لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۳

پلیس ضد جاسوسی سوئد از خنثی کردن «نقشه‌های حملهٔ ایران» در این کشور خبر داد


پلیس ضد جاسوسی سوئد پیشتر جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای اطلاعاتی برای سوئد توصیف کرده بود
پلیس ضد جاسوسی سوئد پیشتر جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای اطلاعاتی برای سوئد توصیف کرده بود

پلیس ضد جاسوسی سوئد می‌گوید حملات برنامه‌ریزی‌شدهٔ جمهوری اسلامی ایران در خاک این کشور را خنثی کرده است.

دانیل استنلینگ، رئیس ضد جاسوسی در آژانس امنیت داخلی سوئد، پنج‌شنبه ۱۹ بهمن‌ گفت حکومت جمهوری اسلامی «فعالیت‌هایی را با هدف انجام حملات فیزیکی علیه کسی یا چیزی در سوئد برنامه‌ریزی و مدیریت کرده است».

آقای استنلینگ بدون ارائهٔ جزئیاتی در ادامه گفت:‌ «ما روی تعدادی از این موارد کار کرده‌ایم و بر اساس برآورد ما این خطرات خنثی شده‌اند.»

این اطلاعات در حالی منتشر شده‌ است که رادیو سوئد دو روز پیش در گزارشی تحقیقی خبر داد یک زوج ایرانیِ پناهنده به این کشور، در پی افشای «همکاری‌شان با سپاه و طراحی به قتل رساندن سه یهودی» از سوئد اخراج و به ایران بازگردانده شده‌اند.

بر اساس این گزارش که روز ۱۷ بهمن‌ منتشر شد این مرد و زن ایرانی به نام‌های «مهدی رمضانی» و «فرشته صانعی فرید» در آوریل سال ۲۰۲۱ به ظن «توطئه برای اقدام تروریستی» در خاک سوئد بازداشت شده‌اند.

به گفتهٔ معاون دادستان کل سوئد، زوج ایرانی در پی تحقیقات پلیس «تهدید امنیتی» تلقی شده و از کشور اخراج شدند.

رادیو سوئد به نقل از منابع خود می‌نویسد که مهدی رمضانی و فرشته صانعی فرید برای سپاه پاسداران «کار» می‌کردند و در حالی بازداشت شدند که «مشخصات، نشانی و عکس‌های سه هدف خود را جمع‌آوری کرده‌ بودند».

این رادیو تنها توانست به هویت یکی از سه هدف این زوج ایرانی دست یابد: آرون وِرشتوندیگ، مدیر شورای رسمی جوامع یهودی سوئد.

مهدی رمضانی و فرشته صانعی فرید برای به‌دست آوردن پناهندگی سوئد خود را «افغانستانی» معرفی کرده و به‌رغم ارائهٔ «مدارک جعلی» به اداره مهاجرت توانسته بودند پناهندگی دریافت کنند.

اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد، روز ۱۸ بهمن‌ در این زمینه گفت که این مسئله «بسیار جدی» است.

آقای کریسترسون با اشاره به اهمیت «ممنوعیت ورود افراد خطرناک» به سوئد گفت: «ما افراد زیادی در سوئد داشته‌ایم که به دلایل اشتباه وارد شده‌اند و در مرز متوقف نشده‌اند.»

پلیس ضد جاسوسی سوئد پیشتر گفته بود که جمهوری اسلامی در سوئد فعال بوده و آن را به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای اطلاعاتی برای سوئد توصیف کرده بود.

تنش در روابط دو کشور از زمانی بالا گرفت که قضات دادگاه حمید نوری در سوئد در حکم نهایی خود اعلام کردند که او در مقام دستیار دادستان زندان گوهردشت در قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان سال۱۳۶۷ مشارکت داشته و وی را به حبس ابد محکوم کردند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری آسوشیتدپرس و رادیوفردا/پ.پ/ ک.ر
XS
SM
MD
LG