لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۶

بحران کرونا؛ ترامپ وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد


دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در رابطه با شیوع سریع ویروس کرونا وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد، امری که امکان استفاده از منابع فدرال برای مبارزه با کرونا را فراهم می‌آورد.

آقای ترامپ بعدازظهر جمعه ۲۳ اسفند در سخنانی با دفاع از تصمیم اخیر خود مبنی بر ممنوعیت سفر از کشورهای اروپایی به جز بریتانیا به ایالات متحده، آن را در راستای حفاظت از مردم آمریکا عنوان کرد و گفت که سازمان جهانی بهداشت نیز بر آن صحه گذاشته است.

وی سپس با اعلام وضعیت اضطراری در کشور گفت که این مسئله دست دولت را برای تخصیص ۵۰ میلیارد دلار برای مبارزه با کرونا باز می‌کند.

بر اساس قانون بلایای‌ طبیعی‌ و کمک‌‌های اضطراری، موسوم به استافورد، دولت آمریکا در چنین شرایطی می‌تواند منابعی از صندوق ویژه اضطراری را بدون گرفتن تاییدیه کنگره برای کمک به دولت‌های ایالتی برداشت کند.

در سال ۲۰۰۰ نیز بیل کلینتون رئیس‌جمهوری وقت آمریکا برای مبارزه با ویروس «نیل غربی» وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده بود.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه از اختیارات وزارت بهداشت کشور برای لغو «برخی قوانین دست و پا گیر» خبر داد تا کار امداد به بیماران سریع‌تر پیش رود. از جمله وزارت بهداشت می‌تواند به پرشکان اجازه ‌دهد که از دور با بیماران در تماس باشند.

آقای ترامپ سپس وعده داد که هفته آینده نیم میلیون کیت جدید تشخیص کرونا در دسترس خواهد بود و در روزهای پس از آن نیز شمار کیتها باز هم افزایش خواهد یافت.

بر اساس آخرین آمارها تاکنون بیش از ۱۸۰۰ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده‌ و ۴۱ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

دولت ترامپ طی روزهای گذشته به شدت برای اعلام وضعیت اضطراری تحت فشار بود.

آقای ترامپ روز جمعه ۱۶ اسفند بودجه ۸.۳ میلیارد دلاری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را امضا کرد.

تا روز جمعه شمار مبتلایان قطعی ۲۶۵ نفر و شمار قربانیان ۱۴ نفر بود، اما طی یک هفته گذشته این ارقام اوج گرفته است.

بورس‌های آمریکا که طی دو هفته گذشته به شدت با سقوط شاخص مواجه شده بودند، با اعلام وضعیت اضطراری مقداری جان گرفتند.

شاخص بورس داوجونز، «اس ان پی ۵۰۰» و نزدک بعد از اعلام خبر وضعیت اضطراری بیش از ۴ درصد افزایش یافت.

ترامپ قبلا اعلام کرده بود برای کاهش تبعات اقتصادی کرونا و همچنین فشارهایی که بر شرکت‌ها وارد می‌شود، اقدام خواهد کرد و تسهیلاتی ارائه خواهد شد.

جی‌پی مورگان، غول خدمات مالی و بانکداری آمریکا اخیرا پیش‌بینی کرده که رشد اقتصاد کشور در سه ماهه اول سال جاری میلادی منفی ۲ درصد و در سه ماهه دوم منفی ۳ درصد باشد و بعد از آن مثبت شود، به این شرط که دولت ۵۰۰ میلیارد دلار تسهیلات برای تحرک وضعیت اقتصادی شرکت‌ها و بازارهای داخلی تخصیص دهد.

بسیاری از غول‌های آمریکایی مانند اپل، مایکروسافت و غیره نیز طی دو هفته گذشته با افت چشمگیر ارزش سهام مواجه بودند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و صدای آمریکا؛ ف.ق/س.ن
XS
SM
MD
LG