پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، روز شنبه ۲۹ مهر اعلام کرد در واکنش به حملات انجام شده اخیر علیه نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، این کشور سامانه موشکی پدافند هوایی بیشتری در منطقه مستقر میکند. این سامانهها از نوع پاتریوت و تاد هستند.
آمریکا از آغاز جنگ حماس و اسرائیل در روز ۱۵ مهر، تا حال دو ناو هواپیمابر، کشتیهای پشتیبانی آنها و حدود ۲ هزار تفنگدار دریایی را راهی خاورمیانه کرده و این ناوها در شرق دریای مدیترانه در نزدیکی اسرائیل مستقر شدهاند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا که خود برای بیان «حمایت بیدریغ» واشینگتن از اسرائیل و «اطمینان از تأمین تمامی نیازهای اسرائیل برای دفاع از خود» به منطقه سفر کرد، پس از سفرش نیز بهطور منظم و تقریباً روزانه در تماس و گفتوگوی تلفنی با یوآو گالانت، همتای اسرائیلی خود بوده است.
ژنرال آستین روز شنبه گفت به دنبال گفتوگوهای مفصل با رئیسجمهور ایالات متحده در خصوص تنشهای اخیر ناشی از ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه، پنتاگون امروز یک رشته گامهای بیشتر با هدف تقویت بیشتر دفاعی در منطقه برداشت.
بیانیه ژنرال آستین همچنین حاکی است که آمریکا اعزام نیروهای بیشتر در منطقه را در دستور کار قرار داده تا در صورت نیاز سریعاً اعزام شوند. بهشمار این نیروهای بیشتر اشاره نشد.
وزیر دفاع آمریکا گفت این گامها تقویت تلاشهای بازدارندگی در منطقه و برای حفاظت از نیروهای آمریکایی است و به دفاع از اسرائیل نیز کمک میکند.
آمریکا دو سال پیش در پی کاهش تنشهای آن زمان با ایران، سامانههای دفاع هوایی خود را در منطقه کاهش داده بود.
در همین زمینه خبرگزاری رویترز روز جمعه، ۲۸ مهرماه، به نقل از منابع امنیتی نوشت که چندین موشک و هواپیمای بدون سرنشین دو پایگاه نظامی میزبان نیروهای آمریکایی در عراق را هدف قرار دادهاند.
این حملات پس از هشدار شبهنظامیان عراقی به واشینگتن در مورد مداخله در جنگ میان حماس و اسرائیل رخ داد.
دو منبع امنیتی به رویترز گفتند پایگاه هوایی عینالاسد در غرب عراق که در آن نیروهای آمریکایی و برخی دیگر از نیروهای بینالمللی مستقر هستند، روز پنجشنبه ۲۷ مهرماه هدف حمله قرار گرفته و صدای انفجارهای متعدد از آن شنیده شد.
پلیس عراق همچنین روز پنجشنبه بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد، چند موشک به پایگاه نظامی دیگری در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد اصابت کرده است.
همچنین خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، نیز روز پنجشنبه از دو حمله راکتی، یکی به میدان نفتی العمر و دیگری به خط انتقال گاز به پالایشگاه گاز طبیعی کونیکو خبر داد.
در این دو منطقه واقع در حومه استان دیرالزور در شمال شرق سوریه، نیروهای آمریکایی پایگاه دارند.
ایالات متحده ۲۵۰۰ سرباز در عراق و ۹۰۰ سرباز دیگر در سوریه، همسایه این کشور، برای مشاوره و کمک به نیروهای محلی در مبارزه با داعش دارند که ۹ سال پیش بخشهایی از قلمرو هر دو کشور را تصرف کرد.
گروههای مسلح عراقی مورد حمایت جمهوری اسلامی هفتهٔ گذشته تهدید کردند که در صورت مداخلهٔ آمریکا در جنگ میان حماس و اسرائیل مواضع ایالات متحده را با موشک و پهپاد هدف قرار خواهند داد.
با وجود آن که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۲۱ مهرماه دست داشتن حکومت خود در حمله گسترده روز ۱۵ مهر حماس به اسرائیل را رد کرد.
اخبار رسیده به رادیوفردا حکایت از آن دارد که جمهوری اسلامی در پی آن است در صورت به درازا کشیدن جنگ اسرائیل و حماس که میتواند به گستردهتر شدن تنشها بینجامد، احتمالاً نیروهای نیابتی خود را درگیر کند.