به رغم اعلام آتش بس سه روزه بین دو جناح رقیب در سودان، روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت یکی از شهرهای منطقه جنگ زده دارفور شاهد نبرد گروههای رقیب و غارت اموال مردم بود.
درگیری در شهر گننا در منطقه دارفور نشان میدهد که رقابت دو ژنرال سودانی برای قبضه قدرت که عمدتا در خارطوم و اطراف پایتخت متمرکز است خشونت در سراسر کشور را تشدید کرده است.
به گفته ساکنان خارطوم در پی اعلام آتش بس سه روزه درگیری در این شهر و اطراف آن به شکل محسوسی کاهش یافته است.
دولت های خارجی با استفاده از این فرصت صدها تن دیگر از اتباع خود را از سودان خارج کرده و هزاران نفر از ساکنان خارطوم با هدف رفتن به مناطق امن و حتی گریختن از کشور پایتخت را ترک کردهاند.
اقدامات دیپلماتیک کشورهای شرق آفریقا که به آتش بس سه روزه منجر شد٬ ادامه دارد و امید این است که پس از پنجشنبه سه روز دیگر تمدید شود.
ژنرال عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش موافقت خود با تمدید آتش بس را اعلام کرده ولی رقیب او ژنرال محمد حمدان دقلو، فرمانده نیروهای واکنش سریع تاکنون در این زمینه اظهار نظر نکرده است.
وزیر خارجه بریتانیا از اتباع آمریکایی خواست خود را به پایگاه هوایی واقع در شمال خارطوم و محل پرواز هواپیماهای نظامی این کشور برسانند. دولت بریتانیا اعلام کرد که تا غروب چهارشنبه ۵۳۶ نفر را با شش هواپیمای نظامی به قبرس منتقل کرده است.
به رغم اعلام آتش بس درگیری ها در اطراف شهر خارطوم ادامه یافت و به گفته ساکنان این شهر بمباران مواضع نیروهای واکنش سریع در حومه پايتخت توسط جنگندههای ارتش سودان در روز پنجشنبه نیز ادامه داشت.
ساکنان نواحی غربی منطقه دارفور میگویند درگیری و خشونت در این مناطق به شدیدترین حد رسیده است.
از زمان شروع درگیریهای نظامی سودان در روز ۱۵ آوریل منطقه دارفور یکی از کانونهای اصلی نبرد بوده است.
ساکنان شهر گننا، مرکز دارفور غربی میگویند در روزهای اخیر شبه نظامیان دو اقلیت قومی رقیب در این منطقه (عرب ها و قبايل آفریقای شرقی) با یکدیگر درگیر شدهاند.
حدود ۲۰ سال پیش آفریقایی تباران ساکن منطقه دارفور که مورد تبعیض دولت مرکزی سودان بودند دست به شورش مسلحانه زدند. حکومت سودان با اعزام شبه نظامیان عرب تبار موسوم به جنجوید این شورش را سرکوب کرد. جنجوید که از سوی گروههای مدافع حقوق بشر به ارتکاب جرایم جنگی متهم شده٬ چند سال بعد به نیروی واکنش سریع سودان تبدیل شد و در نیروهای مسلح این کشور جایگاه مهمی پیدا کرد.
یکی از اعضای اتحادیه پزشکان، یک نهاد صنفی و مدنی در غرب دارفور به خبرگزاری های بین المللی گفت:«اوضاع چنان آشفته است که دقیقا معلوم نیست کی با کی میجنگد. نیروهای ارتش به پادگان ها بازگشته اند و اهالی محل برای دفاع از خود اسلحه به دست گرفتهاند.»
به گفته ساکنان شهر گننان، اکثر اماکن عمومی و دولتی غارت و یا تخریب شده و دفاتر و ساختمان های نهادهای بین المللی و کمیته صلیب سرخ سودان به آتش کشیده شدهاند.
یکی از مسئولان اداره کمک به پناهجویان و مهاجران سودان نیز گفت دو اردوگاه محل سکونت آوارگان آفریقایی تبار نیز به آتش کشیده شده و زنان و کودکان ساکن آنها مجبور به فرار شدهاند.
وزارت خارجه مصر اعلام کرد که تاکنون بیش از ۱۴ هزار سودانی به این کشور گریختهاند. صف طولانی اتوبوسها در نزدیکی نوار مرزی با مصر نشان می دهد که جمعیت بیشتری در انتظار عبور از مرز هستند.
همزمان، دهها هزار نفر دیگر از مردم سودان تلاش می کنند به سایر کشورهای همسایه بگریزند و گروه دیگری نیز به امید رفتن به عربستان سعودی خود را به بندر سودان در ساحل دریای سرخ رسانده اند.