شماری از کامیونداران زنجان با تجمع «قطاری» در حاشیه اتوبان «۲۲ بهمن» در این شهر، خواستار رسیدگی مقامهای مسئول به مشکلات آنها شدند.
خبرگزاری فارس روز پنجشنبه هفتم دی با انتشار این خبر، شمار تجمعکنندگان را ۲۰۰ نفر گزارش کرده است.
یکی از کامیونداران در این زمینه به خبرنگار فارس گفته «کامیونداران نزدیک به چهار سال است که تقاضای افزایش کرایه کردهاند و از سال ۱۳۹۱ به دنبال این موضوع هستند.»
وی افزوده، با این که پس از «تلاشهای بسیار، استانداری و مسئولان ذیربط به این موضوع رضایت دادهاند و نرخ کرایه افزایش یافته…. شرکت زرین معدن این موضوع را قبول نکرده» است.
به گفته این کامیوندار، شرکت زرین معدن، «برای این که با این بحث مقابله کند، ۳۰ دستگاه کامیون خریداری کرده است.»
این کامیوندار معترض اضافه کرده از آن رو که «مالک زرینمعدن به افزایش ۱۵ درصدی کرایهها رضایت نمیدهد... سایر ادارات نیز با کامیونداران همکاری» نمیکنند.
وی از مسئولان استانی خواسته «فکری به حال مشکلات» کامیونداران که دارای یکی از «مشاغل سخت» بوده و «از صبح تا شب در جاده هستند»، بکنند.
در ماههای جاری تجمعهای اعتراضی صنفهای مختلف شامل کارگران، فرهنگیان، بازنشستگان و مالباختگان چندین شرکت تعاونی ورشکسته در شهرهای مختلف ایران برگزار شده که بیشتر آنها درخواستهای اقتصادی داشتهاند.
صبح امروز نیز در مشهد، نیشابور و کاشمر تجمعاتی تحت عنوان «نه به گرانی» برگزار شد که بر اساس گزارشها، در تجمع مشهد شعارهایی نیز علیه حسن روحانی، «دیکتاتور» و کمک ایران به سوریه، فلسطین و غزه سر داده شده است.
این تجمعها در شرایطی برگزار شد که در هفتههای اخیر، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، از سوی مخالفان و منتقدان خود به دلیل گرانی کالاها و مواد مصرفی مردم مورد انتقاد قرار گرفته است.
با این همه، او و اعضای دولتش از عملکرد اقتصادی دولت دفاع کرده و از جمله به کاهش نرخ تورم اشاره میکنند.
افزایش قیمت نان، تخممرغ، نوسان شدید نرخ ارز و پیشنهادهای دولت در لایحه بودجه ۹۷ به مجلس شورای اسلامی در زمینه افزایش تعرفه نرخ خروج از کشور و افزایش قیمت بنزین، مورد انتقاد شدید شماری از هواداران دولت دوازدهم نیز قرار گرفته است.
میزان انتقادها از عملکرد دولت روحانی به اندازهای شدت یافته که در روزهای اخیر کمپینی در شبکههای اجتماعی با هشتگ «پشیمانیم» شکل گرفت.
برخی از شهروندانی که به حسن روحانی رای داده بودند با استفاده از این هشتگ، سیاستهای وی را به چالش کشیده و دولت را به عدم پیگیری وعدههای خود متهم میکنند.
این در حالی است که محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق ایران، این موج را «هدفمند و برنامهریزی شده» دانسته و از آن به شدت انتقاد کرده است.
آقای خاتمی در این زمینه گفته «ما نه تنها از حمایت و رای به آقای روحانی پشیمان نیستیم که همچنان قاطعانه از ایشان حمایت میکنیم و ایشان را موفق میدانیم و این موج تخریبی به وجود آمده را هدفمند و دسیسهای برنامهریزی شده برای مایوس کردن مردم میدانیم.»
در رابطه با تجمع امروز در شهرهای مشهد، نیشابور و کاشمر نیز در حالی که برخی معتقدند آغازگر این اعتراضها نیروهای بسیج بودهاند و سپس شماری از مردم به آنها پیوستهاند، برخی دیگر در شبکههای اجتماعی میگویند نباید به این نوع اعتراضها نگاه سیاسی داشت.
این کاربران معتقدند معترضان مردم فقیری هستند که چیزی برای از دست دادن ندارد و نسبت به پیوستن دیگر معترضان در شهرهای مختلف ایران به این موج اعتراضی هشدار داده و از دولت خواستهاند به حل و فصل مشکلات اقتصادی مردم توجه بیشتری داشته باشد.