لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۳۷

مرورگر اپل اطلاعات را به چین می‌فرستد؟


فروشگاه اپل در هانگجو، چین
فروشگاه اپل در هانگجو، چین

در بریتانیا یک ابررایانه که از سریع‌ترین رایانه‌های جهان با نام آرچر-۲ است در حال ساخت است، از طرفی ابهاماتی درباره امنیت داده‌ها در مرورگر «سافاری» مطرح شده است.

قدرتمندترین رایانه اروپا

در دانشگاه ادینبورگ قرار است آرچر-۲ به عنوان قوی‌ترین ابرکامپیوتر بریتانیا به‌زودی کار خود را آغاز کند. پردازنده‌های این رایانه توسط شرکت AMD ساخته شده است و می‌تواند در تحلیل بسیاری از مسايل علمی، دانشمندان را کمک کند.

پردازنده‌های قدرتمند این رایانه ۷۴۸ هزار و ۵۴۴ هسته دارد. این رایانه نسبت به مدل قبلی که آرک یک نامیده می‌شود ۱۱ برابر قوی‌تر است.

این رایانه قرار است از سال آینده میلادی کار خود را آغاز کند و جزو پنج رایانه سریع جهان خواهد بود.

آیا مرورگر شرکت اپل ناامن است؟

برخی رسانه گزارش‌هایی را منتشر کرده اند که نشان می‌دهد مرورگر سافاری در آی‌او‌اس برخی داده‌ها را به شرکت چینی‌ تنسنت فرستاده است. این داده حاصل وب‌گردی کاربران است. گفته می‌شود شرکت تنسنت ارتباط تنگاتنگی با دولت چین دارد.

پیشتر مشخص شده بود برخی شرکت‌ها مانند فیس بوک اطلاعات کاربران خود را فروخته‌اند اگر این موضوع درباره شرکت اپل هم صدق کند به اعتبار این شرکت که مدعی حفط اسرار و اطلاعات مشتریان خود است آسیب می‌رسد.

اپل بازار بسیار گسترده‌ای در چین دارد و دولت چین هم اجازه فعالیت به این شرکت را داده است و بر خلاف گوگل خدمات این شرکت را فیلتر نکرده است.

این اتفاق در به‌روزرسانی‌های اخیر این شرکت پررنگ‌تر شده است. اپل در گذشته از پروتکل امنیتی گوگل جهت حفاظت از‌سایت‌های جعلی و فیشینگ بهره می‌گرفت اما در به‌روزرسانی اخیر در آی‌او‌اس ۱۳، از پروتکل شرکت چینی تنسنت بهره برده است.

برخی درباره احتمال فروش اطلاعات توسط تنسنت به دولت چین نگران هستند. کاربران البته می‌توانند این قابلیت را خاموش کنند اما با خاموش کردن آن ریسک احتمال نفوذ به سیستم آنها بالا می‌رود.

تنست یکی از معروف‌ترین شرکت‌های چینی در حوزه فناوری اطلاعات است که مرورگر کیو کیو و وی‌چت را ساخته است.

اپل اتهام‌های عنوان‌شده را رد کرده است. این شرکت اعلام کرده که «یوآرال‌های، کاربران در مراجعه به وب‌سایت‌های مختلف، به گوگل و تنسنت داده نمی‌شوند».

گوگل پیکسل بوک گو

شرکت گوگل لپ‌تاپ‌های جدید پیکسل را که مجهز به سیستم‌عامل کروم هستند رونمایی کرده است.

پیکسل بوک گو نسخه ارزان‌تر رایانه‌های پیکسل بوک است. این لپ‌تاپ جدید ۱۳ میلی‌متر ضخامت و ۹۰۰ گرم وزن دارد. بدنه این دستگاه هم فلزی است و در صفحه کلید آن از نور پس‌زمینه استفاده شده است.

این دستگاه برای افرادی با توان‌های مالی مختلف طراحی شده است. نسخه ارزان این دستگاه مجهز به پردازنده‌ کم‌مصرف کورام سه است و اگر فردی به دنبال قدرت بیشتری باشد می‌تواند نسخه‌های کور آی پنج و کور آی هفت را سفارش دهد. حافظه‌ رم هشت یا ۱۶ گیگابایتی و حافظه‌ ذخیره‌سازی ۶۴، ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی برای این رایانه در نظر گرفته شده است.

نمایشگر این لپ تاپ ۱۳ اینچی و فور کی است.

افزایش ۲۳ درصدی درآمد اپلیکیشن‌ها

براساس اطلاعات شرکت سنسور تاور درآمد اپلیکیشن‌ها در سه ماه سوم سال ۲۰۱۹ افزایش ۲۳ درصدی داشته است.

یکی از دلایل رشد این درآمد رشد بازی‌های موبایلی در جهان است. با این وجود درآمد اپ استور از گوگل پلی بیشتر بوده و ۶۵ درصد درآمد اپلیکیشن‌ها در اپ‌استور رخ داده است.

در اپ‌استور کاربران ۱۴ میلیارد دلار خرج کرده‌اند اما در سال گذشته در همین بازه زمانی ‌ ۱۱ میلیارد دلار هزینه شده بود که نشان از رشد ۲۲ درصدی دارد.

در بخش اپلیکیشن‌های غیر بازی در سه‌ماهه‌ سوم سال جاری میلادی تیندر (Tinder) از باقی بیشتر پول درآورده است.

PUBG Mobile موبایل هم در بخش بازی‌ها، بیشترین دانلود را به خود اختصاص داده است.

دوربین جدید المپیوس

شرکت المپیوس مدل OM-D E-M5 مارک سه را معرفی کرد. این دوربین بدون آینه از بسیاری از دوربین‌های بدون آینه بازار کوچک‌ترو سبک‌تر است. در این دوربین از سنسور ۲۰ مگاپیکسلی میکرو سه چهارم استفاده شده که این دوربین را مشابه دوربین‌های سوپر ۱۶ میلی متری نگاتیو می‌کند.

این دوربین می‌تواند به‌صورت پیوسته با سرعت ۱۰ فریم برثانیه عکاسی کند و قابلیت فیلمبرداری فور کی با نرخ ۲۴ و ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. دوربین جدید المپیوس دارای ۱۲۱ نقطه‌ برای فوکوس خودکار است.

قیمت این دوربین ۱۲۰۰ دلار است.

XS
SM
MD
LG