عربستان سعودی اعلام کرد که از روز شنبه ۱۳ مرداد، انتقال نفت از تنگه باب المندب را از سر گرفته است.
عربستان سعودی روز سوم مرداد گفته بود که در پی حملات شورشیان حوثی یمن به دو نفتکش آن کشور در بابالمندب، تمامی نقل و انتقالات نفت از دریای سرخ را به طور موقت متوقف کرده است.
روزانه ۴.۸ میلیون بشکه نفت و محصولات نفتی از این تنگه ۲۰ کیلومتری که دریای عرب را به دریای سرخ وصل میکند و چهارمین گذرگاه بزرگ نفت جهان است، میگذرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت نفت عربستان سعودی در گزارشی از قول خالد الفالح، وزیر انرژی این کشور، اعلام کرد که تمام نقل و انتقالات معمول نفت از تنگه باب المندب از سر گرفته شده است.
شرکت نفت عربستان، آرامکو، نیز روز شنبه در وبسایت رسمی خود اعلام کرد که این شرکت تمامی ابزارها و تدابیر لازم برای تامین امنیت ارسال نفت به مشتریان از بنادر مختلف را مد نظر قرار میدهد. آرامکو همچنین گفت که بیشترین اهمیت را به موضوع محیط زیست و امنیت انسانها (کادر نفتکشها) میدهد.
نفتکشهای عربستان سعودی از بندر باب المندب که در سواحل یمن قرار دارد، عبور میکنند و بعد از گذشتن از دریای سرخ و عبور از کانال سوئز راهی اروپا میشوند. اروپا نیز از همین مسیر، محصولات نفتی را به خاورمیانه صادر میکند. صادرات نفت ایران به اروپا و ترکیه نیز از همین مسیر انجام میشود.
حوثیهای یمن روز ۳۱ ژوئیه اعلام کردند که به مدت دو هفته آتش بس می کنند و در باب المندب به نفتکشها حمله نخواهند کرد.
عربستان سعودی حدود سه سال است که رهبری اتئلاف منطقه ای در مبارزه با حوثیهای تحت حمایت ایران را در دست دارد.
در این میان، وزیر نفت عربستان سعودی گفت که بعد از اینکه ائتلاف منطقهای «تدابیر لازم برای تامین امنیت کشتیهای کشورهای عضو ائتلاف را اعمال کرد، عبور مجدد نفتکشها از باب المندب برقرار شد».
اخیرا جدالهای لفظی میان ایران و آمریکا بر سر بستن تنگه هرمز نیز بالا گرفته است و شبکه تلویزیونی «سیانان» نیز از قول منابعی از آغاز مانور سپاه پاسداران در تنگه هرمز خبر داده است.
دریاسالار جان ریچاردسون، فرمانده عملیاتی نیروی دریایی ایالات متحده، روز جمعه ۱۲ مرداد، در گفتوگویی اختصاصی با صدای آمریکا تاکید کرد که مانور سپاه پاسداران را «از نزدیک زیر نظر داریم» و اگر سپاه پاسداران بخواهد تنگه هرمز را مسدود کند با واکنش نیروی دریایی آمریکا و متحدانش روبرو خواهد شد.