لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۷

ترامپ می‌گوید در صورت نیاز ایران آماده ارسال کمک‌های پزشکی است


دونالد ترامپ روز یک‌شنبه ۳۱ فروردین در کنفرانس خبری خود گفته «اگر ایران برای (مقابله با) این (ویروس کرونا)، کمک نیاز داشته باشد، من تمایل دارم کمک کنم». (در تصویر: ترامپ، ۱۶ مارس)
دونالد ترامپ روز یک‌شنبه ۳۱ فروردین در کنفرانس خبری خود گفته «اگر ایران برای (مقابله با) این (ویروس کرونا)، کمک نیاز داشته باشد، من تمایل دارم کمک کنم». (در تصویر: ترامپ، ۱۶ مارس)

رئیس‌جمهوری ایالات متحده بار دیگر تاکید کرده در صورت نیاز ایران به کمک‌های پزشکی برای مقابله با کووید-۱۹، آمریکا آماده ارسال این کمک‌هاست. او همچنین گفته رهبران جمهوری اسلامی «باید خـِرد پیشه کنند و با ما به توافقی برسند».

دونالد ترامپ روز یک‌شنبه ۳۱ فروردین در کنفرانس خبری خود گفته «اگر ایران برای (مقابله با) این (ویروس کرونا)، کمک نیاز داشته باشد، من تمایل دارم کمک کنم».

آقای ترامپ افزوده است که ایران شدیدا از شیوع ویروس آسیب دیده و در مورد ارقامی که مقام‌های جمهوری اسلامی از شمار مبتلایان و جان‌باختگان اعلام می‌کنند نیز ابراز تردید کرده است.

او گفته این ارقام «قطعا… اعداد درستی نبودند».

مقام‌های ایران تا کنون ابتلای بیش از ۸۰ هزار نفر و درگذشت بیش از ۵۱۰۰ نفر را تائید کرده‌اند.

با این حال این ارقام با تردیدهایی در داخل ایران و حتی میان مقام‌های جمهوری اسلامی روبه‌رو شده‌است. در یکی از تازه‌ترین موارد رئيس شورای شهر تهران گفته بر اساس برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس و «نظرات متخصصان»، آمار ابتلا به کرونا در ایران «بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است».

رئیس‌جمهوری آمریکا در بخش دیگری از سخنانش افزوده است رهبران جمهوری اسلامی «باید خـِرد پیشه کنند و با ما به توافقی برسند».

ابراز تمایل ترامپ برای کمک‌رسانی به ایران، در صورت درخواست تهران، نخستین بار نیست که مطرح می‌شود.

پیش‌تر مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در گفت‌وگویی با رادیو فردا، اظهار کرده بود «در این شرایط جمهوری اسلامی باید سیاست را کنار بگذارد و کمک ایالات متحده را بپذیرد. الان مسئله، مسئله کمک به مردم ایران، کمک به مردم آمریکاست؛ مسئله دیگر سیاسی نیست».

این اظهارات اما معمولا با انتقادهای آمریکا از نحوه مقابله با ویروس کرونا در ایران و فقدان شفافیت، یا هزینه منابع در خارج از ایران، به جای داخل ایران همراه است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در توضیح مخالفت واشینگتن با اعطای وام پنج میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول به ایران گفته جمهوری اسلامی پول کافی برای مقابله با کووید-۱۹ دارد.

روز یک‌شنبه، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در واکنش به ابراز تمایل آمریکا برای ارسال دستگاه‌های کمک‌تنفسی به کشور، بدون ارائه جزئیات مشخصی مدعی شده بود که «ایران طی چند ماه آینده دستگاه‌های کمک‌تنفسی صادر خواهد کرد».

پیش از این رهبر جمهوری اسلامی دریافت کمک از ایالات متحده را رد کرده بود. دولت حسن روحانی نیز خواستار رفع تحریم‌های ناشی از خروج دولت آقای ترامپ از توافق اتمی شده است.

منابع: رویترز، هیل، رادیو فردا
XS
SM
MD
LG