز همچنین به نقل از یک منبع دیگر گزارش داده که این اقدام ائتلاف پاسخی به فشارهای بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس و فراهم کردن حضور حوثی‌ها در مذاکرات صلح است.

با این حال سخنگوی ائتلافِ به رهبری عربستان توقف حملات را تایید نکرده و حوثی‌ها نیز به رویترز گفته‌اند که هنوز در این باره اعلام رسمی نشده است.

بندر حدیده از حدود سه سال پیش در اختیار حوثی‌ها قرار دارد. نیروهای دولتی یمن، با پشتیبانی عربستان و متحدانش، اردیبهشت امسال عملیاتی را برای بیرون راندن حوثی‌ها از این شهر آغاز کردند و پس از وقفه‌ای چند ماهه، بار دیگر این عملیات را از ۱۲ روز پیش از سر گرفتند.

با این حال خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از چند تن از ساکنان حدیده گزارش داده است بارهای قبل نیز کاسته شدن از درگیری‌ها موقتی بود و «نبردهایی شدیدتر از سر گرفته می‌شد».

آمریکا و شماری از کشورهای اروپایی، به ویژه پس از قتل جمال خاشقجی، عربستان سعودی را برای برقراری فوری آتش‌بس و فراهم کردن زمینه مذاکرات صلح زیر نظر سازمان ملل تحت فشار گذاشته‌اند.

بندر حدیده، در شرق یمن و بر کرانه دریای سرخ، تأمین‌کننده هشتاد درصد از مایحتاج مردم یمن است و محاصره این بندر از سوی نیروهای ائتلاف، باعث کمبود شدید غذا و دارو در این کشور جنگ‌زده شد.

در دور تازه حملات نیز سازمان ملل متحد ابراز نگرانی کرده است که میلیون‌ها نفر که هم‌اکنون در آستانه قحطی هستند نتوانند به غذا و دارو دسترسی داشته باشند.

جنگ در یمن که از سه سال و نیم پیش بین نیروهای دولت عبدربه منصور الهادی و حوثی‌های تحت حمایت ایران آغاز شد با ورود ائتلافی نظامی به رهبری عربستان سعودی گسترش یافت و تاکنون بیش از ده هزار کشته برجای گذاشته و به گفته سازمان ملل، به «فاجعه‌ای انسانی» منجر شده است که جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند.

در طول سال‌های اخیر، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن نقش ایران در تأمین سلاح حوثی‌ها، از عربستان سعودی و متحدانش در این جنگ حمایت می‌کردند؛ با این حال این کشورها به ویژه از زمان قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار ناراضی سعودی، احتیاط بیشتری در این زمینه می‌کنند و شماری از آنها صدور مجوزهای جدید برای فروش سلاح به عربستان را متوقف کرده‌اند.

منابع: خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتدپرس و رادیو فردا / س.ن / ج
XS
SM
MD
LG