لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۰

معدن‌کاوی در نزدیکی محوطه میراث جهانی تخت جمشید در پی انتقادها متوقف شد


به گفته رسانه‌های ایران سراسر کوه ۶۰ کیلومتری رحمت «مملو از آثار باستانی و غارهایی است که آثاری از دوره پیش از تاریخ تا دوران اسلامی را در خود جای داده است»
به گفته رسانه‌های ایران سراسر کوه ۶۰ کیلومتری رحمت «مملو از آثار باستانی و غارهایی است که آثاری از دوره پیش از تاریخ تا دوران اسلامی را در خود جای داده است»

چند روز پس از واکنش‌های زیاد به «تخریب گسترده» کوه رحمت تخت جمشید در عملیات معدن‌کاوی شهرداری مرودشت، یگان حفاظت این میراث جهانی از توقف فعالیت این معدن خبر داد.

علیرضا عسگری چاوردی،‌ مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، یک‌شنبه اول مهرماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «همزمان پیگیری قضایی برای برخورد با متخلفین نیز آغاز شده است.»

آقای عسگری چاوردی با اشاره به ارزش کوه رحمت گفت فعالیت این معدن در دو هفتهٔ اخیر به شکل «غیر قانونی» از سر گرفته شده بود که با اعلام رسانه‌ها از ادامه این اقدام جلوگیری شد.

خبرگزاری ایلنا نوشت معدن سنگ‌شکن متعلق به شهرداری مرودشت در حالی به فعالیت خود در شش کیلومتری محوطهٔ میراث جهانی تخت جمشید ادامه می‌داد که سراسر کوه ۶۰ کیلومتری رحمت «مملو از آثار باستانی و غارهایی است که آثاری از دوره پیش از تاریخ تا دوران اسلامی را در خود جای داده است».

رسانه‌های ایران چهارشنبه ۲۸ شهریور گزارش دادند معدن سنگ‌شکن متعلق به شهرداری مرودشت با وجود صدور حکم قضائی برای توقف فعالیت در سال ۱۳۹۴، همچنان «با فعالیت بیشتر» به کار خود در این محوطه باستانی ادامه می‌دهد.

این رسانه‌ها تأکید کردند مسئولان میراث فرهنگی استان فارس نیز اقدامی برای جلوگیری از تخریب این بخش مهم از میراث تخت جمشید که دارای آثاری از دورهٔ هخامنشی، ساسانی و اسلامی است، انجام نداده‌اند.

خبرگزاری ایلنا در باب اهمیت این کوه نوشته است داریوش هخامنشی تخت جمشید را به دلیل تقدس کوه مهر (یا کوه چمگان، معروف به کوه رحمت) بر دامنهٔ آن احداث کرد. در زمان ساسانیان نیز تاج‌گذاری شاهنشاهان در این کوه انجام می‌شد.

پیشتر رسانه‌های ایران در سال‌های اخیر درباره خطراتی با منشاء انسانی که دامن‌گیر تخت جمشید شده بارها گزارش داده‌اند.

خبرگزاری فرانسه هفتهٔ گذشته در گزارشی از ایران خبر داد که گلسنگ‌ها (ترکیبی از قارچ و جلبک) آرام آرام در حال از بین بردن بقایای بنای باستانی تخت جمشید هستند و تاکنون نیز تعدادی از نقوش برجسته آن از بین رفته است.

با وجود بحران‌هایی که گریبانگیر تخت جمشید است، اشتیاق مردم به بازدید از این مکان افزایش یافته است.

در نوروز گذشته، تخت جمشید با نزدیک به ۱۴۰ هزار بازدیدکننده، در صدر پربازدیدترین مکان‌ گردشگری کشور قرار داشت.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری ایلنا و رادیوفردا/ پ. م./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG