فرمانده یگانهای ویژه فراجا با انکار شلیک ماموران به چشم معترضان در ماههای اخیر، مدعی شد اگر کسی «ثابت کند» فردی بر اثر خطای کارکنان این نیرو کشته شده، به او «جایزه» خواهد داد.
حسن کرمی این اظهارات را در شرایطی در گفتوگو با روزنامه همشهری بیان کرده که روایتها، ویدئوها و تصاویر افرادی که نیروهای پلیس در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» به چشمان آنها شلیک کرده، در شبکههای اجتماعی و رسانهها منتشر شده است.
وی گفته به «توانایی یگان ویژه اعتماد دارم» و آنها «در سطح منطقه از حرفهایترین واحدهای کنترل ناآرامیهای اجتماعی هستند که از تخصص، مهارت و سطح دانش بالایی برخوردار و در روشهای عملیات انعطافپذیر هستند».
کرمی در پاسخ به این پرسش که «برخی میگویند که پلیس ایران بهصورت عمدی به نقاط حساس مثل چشم و سر معترضان تیر میزند. آیا واقعا این رفتار از نیروهای یگان ویژه سر زده»، گفته: «مهارت و حرفهای عمل کردن یگانهای ویژه در آسیب نزدن به جمعیت معترض معنا و مفهوم پیدا میکند».
وی گزارشها درباره شلیک عمدی به نقاط حساس معترضان را «تبلیغات و القائات» معرفی کرده و مدعی شده نیروهای فراجا برای «جمع کردن اعتراضات بدون هزینه و عملیات آرامسازی»، سالها تحت «تعلیمات سخت» قرار میگیرند.
این اظهارات در شرایطی منتشر شده که ویدئوهای غیرقابل انکاری از کاربرد خشونت علیه نیروهای یگان ویژه علیه معترضان به ویژه زنان و حتی کودکان، تعرض به زنان در خیابانها و کاربرد الفاظ رکیک جنسی و آسیب به اموال عمومی و خودروهای شخصی و مغازهها در ماههای اخیر منتشر شده است.
کرمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر وجود این پیشفرض در اذهان عمومی مبنی بر نبود نظارت بر اقدامات نیروهای یگان ویژه و تنبیه نکردن آنها در صورت خطا، این موضوع را رد کرده و گفته نیروهای ما «همهفن حریف هستند و قابلیت عملیات در موقعیتهای مختلف را دارند».
وی به صراحت گفته: « عملکرد یگان ویژه تا به حال نشان داده که در مرام آنها نیست که با مردم رفتار غیرحرفهای داشته باشند.»
فرمانده یگانهای ویژه فراجا با آنکه در طول این گفتوگو بارها تلاش کرده اقدامات خشونتبار نیروهای خود علیه معترضان را رد کند، اما در بخشی از اظهارات خود گفته: «اگر کسی بهرغم اخطارهای یگان ویژه که از سیستمهای صوتی قوی پخش میشود، باز در صحنه بماند ممکن است به او آسیب وارد شود».
کرمی گزارشها درباره پنهان شدن ماموران این نیرو در آمبولانس و ماشینهای حمل موادغذایی برای برخورد با معترضان و نیز انتقال بازداشتشدگان را رد کرده و مدعی شده «همه عملیاتهای ما آشکار و در معرض دید افکار عمومی در جامعه قرار دارد. اصولا ما میخواهیم دیده شویم».
وی این گزارشها را «از شگردهای تبلیغاتی» نامیده و گفته یا شاید برخی میخواهند «از این روش هم کسب درآمد داشته باشند».
نیروهای پلیس و امنیتی جمهوری اسلامی پیش از مرگ مهسا امینی نیز بارها در اعتراضات از خشونت علیه معترضان استفاده کردهاند.
جمهوری اسلامی باوجود مستندات غیرقابل انکار این خشونتها، هرگز مسئولیت این اقدامات خلاف قانون علیه شهروندن را نپذیرفته و کسی را به عنوان مجرم مجازات نکرده است.