همزمان با افزایش تلفات بمباران های حکومت سوریه علیه مواضع مخالفان، امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه روز جمعه ۲۰ بهمن در گفت وگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود خواستار جلوگیری از فاجعه انسانی در غوطه شرقی و ادلب شده است.
به گزارش رویترز، فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه نیز روز جمعه گفت: ما بسیار نگران هستیم این حملات هوایی باید پایان یابد.
وزیر دفاع فرانسه تصریح کرده است که غیرنظامیان در ادلب و غوطه شرقی هدف این حملات هوایی هستند و چنین حملاتی قابل قبول نیستند.
به گزارش رویترز، نیروهای حکومت سوریه طی هفته گذشته بمباران دو منطقه غوطه شرقی و ادلب را تشدید کرده اند.
طبق این گزارش، تازه ترین بمباران هوایی غوطه شرقی در نزدیکی دمشق دستکم ۱۲ کشته برجای گذاشت که به این ترتیب شمار کشته شدگان بمباران ها در این منطقه طی چهار روز اخیر به ۲۳۰ کشته رسید. به گفته دیده بان حقوق بشر سوریه هفته جاری مرگبارترین هفته از سال ۲۰۱۵ تاکنون در سوریه بوده است.
کاخ الیزه در بیانیه ای اعلام کرده است، امانوئل مکرون در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین از وی خواسته است که هر آنچه در توان دارد به کار گیرد و دولت بشار اسد را وادار کند که به وضعیت وخیم انسانی در غوطهٔ شرقی و ادلب پایان دهد و به نهادهای بشردوستانه اجازه امداد رسانی بدهد.
امانوئل مکرون همچنین در این گفت وگوی تلفنی نسبت به استفاده از حملات شیمیایی و گاز کلرین ابراز نگرانی کرده است.
کاخ الیزه همچنین می گوید، رییس جمهوری فرانسه بر لزوم پیشرفت مذاکرات صلح سوریه تاکید کرده است.
این در حالی است که تلاش های در شورای امنیت سازمان ملل در روز پنجشنبه برای آتش بس یک ماه نیتجه ای در بر نداشت.
به گزارش رویترز، روسیه که مهم ترین حامی حکومت بشار اسد محسوب می شود ، با این قطعنامه مخالفت کرد و گفت چنین آتش بسی «واقع بینانه» نیست.
گروه تعیینشده از سوی سازمان ملل برای ارسال کمکهای انساندوستانه به سوریه، ۱۲ بهمن ماه اعلام کرد ، حکومت سوریه «دو ماه است» اجازه ارسال کمکها را نداده است. این گروه همچنین از روسیه، ایران و ترکیه خواسته بود کمک کنند تا این بنبست برطرف شود.
یان ایگلند، مشاور نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، نیز روز پنجشنبه گفته بود وضعیت فعلی در سوریه بغرنجترین وضعیت از سال ۲۰۱۵ به این سو است. ایان ایگلند تصریح کرده بود که اجازه برای کمکرسانی داده نمی شود و نیروهای مخالف اسد هم در به وجود آمدن موانع نقش دارند.
تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در سوریه تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است. این در حالی است که عملیات تازه ترکیه در شمال سوریه بر پیچیدگی این جنگ اضافه کرده است، جنگی که صدها هزار کشته و میلیون ها آواره برجای گذاشته است.