لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۴

احضار پرسنل سنی‌آنلاین به دادسرای زاهدان


وب‌سایت سنی آنلاین خبر داد که چهارنفر از «پرسنل» این وب‌سایت که پیش از این توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران احضار و بازجویی شده بودند، به دادسرای زاهدان احضار شده‌اند.

براساس این گزارش، روز پنجشنبه ،۲۷ دی‌ماه در احضاریه‌های جداگانه، از چهار نفر از «کارمندان» پایگاه اطلاع‌رسانی سنی‌آنلاین خواسته است، حداکثر تا پنج روز آینده در شعبۀ ۱۳ دادیاری دادسرای زاهدان حاضر شوند.

براساس این گزارش، این افراد مدتی قبل نیز توسط اطلاعات سپاه زاهدان احضار و بازجویی شده بودند.

دراین گزارش اعلام نشده که نیروهای سپاه پاسداران چه موضوعاتی را در این بازجویی مطرح کرده‌اند.

وب‌سایت سنی آنلاین همچنین به نام و مسئولیت افرادی که احضار شده‌اند اشاره نکرده است. این وب‌سایت از ۱۰ سال پیش فیلتر شده است.

این وب‌سایت زیر نظر مدرسه دارالعلوم زاهدان فعالیت می‌کند. مولوی عبدالحمید، شاخص‌ترین روحانی اهل سنت ایران و امام جمعه اهل سنت زاهدان، مدیر مدرسه دارالعلوم زاهدان است.

پیش از این نیز تعدادی از فعالان سیاسی و مدنی و روحانیون اهل سنت به ادارات احضار و بازجویی شده‌اند.

چهره‌های شاخص اهل سنت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۹ اردیبهشت امسال از حسن روحانی حمایت کردند و استان‌های کردستان با ۷۵ درصد و سیستان و بلوچستان با حدود ۷۳ درصد، بیشترین رای را به او دادند.

مولوی عبدالحمید در انتخابات ریاست جمهوری ضمن حمایت از آقای روحانی در عین حال از محقق نشدن برخی از خواسته‌ها و مطالبات جامعه اهل سنت در دولت اول او انتقاد کرده بود.

وی در تیر ماه امسال نیز با تاکید بر اینکه وضعیت این اقلیت مذهبی در دولت حسن روحانی «کوچک‌ترین» تغییری نکرده است، با بیان مثال‌هایی گفته بود که در برخی از ادارات سیستان و بلوچستان، تنها بین شش تا دوازده درصد کارمندان اهل سنت هستند.

در همین حال در روزهای اخیر تعدادی از دانشگاهیان اهل سنت استان هرمزگان، در نامه‌ای سرگشاده به رئیس جمهور ایران از «تبعیض» و «عدم به‌کارگیری شایستگان اهل‌سنت» در این استان به شدت انتقاد کردند.

در این نامه تاکید شده که مدیران آموزش و پرورش استان هرمزگان از انتصاب مدیران اهل سنت در شهرستان‌های این استان «واهمه دارند».

نویسندگان این نامه همچنین از اینکه بخشدار بخش تازه‌تأسیس «حرا» در شهرستان قشم از میان افراد بومی این بخش منصوب نشده انتقاد کرده‌اند.

در دولت اول حسن روحانی، عماد حسینی از نمایندگان اهل سنت مجلس هشتم، به عنوان معاون وزیر نفت و صالح ادیبی به عنوان نخستین سفیر کرد اهل سنت در ویتنام و کامبوج منصوب شدند.

در دولت دوم آقای روحانی نیز سلیمان پاک‌سرشت، از کردهای اهل سنت ایران به عنوان رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور منصوب شد.

همچنین قرار است حمیرا ریگی، فرماندار شهرستان قصرقند در استان سیستان و بلوچستان، به‌عنوان سفیر ایران در برونئی معرفی شود.

علاوه بر اهل سنت، پیروان ادیان زرتشتی، یهودی و مسیحی ایران به عنوان سه اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی، از داشتن سمت‌های بالای دولتی محروم هستند.

بهائیان، دیگر گروه دینی اقلیت در ایران هستند که حتی از حقوقی مانند تحصیل در دانشگاه و داشتن شغل‌های دولتی محرومند.

با استفاده ازوب‌سایت‌هایسنی آنلاین ، و رادیو فردا / ا.م / پ.پ
XS
SM
MD
LG