لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۶

ترامپ:‌ هنوز امکان دیدار با رهبر کره شمالی وجود دارد


دونالد ترامپ در جریان سخنرانی روز جمعه در آکادمی نیروی دریایی
دونالد ترامپ در جریان سخنرانی روز جمعه در آکادمی نیروی دریایی

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا که یک روز پیشتر و با ارسال نامه‌ای برگزاری دیدار با کیم جونگ اون را لغو کرده بود، روز جمعه گفت هنوز این امکان دارد که دیدار بین دو طرف در خرداد ماه در سنگاپور، برگزار شود.

پس از این که کره شمالی طی پیامی اعلام کرد هنوز به برقراری مذاکرات امیدوار است، آقای ترامپ هم گفت شاید هنوز بشود این دیدار را برگزار کرد.

آقای ترامپ در آکادمی نیروی دریایی آمریکا گفت: «بیانیه‌ای که آن‌ها (کره شمالی) منتشر کردند، خیلی خوب بود. حالا خواهیم دید چه می‌‌شود، شاید همان ۱۲ ژوئن – ۲۲ خرداد – دیدار داشته باشیم.»

رییس جمهوری آمریکا افزود: «حالا دو طرف در حال حرف زدن هستیم. آن‌ها خیلی دوست دارند [این دیدار] انجام شود، ما هم همین طور دوست داریم انجام شود.»‌

دونالد ترامپ در نامه‌ای که یک روز پیشتر نوشته بود، دلیل لغو این دیدار را «خشم آشکار و دشمنی عیان» در مواضع اخیر کره شمالی عنوان کرده بود.

در پیونگ یانگ، کیم کای گوان،‌ معاون وزیر خارجه کره شمالی گفت: «انتقاد کره شمالی از برخی مقام‌های رسمی آمریکا، به دلیل شکل بیان آن بوده و همین وضعیت نشان داد چقدر برگزاری این دیدار، ضروری است.»

معاون وزیر خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای که منتشر کرده همچنین گفته است: «لغو یک‌جانبه و ناگهانی دیدار از سوی او (دونالد ترامپ)‌ برای ما غیرقابل انتظار بود و ما خیلی بابت از دست دادن فرصت گفت‌وگو، پشیمان هستیم.»

این مقام رسمی کره شمالی افزوده که کره شمالی آماده حل مسائل با واشینگتن در هر زمانی است.»

در واشینگتن برخی منابع گفتند ترامپ دیپلمات‌ها را مامور کرده که امکان برگزاری دیدار مزبور را دنبال کنند. کاتینا آدامز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این گزارش‌ها را تایید نکرده و فقط گفته است: «همان طور که رییس جمهوری آمریکا گفت، حفظ گفت‌وگو میان دو کشور مهم است. اگر آن‌ها برای این دیدار جدی باشند، ما هم منتظریم در مورد دیدار در بالاترین مقامات میان دو کشور از آن‌ها بشنویم.»

طی روز های اخیر جنگ لفظی بین آمریکا و کره شمالی به ویژه پس از اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و پس از آن مایک پنس، معاون رییس جمهوری آمریکا، تشدید شده بود.

جان بولتون روز ۲۳ اردیبهشت ماه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که مدل خلع سلاح کره شمالی می‌تواند مانند «الگوی لیبی» در سال ۲۰۰۳ باشد.

مایک پنس، معاون رییس جمهوری آمریکا هم گفته بود، تنها در صورتی که کیم جونگ اون توافق نکند، به الگوی لیبی دچار خواهد شد.

معمر قذافی در سال ۲۰۰۳ داوطلبانه برنامه ابتدایی هسته‌ای خود را متوقف کرد و از تحریم‌ها معاف شد. اما حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ به دنبال اعتراضات مردم هدف حمله ائتلاف سازمان پیمان آتلانیتک شمالی، ناتو قرار گرفت. معمر قذافی سرانجام به ضرب گلوله مخالفانش کشته شد.

به استناد گزارش‌هایی از خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتد پرس، رادیو فردا؛ ک.ت/س.ن
XS
SM
MD
LG