گروهی از اهالی ازبک و ترکمن ولایت جوزجان در شمال افغانستان میگویند اهالی پشتون تبار این ولایت با کمک و حمایت نیروهای طالبان اراضی و خانههای آنها را مصادره کرده و آنها را وادار کردهاند محل زندگی خود را ترک کنند.
در ماههای گذشته نیز طالبان صدها خانواده هزاره، یک اقلیت شیعه مذهب را در پنج ولایت افغانستان مجبور کرده اراضی و خانههای خود را به جا گذاشته و منطقه را ترک کنند.
گروههای مدافع حقوق بشر میگویند این اقدامات طالبان بخشی از یک سیاست عمومی برای توزیع اراضی بین حامیان خود و مجازات اقلیتها و جوامعی است که حامی حکومت سابق افعانستان بودند.
حکومت طالبان به درخواست بخش افغانستان، رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی برای اظهار نظر در این مورد پاسخ نداد. ولی بلال کریمی، یکی از سخنگویان این گروه اواخر ماه نوامبر در مصاحبهای با بیبیسی کوچ دادن اجباری اقلیت ازبک و ترکمن در ولایت جوزجان را تکذیب کرد.
او گفت: «چنین حوادثی در جوزجان روی نداده و اوضاع این ولایت کاملا آرام است. ما به هیچ فرد یا گروهی اجازه نخواهیم داد اموال دیگران را غصب کنند.»
در ماه اکتبر نیز طالبان به اخراج صدها خانواده از اقلیت هزاره در ولایت هلمند در جنوب و ولایت بلخ در شمال افغانستان متهم شد.
در ماه سپتامبر هم حداقل ۷۰۰ خانواده از اقلیت هزاره در نواحی مرکزی افغانستان مجبور شدند مزارع و خانههای خود را ترک کنند. در آن زمان طالبان ادعا کرد که بر اساس حکم دادگاه این اموال را که درگذشته غصب شده بود به مالکان اصلی آن بازگردانده است.
یکی از مدیران دیده بان حقوق بشر گفت:«طالبان باید اخراج اجباری را متوقف کرده و هر مورد از اختلاف بر سر مالکیت اراضی را براساس قوانین و دادرسیهای عادلانه حل و فصل کند.»
این نهاد حقوق بشری معتقد است که غصب اموال در افغانستان تاریخچه طولانی دارد و در پی سقوط حکومت قبلی طالبان در سال ۲۰۰۱ نیز اموال تعداد زیادی از پشتون تباران که حامی طالبان تلقی میشدند توسط اقلیتهای قومی دیگر که حامی دولت جدید بودند، تصرف شد.