لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۵

بازداشت ۶۰ تن در یک «پارتی مختلط» در مشهد


معاون دادستان عمومی و انقلاب شهر مشهد خبر داد که ۶۰ زن و مرد در یک «پارتی مختلط» در این شهر بازداشت شده‌اند و ۲۰ خودروی متعلق به آنان توقیف شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن حیدری روز جمعه ۱۸ اسفند، گفت که ۲۲ مرد و ۳۸ زن که در این میهمانی «اغلب به صورت نیمه‌عریان در حال رقص بودند، دستگیر شدند».

او اعلام کرد که در این میهمانی مقداری «مشربات الکی» و وسایل موزیک و نورپردازی کشف شده است.

آقای حیدری همچنین گفت که ۲۰ خودروی متعلق به شرکت‌کنندگان در این میهمانی توقیف و به پارکینگ منتقل شده است.

جزئیاتی دیگری در مورد این رویداد هنوز منتشر نشده است.

در سال‌های اخیر اخبار منتشر شده درباره دستگیری افراد در شهرهای مختلف ایران به اتهام شرکت در «پارتی‌های مختلط» و «مصرف مشروبات الکلی» افزایش یافته و گزارش‌هایی درباره بازداشت تعدادی از جوانان در استان‌های مختلف منتشر شده‌است.

این برخوردها درحالی انجام می‌شود که آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه در ادامه واکنش‌ها به موضوع حجاب اجباری مدعی شده بود :«نظام اسلامی با فردی که در خانه خود و در مقابل نامحرم حجاب ندارد، کاری ندارد اما کاری که در خیابان و در ملأ عام انجام می‌شود در واقع کار و تعلیم عمومی است و برای نظام برآمده از اسلام، تکلیف ایجاد می‌کند».

هفته پیش نیز فرمانده بسیج لواسان از توابع شهرستان شمیرانات، خبر داده بود که ۵۰ دختر و پسر در «پارتی مختلطی» در لواسان دستگیر شدند.

پیش از آن نیز گزارش‌هایی از بازداشت «۲۳۰ دختر و پسر در دو میهمانی جداگانه» در تهران، «۶۴ دختر و پسر در یک «استخرپارتی» در اطراف اصفهان»، «۵۵ زن و مرد در یک مهمانی در کرمان» و «۴۵ مرد و زن در یک «مهمانی مختلط» در قم در رسانه‌ها منتشر شده بود.

از سال‌های ابتدایی پس از انقلاب ۵۷، کمیته‌های انقلاب به برخورد با مواردی چون توزیع نوارهای موسيقی، فيلم‌های ويدئو، جشن‌های خانگی و موارد مشابه می‌کردند که از آنها با عنوان «منکرات» نام برده می‌شد.

چند ماه پیش و پس از اعلام تشکیل گشت‌های بسیج محله، روزنامه اعتماد در شماره روز ۲۵ آبان خود، تشکیل این گشت‌ها را با فعالیت‌های کمیته‌های انقلاب در سال‌های ابتدایی انقلاب ۵۷ و دهه ۶۰ مقایسه کرده بود.

در این زمینه غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج روز ۲۴ آبان سال جاری در یک نشست خبری گفته بود که «بنا داریم ایست‌ بازرسی‌ها را کم و آن را به گشت‌های محله‌ای تبدیل کنیم».

نیروهای بسیج از زمان انقلاب سال ۵۷، در خيابان‌های شهرهای ايران پست‌های بازرسی داير می‌کردند و رهگذران و خودروهای عبوری را مورد بازرسی قرار می‌دادند.

هر چند در دهه ۷۰ از تعداد این گشت‌ها کاسته شد اما در دهه ۸۰ طرح‌های مختلفی درباره ایست ‌بازرسی و گشت‌های بسیج اجرا شد و سال ۸۷ گشت‌های بسیج در سراسر ایران آغاز به کار کرد.

با استفاده از گزارش‌های ایسنا و رادیوفردا؛ ا.م./م.ا.
XS
SM
MD
LG