لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۴

تشنج در جلسه علنی مجلس بر سر دیدار نمایندگان اصلاح‌طلب با خاتمی


مجتبی ذوالنوری (نفر سمت رئیس مجلس) نماینده قم در حال بحث با علی مطهری.
مجتبی ذوالنوری (نفر سمت رئیس مجلس) نماینده قم در حال بحث با علی مطهری.

رسانه‌های ایران خبر دادند دفاع یکی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس از دیدار اعضای فراکسیون امید با محمد خاتمی و واکنش اعضای جبهه پایداری به این سخنان، جلسه علنی مجلس را برای دقایقی متشنج کرد.

اعضای فراکسیون امید مجلس روز ۱۳ اسفند با محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری اسبق ایران، دیدار کرده بودند.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد مهدی زاهدی نماینده کرمان، در جلسه علنی روز دوشنبه ۲۰ اسفند در نطق میان دستور خود گفت: «دیدار جمعی از اهالی مجلس با فردی که در فتنه ۸۸ باغی انقلاب بوده حمایت از طغیان است. انتظار است نمایندگان مجلس منافع ملی را بر منافع جناحی و قومی ارحج دانسته و همراهی کامل با امام و انقلاب داشته باشند».

وی همچنین از «دستگاه‌های نظارتی» خواست که در واکنش به این دیدار اقدام لازم را انجام دهند.

پس از آن تعدادی از اعضای فراکسیون امید مجلس تقاضای مطرح کردن تذکر در واکنش به این سخنان را داشتند و در نهایت محمد علی وکیلی عضو هیئت رئیسه مجلس در واکنش به این سخنان تذکر داد.

وی خطاب به آقای زاهدی گفت: «خلاف منافع ملی آنجایی صورت گرفت که با تنگ‌نظری و فتنه‌نمایی سرمایه‌های انسانی را به حاشیه بردید و رئیس‌جمهوری هشت ساله همچنان در گوشه و کنار کشور سخنرانی آزاد می‌کند و تمام مرزهای رسمی کشور را زیر سوال می‌برد اما کسی معترض نمی‌شود نه رئیس‌جمهوری که سال‌ها گوشه‌ای نشسته و جز دعوت به وحدت چیزی ندارد».

سخنان آقای وکیلی درباره سخنرانی‌های رئیس‌جمهوری سابق ایران در «گوشه و کنار کشور»، می‌تواند اشاره به سخنان انتقادی محمود احمدی‌نژاد در سفر به شهرهای مختلف ایران باشد.

براساس گزارش تعدادی از سایت‌ها و صدای منتشر شده از جلسه مجلس، پس از سخنان آقای وکیلی تعدادی از نمایندگان عضو جبهه پایداری به جایگاه هیئت رئیسه مجلس «هجوم بردند».

در این میان مجتبی ذوالنوری، نماینده قم، میکروفون آقای وکیلی را به سمت خود کشید تا سخنرانی کند اما آقای وکیلی به او اجازه نداد.

همچنین عباس گودرزی نماینده بروجرد میکروفون علی مطهری رئیس جلسه را روشن کرد و گفت: «فتنه، خط قرمز نظام است».

بر اساس گزارش‌ها، مجتبی ذوالنوری و جواد کریمی قدوسی بر سر علی مطهری فریاد می‌زدند که «خاتمی این همه خون ریخته و فتنه کرده است».

پس از این تنش، تعدادی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس نیز به جایگاه هیئت رئیسه مجلس آمدند.

در نهایت، علی مطهری گفت: «اخطار آقای وکیلی وارد بود. آقای خاتمی ممنوع‌الملاقات نیست بلکه ممنوع‌التصویر است که آن هم مبنای قانونی ندارد. لطفا بنشینید سرجایتان».

وی در پاسخ به اعتراضات اعضای جبهه پایداری و از جمله محمد مهدی زاهدی گفت: «مطلب روشن است. آقای زاهدی شما صحبتی کردید که تلویحا توهین به برخی از نمایندگان بود و آقای وکیلی هم جواب داد. تمام شد».

در سال‌های گذشته از حضور محمد خاتمی در برخی از مراسم‌ها جلوگیری و انتشار تصویر و اخبار او در رسانه‌ها ممنوع شده است.

​موضوع ممنوعیت انتشار تصویر و اخبار محمد خاتمی در زمستان ۹۳ مطرح شد، و آن زمان گزارش‌ها حاکی از این بود که عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، در جلسه‌ای با مدیران رسانه‌ها نسبت به درج تصویر و ذکر نام رئیس‌جمهوری پیشین ایران هشدار داده و مرتکبان را به توقیف و تعطیل رسانه‌های‌شان تهدید کرده‌ بود.

مقامات قوه قضاییه اعلام کرده‌اند که ممنوع التصویری آقای خاتمی بر اساس اختیاراتی انجام شده که شورای‌عالی امنیت ملی در یکی از مصوبات خود به دبیرخانه این شورا داده است.

مقامات دولت اما به نقل از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و رئیس این شورا اعلام کرده‌اند که مصوبه‌ای در این رابطه وجود ندارد.

با استفاده از خبرگزاری‌های فارس و ایرنا، وب‌سایت اعتماد آنلاین، شبکه‌های اجتماعی و سایت رادیو فردا /ا.م / ک.ر
XS
SM
MD
LG