مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، روز سهشنبه، ۱۰ خرداد، تلویحا فهرست موجود از ۱۲۹ ساختمان پرخطر در شهر تهران را تایید کرد و گفت که «برخی مراجع» موافق علنی کردن این فهرست نبودهاند.
او در مورد اینکه این «مراجع» کیستند و چرا با اعلام فهرست ساختمانهایی که عدم تخلیه آنها میتواند جان شهروندان را به خطر بیندازند مخالفت دارند، توضیحی نداد.
در روزهای اخیر، مقامهای مسئول در مورد این فهرست و اعتبار آن سخنان ضد و نقیضی گفتهاند.
اما، بنا بر گزارش خبرگزاری ایسنا، مهدی چمران روز سهشنبه حرفی در رد اعتبار این فهرست نزده و در ادامه هم گفته است که «موافق اعلام فهرست ساختمانهای ناایمن هستم.»
او به عنوان دلیل این موافقت خود توضیح داد: «چرا که مردم بدانند ساختمانهای ناایمن چه ساختمانهایی هستند.»
با وجود رد نکردن اعتبار این فهرست و موافقت با علنی شدن آن از سوی رئیس شورای شهر تهران، در همین روز علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: «به هیچوجه نه برای این لیست منتشر شده و نه برای سایر لیستها مرجعیتی وجود ندارد.»
شهردار تهران در مورد اینکه «سایر لیستها» کدام لیستها هستند توضیحی نداد و تنها افزود: «خواسته شهرداری از شهروندان این است که توجهی به این لیستها نداشته باشند.»
این در حالی است که مهدی چمران گفته است که روز سهشنبه قرار است با علیرضا زاکانی درباره همین موضوع صحبت کند.
نخستین بار در تیرماه سال ۱۳۹۹ فهرستی از ساختمانهای ناایمن تهران به تفکیک مناطق ۲۲ گانه اعلام شد، اما تاکنون هیچ گزارشی از اقدام شهرداری و دیگر مراجع قانونی مرتبط برای ایمنسازی آنها منتشر نشده است.
مبهم بودن موضوع فهرست ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران و تلاش برای غیرمعتبر دانستن آن در حالی رخ میدهد که محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، روز سهشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت: «امروز لیستی اعلام شده که حدود ۱۳۷ ساختمان ناایمن داریم، اما به باور بنده این رقم بسیار بیشتر است.»
اظهارنظرهای مبهم و متناقض درباره این فهرست در حالی مطرح میشود که رئیس سابق سازمان نظام مهندسی ایران از ممانعت دولت برای اطلاعرسانی درباره تخلفات بیش از ۲۵۰ برج برای «لطمه نخوردن حیثیت شهرداری» وقت تهران خبر داد.
احمد خرم روز هشتم خرداد از صدور مجوز شهرداری تهران در یک بازه زمانی ده ساله برای ساخت «۱۲۷ برج بر روی گسل و ۱۲۵ برج در معابر کمتر از ده متر» خبر داد و افزود که این موضوع «حتی در دولت مطرح شد، اما جلوی انعکاس آن به جامعه را گرفتند».
جنجال بر سر این موضوع در پی فرو ریختن برج متروپل در آبادان شکل گرفته است، حادثهای که تا امروز آمار قربانیان آن ۳۴ نفر اعلام شده و گزارشهای متعددی از تخلفات گسترده و زدوبند مالک آن با مقامات نیز مطرح شده است.
در همین حال عملیات آواربرداری در خیابان امیریِ آبادان بهکندی پیش میرود و هنوز از تعداد دقیق مفقودین خبری منتشر نشده است.