همزمان با اعتراضات دانشجویی در ایران، گزارشها از افزایش فشارها بر دانشجویان معترض با اقدامات امنیتی همچون «ممنوعالورودی، محرومیت خوابگاهی و پروندهسازی جهت تعلیق» حکایت دارد.
به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، مسئولان دانشگاه تهران طی روزهای گذشته طی تماس تلفنی به دانشجویان ممنوعالورود غیربومی ساکن خوابگاههای دانشگاه اخطار دادهاند که تا روز شنبه، ۲۱ آبان فرصت دارند خوابگاههای خود را تخلیه کنند.
این اقدام در حالی رخ میدهد که به گفته این دانشجویان تاکنون هیچ جلسهای از سوی کمیته انضباطی جهت بررسی پرونده آنها تشکیل نشده است.
همزمان با سرکوب خشونتآمیز اعتراضات دانشجویی در بسیاری از دانشگاههای کشور در پی کشته شدن مهسا امینی، مسئولان دانشگاهها در حال اجرایی کردن مجازاتهای سنگین در مورد دانشجویان معترض هستند.
به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور و به نقل از دانشجویان دانشگاه گیلان، مسئولان این دانشگاه تاکنون حدود ۱۴۰ دانشجو را به مدت یک ترم و ۳۴ نفر دیگر را به مدت دو ترم از تحصیل تعلیق کردهاند.
همچنین پرونده انضباطی ۲۲ نفر دانشجوی دیگر جهت بررسی تعلیق سه و چهار نیمسال تحصیلی به شورای انضباطی مرکزی تهران ارجاع داده شده است.
به گفته دانشجویان دانشگاه گیلان، مسئولان این دانشگاه با ارسال پیامک به دانشجویان معترض غیربومی درباره ضربالاجل تخلیه سهروزه خوابگاه هشدار دادهاند.
به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، شماری از دانشجویان گیلان پیشتر توسط نیروهای امنیتی به مدت ۱۰ ساعت بازداشت و پس از «ضرب و شتم شدید، رها شده بودند».
دانشجویان دانشگاه ارومیه نیز گزارش دادهاند که حراست این دانشگاه اقدام به تهیه یک لیست از دانشجویان ممنوعالورود کرده است.
بر اساس اعلام دانشجویان این دانشگاه تا روز پنجشنبه، ۱۹ آبان ممنوعالورودی ۱۴ دانشجوی دانشکده دامپزشکی و حدود ۲۰ نفر از دانشجویان دانشکده فنی محرز شده است.
این دانشجویان بدون طی مراحل قانونی مندرج در شیوهنامه مصوب سال ۹۸ و صرفا با استناد به «لیست اسامی دانشجویان ممنوعالورود» تهیهشده توسط حراست، از ورود به دانشگاه منع شدهاند.
در همین حال گزارشها حاکی است که برخی از نیروهای حراست دانشگاه ارومیه با خانواده دانشجویان تماس گرفته و آنها را در مورد بازداشت فرزندانشان تهدید کردهاند.
در پی تشدید فشارها بر دانشجویان معترض در دانشگاهها، دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در تهران با انتشار بیانیهای از تمامی دانشجویان در سراسر کشور خواستهاند که از روز شنبه ۲۱ آبان در اعتراض به بازداشت غیر قانونی دانشجویان و حمله به دانشگاهها، تمامی کلاسها را تحریم و در دانشگاه تحصن کنند.
«کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان قیام زن، زندگی، آزادی» تا روز ۱۶ آبان هویت حدود ۴۰۰ دانشجوی بازداشتشده را تایید کرده بود، اما به نظر میرسد آمار واقعی این دانشجویان بسیار بیش از این باشد.
سرکوب اعتراضات دانشجویی و بازداشت گسترده دانشجویان در هفتههای گذشته با واکنشهای گسترده داخلی و خارجی مواجه شده است.
از جمله ۶۰۰ تن از استادان دانشگاهها، ۱۳ آبان با انتشار بیانیهای ضمن حمایت از «اعتراضات قانونی دانشجویان» اعلام کردند در صورت نادیده گرفتن «فریاد دادخواهی» این استادان در مورد آزادی دانشجویان، «همسو و همراه با دانشجویان، از تمام مجاری اعتراضی و مدنی برای احقاق حقوق مطالبهشده» استفاده خواهند کرد.