بهرغم تکذیب رسمی از طرف یک مقام آموزش و پرورش، گزارشها از ایران در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که والدین دانشآموزان مدرسه دخترانه در اردبیل نگران عدهای از آنها هستند که «مفقود» شدهاند. دستکم یک دانشآموز نیز «به کما رفته است».
کلامالله صفری، مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل، روز جمعه، ۲۲ مهرماه، در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، خبر جان باختن، ضرب و شتم و دستگیری دانشآموزان در جریان اعتراضات روز چهارشنبه در شهر اردبیل را رد کرد.
اما با وجود این تکذیبیه رسمی، اخبار و گزارشهای غیر رسمی در شبکههای اجتماعی حکایت از آن دارد که دبیرستان دخترانه شاهد در اردبیل پس از اعتراض دانشآموزان صحنه برخورد لباسشخصیها و ماموران امنیتی بوده است.
در همین زمینه سینا قنبرپور، روزنامهنگار، روز شنبه در توییتی ضمن تایید به کما رفتن یک دانشآموز نوشت که خانوادههای دانشآموزان این مدرسه «خشمگین و نگران دانشآموزان مفقودشده هستند» و برخی از آنها با مسئولان مدرسه درگیر شدهاند.
بر اساس اخبار غیر رسمی که به دلیل سانسور گسترده بهویژه در این دوره از اعتراضات و فشار نهادهای امنیتی هنوز تایید نشده است، در پی حمله نیروهای امنیتی به دانشآموزان در مدرسهای در اردبیل، یک دانشآموز کشته شده، یک نفر دیگر به حالت کما رفته و شمار دیگری بازداشت شدهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز جمعه، ۲۲ مهر، خبر داد که شماری از دانشآموزان دختر که روز پنجشنبه، ۲۰ مهر در دبیرستان شاهد اردبیل دست به اعتراض زده و شعارهایی در اعتراض به وضعیت موجود سر داده بودند، از سوی نیروهای لباسشخصی که در این مدرسه حضور پیدا کرده بودند، مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
این شورا همچنین از زخمی شدن دستکم ده دانشآموز و تحویل هفت دانشآموز دیگر به نیروهای امنیتی با همکاری مسئولان مدرسه و انتقال آنها به مکانی نامعلوم خبر داده بود.
شورای هماهنگی بعدا خبر داد که نمیتواند خبر مرگ یک دانشآموز را تایید یا رد کند.
بر اساس گزارشها ضرب و شتم دانشآموزان مدرسه شاهد اردبیل در پی مقاومت آنها برای حضور در تظاهرات حکومتی برای حمایت از حکومت صورت گرفته و دانشآموزانی که «بدون اطلاع خانواده و به زور» در این مراسم شرکت کرده بودند، در واکنش به پخش شدن سرود حکومتی «سلام فرمانده»، شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادهاند.
در همین حال، بر اساس ویدئوهای منتشرشده از تجمع والدین این دانشآموزان در مدرسه، یکی از مهمترین اعتراضهای آنها عدم کسب اجازه برای حضور فرزندانشان در یک مراسم خارج از فضای مدرسه است.
در نخستین واکنش رسمی به ضرب و شتم دانشآموزان در اردبیل، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری روز جمعه این اخبار را «شایعه رسانههای معاند» خواند و خبرگزاری دولتی ایرنا نیز نوشت که «روز پنجشنبه مدارس اردبیل تعطیل بوده است و اساسا دانشآموزی در مدارس حضور نداشته که مورد ضرب و شتم قرار گیرد.»
با این همه ویدئوهایی از سر دادن شعار «مرگ بر دیکتاتور» از سوی دانشآموزان و حضور نیروهای لباسشخصی در دبیرستان شاهد در اردبیل در روز چهارشنبه در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. در ویدئویی دیگر آمبولانسی در مقابل این دبیرستان مشاهده میشود.
همزمان با اعتراضات سراسری در ایران در هفتههای گذشته، دانشآموزان در هفتههای گذشته در شهرهای مختلف ایران شعارهای ضد حکومتی سر داده و دانشآموزان دختر مقنعه از سر برداشتند.
در هفتههای گذشته گزارشهای متعددی از حمله به دانشآموزان در داخل و خارج از مدرسه و بازداشت تعدادی و کشته شدن شماری از آنها منتشر شده است.
در همین زمینه روزنامه «هممیهن» چاپ تهران روز شنبه در گزارش مفصلی از فشار به مدیران مدرسه و تحمیل دستورالعملهایی بر آنها به منظور کنترل اعتراضات دانشآموزی خبر داد.
در این گزارش به نقل از یک وکیل دادگستری آمده است وکلایی که وکالت دانشآموزان بازداشتشده را بر عهده گرفتهاند، در هفته گذشته دست کم سه دختر و تعداد زیادی پسر را تنها در کانون اصلاح و تربیت تهران دیدهاند و توانستهاند وکالت ۱۵ دانشآموز پسر را برعهده بگیرند.
در این گزارش آمده است که دستور به مدیران مدارس این بوده است که در زنگهای تفریح آهنگ شاد پخش کنند، موضوعی که موجب اعتراض تعدادی از دانشآموزان شده است و گاه برای کلاسهایی که در ساعتهایی معلم نداشتهاند از نیروهای خارج مدرسه که بیشتر بسیجی هستند، استفاده میشود.
همچنین گفته شده که استفاده از تلفن همراه از سوی دانشآموزان باید از سوی مسئولان مدرسه به شدت کنترل شود، گشتن کیف بچهها و بازرسی بدنی آنها مورد توجه قرار گیرد و تصویر رهبر در صورتی که احساس شود ممکن است مشکلی برایش پیش آید، حذف شود.