لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۲

روسیه: توافق برای ایجاد چهارمین «منطقه کاهش تنش» در سوریه نزدیک است


چهارمین منطقه موسوم به «کاهش تنش» قرار است در استان ادلب (در تصویر: باقی‌مانده‌های شهر اریحا) واقع در شمال سوریه، نزدیک مرز ترکیه برقرار شود
چهارمین منطقه موسوم به «کاهش تنش» قرار است در استان ادلب (در تصویر: باقی‌مانده‌های شهر اریحا) واقع در شمال سوریه، نزدیک مرز ترکیه برقرار شود

رئیس هیئت روسی در مذاکرات مربوط به سوریه در آستانه، گفته‌است بخت دستیابی به توافق برای ایجاد چهارمین منطقه کاهش تنش در سوریه «بسیار نزدیک» شده‌است. روسیه همراه ایران و ترکیه، شـشمین دور از مذاکرات سوریه را از روز پنج‌شنبه آغاز کردند.

الکساندر لاورنتیف، رئیس هیئت روسی در پایتخت قزاقستان، ۲۳ شهریور گفته است سه کشور «به امضای توافق خیلی نزدیک شده‌اند».

هیئت‌های مسکو، تهران و آنکارا قصد ایجاد چهارمین منطقه موسوم به «کاهش تنش» را در استان ادلب، واقع در شمال سوریه، نزدیک مرز ترکیه دارند.

مقام‌های نظامی روسیه گفته‌اند مسکو خواستار حضور دژبان‌های این کشور در استان ادلب، برای نظارت بر آتش‌بس است.

شـشمین دور از مذاکرات آستانه، از ۲۳ شهریور آغاز شد و قرار است دو روز، یعنی تا روز جمعه، ادامه پیدا کند.

در این نشست علاوه بر هیئت‌های اعزامی روسیه، ترکیه و ایران، نمایندگانی از طرف دولت سوریه، برخی گروه‌های مخالف حکومت بشار اسد و نیز یک گروه ناظر از آمریکا حضور دارند.

تا کنون، مذاکرات منجر به ایجاد سه منطقه کاهش تنش‌ شده و وزیر خارجه روسیه، پیش‌تر در مورد ایجاد چهارمین منطقه در جریان شـشمین اجلاس آستانه، ابراز امیدواری کرده بود.

ایران و روسیه از مهم‌ترین حامیان بشار اسد هستند و ترکیه از جمله حامیان گروهی از مخالفان دولت سوریه‌است.

مقام‌های ایالات متحده از نقش ایران در سوریه ابراز نگرانی کرده‌اند. روز چهارشنبه، در جریان تصویب متمم‌هایی برای جلوگیری از فروش هواپیمای تجاری به ایران، پیتر روسکام نماینده جمهوری‌خواه ارائه‌دهنده متمم‌ها به این موضوع اشاره کرده و گفته بود «تا زمانی که ایران به استفاده از هواپیماهای تجاری برای حمایت از تروریست‌ها و جنایت‌کاران جنگی خاتمه ندهد، شرکت‌های غربی نباید مجاز به فروش آن‌ها به شرکت‌های هوایی ایران باشند؛ هواپیماهایی که به جنگ خشونت‌بار راه‌افتاده توسط [بشار] اسد کمک می‌کنند».

تهران و مسکو می‌گویند به درخواست دولت بشار اسد، که از طرف سازمان ملل نماینده سوریه به‌شمار می‌رود، و برای مقابله با آنچه «گروه‌های تروریستی» می‌نامند در سوریه حضور دارند. ایران و روسیه در عین حال مخالفان اسد و شماری از حامیان خارجی آن‌ها را عامل جنگ داخلی سوریه می‌دانند.

جنگ داخلی سوریه، با سرکوب اعتراضاتی عمدتا مسالمت‌آمیز علیه دولت اسد، هفت سال پیش آغاز شد، و دست‌کم ۳۷۰ هزار تا نیم میلیون قربانی برجای گذاشته‌است. نیمی از جمعیت کشور آواره شده و برخی از زیرساخت‌های آن، مراکز عمده شهری و حتی باستانی سوریه طی سال‌های گذشته ویران شدند.

XS
SM
MD
LG